ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΞΗΡΟΥ

http://www.zougla.gr/greece/article/tora-1121231

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΞΗΡΟΥ ΣΤΟΝ Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΛΟ:

http://www.zougla.gr/greece/article/afti-ine-i-stoxi-mou

—————————————————————————————-

http://www.zougla.gr/greece/article/tora-1121231

Στον Κορυδαλλό ο Χριστόδουλος Ξηρός
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015, 13:12

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

“Αυτοί που υπηρετούν σαν πιστό σκυλάκι, κατάφεραν μια χαρά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο”Λίγο νωρίτερα, βρέθηκε στο κτίριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου απευθυνόμενος στον ανακριτή τόνισε: «Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας. Δεν με ενδιαφέρει. Δεν θα δεχτώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση».

«Συμπληρωματικά, επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση “με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας”, θέλω να προσθέσω το εξής: Αυτοί που υπηρετούν σαν πιστό σκυλάκι, τα κατάφεραν μια χαρά, όχι απλά να βλάψουν, αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο», κατέληξε.

Κατά την έξοδό του από την πρώην Σχολή Ευελπίδων, δήλωσε: «Αντισταθείτε στις κατοχικές δυνάμεις. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Έξοδος από το ευρώ και ανάπτυξη με ίδια μέσα. Όποιος δεν μας το λέει αυτό είναι ψεύτης. Δεν μας πτοεί το φασιστικό παρακράτος. Η επανάσταση θα γίνει είτε το θέλετε, είτε όχι, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Είναι αναγκαιότητα».
Φραγκίσκος Ραγκούσης: «Η δικογραφία είναι ελλιπέστατη»

“Ούτε αναλαμβάνει, ούτε υιοθετεί τα σενάρια της αστυνομίας για χτύπημα. Η δικογραφία είναι ελλιπέστατη. Δεν στηρίζεται πουθενά”Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, τόνισε πως τελικός προορισμός του συλληφθέντος αναμένεται να είναι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.

«Ούτε αναλαμβάνει, ούτε υιοθετεί τα σενάρια της αστυνομίας για χτύπημα. Θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Η δικογραφία είναι ελλιπέστατη. Δεν στηρίζεται πουθενά. Ίσως τις επόμενες ημέρες μάς καλέσουν για συμπληρωματική δίωξη», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλιας, ο κρατούμενος ετοίμαζε επίθεση στις Φυλακές Κορυδαλλού (κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος») κατά τη διάρκεια της οποίας θα έκανε χρήση εκρηκτικών και όπλων.
Οι έξι κατηγορίες

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του βαρυποινίτη αφορά κατηγορίες:

– Διεύθυνσης άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο.

– Παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων πυρομαχικών και άλλων.

– Παράνομης κατοχής διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.

– Πλαστογραφίας.

– Παραβίασης περιοριστικών όρων.

– Παράνομης οπλοφορίας.

Υπενθυμίζεται πως ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία ασκήθηκε την Κυριακή και κατά τριών αγνώστων προσώπων, που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *