Σχετικά με τον αναρχομηδενιστή σύντροφο Σπύρο Μάνδυλα

1545534
από Συνωμότες από Αθήνα 14/06/2015 11:41 μμ.,

Στις 14/3 ο σύντροφος Σ.Μάνδυλας ξεκινάει απεργία πείνας, όντας φυλακισμένος για την υπόθεση του εμφύλιου Θεσσαλονίκης, αιτούμενος την αποφυλάκιση του μέσω της απόσυρσης της χρηματικής εγγύησης από το κράτος. Η αποφυλάκιση του θα μπορούσε να γίνει επίσης μέσω της καταβολής της από τους 39 κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση, οι οποίοι ευθύνονταν και για την προφυλάκιση του, όπως αναφέρονταν και σε σχετικές ανακοινώσεις. Μετά από 54 ημέρες απεργίας πείνας και έχοντας φτάσει σε οριακή κατάσταση η υγεία του, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο “Τζάνειο”, αποφυλακίζεται με την μειωμένη εγγύηση να έχει καταβληθεί από μέρος των κατηγορούμενων. Η χρονική συγκυρία της απεργίας πείνας συνέπεσε με ακόμα δυο απεργίες πείνας που διεξάγονταν, γεγονός που δεν σηματοδοτεί την απαξίωση της απεργίας πείνας όσο μέσο αγώνα, αλλά την επιλογή του συντρόφου να βάλει το σώμα του ανάχωμα για την αποφυλάκιση του. Το πάθος για λευτεριά του Σ.Μ, ήταν αυτό που σηματοδότησε την ικανοποίηση του αιτήματος του.

Λίγες ημέρες μετά, και αφού βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο αναρχικό Στέκι Ναδίρ, δέχτηκε επίθεση από ομάδα 6 ατόμων, η οποία τον ακινητοποίησε και του επιτέθηκε με διάφορα αντικείμενα. Αιτία αποτέλεσε η στάση του συντρόφου κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας του και ο λόγος τον οποίο έβγαλε. Η χρονική επιλογή της συγκεκριμένης κίνησης ήταν τουλάχιστον ανεδαφική και θρασύδειλη καθώς ο σύντροφος Σπύρος ανάρρωνε μετά την πολυήμερη απεργία πείνας που είχε κάνει, και σαφώς δεν ήταν σε θέση άμυνας, πέρα από την αριθμητική αναλογία. Επίσης, θεωρούμε σημαντικό να επισημάνουμε, ότι δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Σ.Μ, όχι μόνο λόγω των παραπάνω επισημάνσεων, αλλά γιατί η συνέχεια, η συνέπεια και οι επιλογές του είναι αυτά που νοηματοδοτούν την θέση του απέναντι στο καθημερινό διεξαγόμενο πόλεμο. Η θέση μας ήταν και είναι δίπλα σε όσους καθημερινά παίρνουν θέση πολέμου και προβάλλουν τις αρνήσεις τους ενάντια σε κάθε μορφής εξουσία.

Μάλιστα, κάποια από τα συγκεκριμένα άτομα εμφανίσθηκαν ξανά προχθές(12/6) στο κατειλημμένο στέκι Ναδίρ, σπάζοντας την πόρτα του χώρου, αλλά αυτή την φορά απωθήθηκαν από συντρόφους που ήταν εντός του χώρου. Είναι εχθροί μας όσοι κάνουν επιθέσεις σε συντρόφους και κατειλημμένους χώρους, και έτσι θα αντιμετωπίζονται.

Αλληλεγγύη και Δύναμη στο σύντροφο Σπύρο Μάνδυλα

Συνωμότες από Αθήνα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *