ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

https://athens.indymedia.org/post/1541813/

από αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς 26/03/2015 10:36 μμ.,
ενημέρωση από τους συντρόφους που νοσηλεύονται φρουρούμενοι στον Ευαγγελισμό
________________________________________

Τετάρτη 25 Μάρτη και ενώ βρισκόμαστε στην 24η μέρα απεργίας πείνας, και η σωματική μας κατάσταση και υγεία χειροτερεύει, μεταφερόμαστε εσπευσμένα για νοσηλεία στο νοσοκομείου του Ευαγγελισμού. Εκεί από την πρώτη εξέταση από την παθολογική κλινική, και την πλήρη φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου, μας ‘’παραδίδουν’’ οι στην εξωτερική φρουρά των φυλακών Κορυδαλλού. Και εκεί με τον επικεφαλής της βάρδιας (τα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν μελλοντικά) ξεκινάει μια σειρά ενοχλήσεων σε μορφή καψονιού, με σκοπό να θίξει την ψυχολογία μας και να ξεφτιλίσει τις προσωπικότητές μας, μάταια φυσικά.
Η ιστορία ξεκινάει με το που έρχονται συγγενείς μας για να μας επισκεφτούν λίγα λεπτά και τους απαγορεύτηκε. Εδώ να τονίσουμε ότι ήδη υπήρχε διαβεβαίωση από το συμβούλιο και την εισαγγελία της φυλακής, ότι τόσο οι συγγενείς όσο και προσωπικοί μας ιατροί να μας επισκέπτονται καθημερινά κανονικά σαν ασθενείς. Αυτό φυσικά ήταν μόνο η αρχή. Εν συνεχεία του ζητήθηκε να μας φέρουν από το κυλικείο μπουκάλια νερό κάτι που το αρνήθηκε. Και όμως αυτό όσο τραγικό και αν ακούγεται ήταν πραγματικότητα. Ο ύψιστος σουρεαλισμός. Η παράνοια φαινόταν και από την απάντησή του: ’’Νερό δεν γίνεται, κάνα καφέ ίσως’’. Τόσο παράνοια που μέχρι και εμείς αποστομωθήκαμε. Και το κερασάκι στην τούρτα. Ενώ αναμέναμε για κάποιες εξετάσεις όταν ήρθαν οι γιατροί για να μεταβούμε στο ακτινολογικό είδαμε τον επικεφαλής της εξωτερικής φρουράς να φέρνει μαζί του ένα αναπηρικό καρότσι και να θέλει να μας δέσει σε αυτό! Του αναφέραμε ότι μπορούμε να πάμε περπατώντας κανονικά με χειροπέδες όπως ήρθαμε. Κατευθείαν και με ύφος καπεταναίου ανέφερε ότι χειροπέδες μόνο πισθάγκωνα (σε απεργό πείνας 24 μέρες!) ή δεμένος σε καρότσι. Ενώ του αναφέραμε κοφτά ότι αυτό δεν γίνεται και ότι βρισκόμαστε στην 24η μέρα απεργίας πείνας και να δεθούμε πισθάγκωνα είναι αφόρητο, γυρνάει στο γιατρό και λέει ‘’δεν θέλουνε να κάνουν εξέταση’’. Απαντάμε στον γιατρό ότι προφανώς και θέλουμε την εξέταση, απλώς να μας μετακινήσουν ‘’ανθρώπινα’’ με χειροπέδες μπροστά, για να πεταχτεί και να πει ‘’δεν είστε άνθρωποι, αλλά κρατούμενοι’’. Εκεί είναι που τα όρια μας ξεπεράστηκαν και δέχτηκε λεκτική επίθεση με τόνους ύβρεων από εμάς, και απομακρύνθηκε διώχνοντας τον γιατρό και λέγοντάς του πάλι ‘’δεν θέλουν εξέταση’’.
Η συγκεκριμένη ενημέρωση δεν είναι μια ‘’στείρα καταγγελία’’, αλλά μια γνωστοποίηση των γεγονότων που συνέβησαν εδώ. Οι απαντήσεις όλων μας, όλου του κόσμου του αγώνα, δεν θα είναι νομικές καταγγελίες, αλλά αναρχική δράση μέσα από την ‘’σφαίρα’’ του αναρχικού αγώνα. Για αυτό όπως είπαμε με την πρώτη ευκαιρία θα θέσουμε και επώνυμα τα στοιχεία αυτού του βασανιστή.
Μέχρι την νίκη
Μιχάλης Νικολόπουλος
Δαμιανός Μπολάνο
μέλη της Σ.Π.Φ./FAI
νοσοκομείο Ευαγγελισμός 26/3/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *