Ανακοίνωση για την επίθεση που δέχτηκε ο αναρχομηδενιστής σύντροφος Σπύρος Μάνδυλας

Λάβαμε με e-mail στο “ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠ’ΤΑ ΚΕΛΙΑ”

Την Τετάρτη 20 Μαΐου, ο αναρχομηδενιστής σύντροφος Σπύρος Μάνδυλας δέχτηκε επίθεση, με κράνη και παλούκια ,από 6 αναρχικούς μέσα στο αναρχικό στέκι Ναδίρ. Συγκεκριμένα, κάποιοι απο αυτούς τον κρατούσαν ακινητοποιημένο κρατώντας τα άκρα του και οι υπόλοιποι του προκαλούσαν κακώσεις. Η επίθεση κράτησε μιάμιση ώρα και ο σύντροφος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” όπου του έγιναν εξετάσεις, ακτινογραφίες και ράμματα στο πόδι. Έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις σε χέρια-πόδια, τα οποία ήθελαν να του σπάσουν και επίσης, παθαίνει διαλείψεις και κενά μνήμης. Παρόντες την ώρα της επίθεσης στον σύντροφο ήταν ένας ακόμη νεαρός σύντροφος και ένας φοιτητής απο τις εστίες, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι.
Η επίθεση που δέχτηκε ο σύντροφος έγινε 11 ημέρες μετά την έξοδό του απο το Τζάνειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύοταν ως απεργός πείνας. Η απεργία πείνας του είχε διαρκέσει 54 ημέρες και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των γιατρών είχε φτάσει στα όρια θανάτου. Μέχρι και σήμερα, ο Σπύρος Μάνδυλας έχει ιδιαίτερη σωματική αδυναμία και δυσκολεύεται να ανέβει ακόμη και σκαλοπάτια, ενώ όλη την εβδομάδα πραγματοποιεί ειδικές ιατρικές εξετάσεις αφού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω της απεργίας πείνας.
Η επίθεση που δέχτηκε ήταν θρασύδειλη και 100% αδικαιολόγητη.
Θα ακολουθήσουν δύο κείμενα του Σπύρου Μάνδυλα, ένα δημόσιο που θα σταλεί σε μέσα αντιπληροφόρισης και ένα εσωτερικό που θα σταλεί με e-mail σε ατομικότητες, συλλογικότητες και καταλήψεις που θα αναφέρει μεταξύ άλλων και τα ονόματα αυτών που του έκαναν την επίθεση, που απείλησαν οτι θα σπάσουν το Ναδίρ, οτι θα τον διώξουν απο την πόλη και οτι θα του επιτεθούν ξανά.
Οι θρασύδειλοι στις τρύπες τους,
Οι αναρχικοί αγωνιστές στους δρόμους και στις δομές αγώνα,
Αλληλεγγύη στον αναρχομηδενιστή Σπύρο Μάνδυλα,
Αλληλεγγύη στο αναρχικό στέκι Ναδίρ,
Λύσσα και συνείδηση.

22/5/2015
Αλληλλέγγυοι/ες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *