Απεργία πείνας κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού

https://athens.indymedia.org/post/1537647/

από Φυλακές Δομοκού Δεκ. 27, 2014, 12:09 μμ.,

________________________________________
Από τις 5 Δεκεμβρίου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας εντός των φυλακών Δομοκού ο 24χρονος κρατούμενος Simo Prela, με μοναδικό – και πλήρως αιτιολογημένο – αίτημά του τη χορήγηση ολιγοήμερης άδειας απουσίας από το κατάστημα κράτησης. Ο κύριος δε λόγος που επιθυμεί να βγει για λίγο από τις φυλακές είναι το ότι θέλει να δει τον 3χρονο γιο του, τον οποίο ακόμη δεν έχει κατορθώσει να αναγνωρίσει νομικά και, επομένως, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργεις για την αναγνώρισή του, αλλά και να περάσει λίγες στιγμές μαζί του ενόψει εορτών.
Ο εν λόγω κρατούμενος πληροί όλες τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις για την ενάσκηση του δικαιώματός του για λήψη τακτικής άδειας απουσίας (έχει εκτίσει τα 2/5 της ποινής του, δεν εκκρεμούν πειθαρχικές διώξεις εις βάρος του) το Συμβούλιο, όμως, των φυλακών αρνήθηκε και μάλιστα δύο φορές να δεχθεί το αίτημά του, με αποφάσεις εντελώς αβάσιμες και αναιτιολόγητες, εμφορούμενες πιθανότατα και από ρατσιστικά κίνητρα, εξαιτίας της αλβανικής καταγωγής του.
Μην μπορώντας να “βρει το δίκιο του” με άλλο τρόπο και έχοντας εξαντλήσει σχεδόν όλα τα ένδικα βοηθήματα που του παρέχει ο νόμος, ο νεαρός κρατούμενος αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πεινάς και εμμένει σε αυτήν του την απόφαση μέχρι και σήμερα. Συγχρόνως, διαμαρτύρεται έντονα για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στο Δομοκό, για την άσχημη συμπεριφορά των υπαλλήλων του καταστήματος, για την αδιαφορία των δικαστικών οργάνων.
Να σημειωθεί ότι ο νεαρός κρατούμενος προσπάθησε να επικοινωνήσει μέσω της δικηγόρου του με διάφορα δημοσιογραφικά site και τηλεοπτικές εκπομπές, του αρνήθηκαν, όμως, έστω και 2 λεπτά δημοσιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *