45 μέρες σε απεργία πείνας: ο Χάντερ Αντνάν αρνείται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις αλυσοδεμένος

1545754
από www.intifada.gr 19/06/2015 1:45 μμ.,
Ο Παλαιστίνιος κρατούμενος και απεργός πείνας αρνείται να δεχθεί επισκέψεις από οργανώσεις, αν δεν του αφαιρεθούν οι αλυσίδες
________________________________________
Η οικογένεια του κρατούμενου Χάντερ Αντνάν, 37 ετών, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας για 45η ημέρα σήμερα, σε δήλωσή της ανέφερε ότι ο Αντνάν αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις από την αντιπροσωπεία των Γιατρών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εξαιτίας των περιορισμών της διοίκησης των φυλακών, να είναι τα χέρια και τα πόδια του Αντνάν αλυσοδεμένα στο κρεβάτι του επί 24ώρου βάσεως κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
Η δήλωση της οικογένειας ανέφερε ότι ο Χάντερ αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις αλυσοδεμένος, καθώς αυτό αντιβαίνει το διεθνές δίκαιο που εγγυάται τα χαλαρά μέτρα και την ελευθερία που θα πρέπει να έχουν αυτές οι οργανώσεις κατά τη διάρκεια τέτοιων δραστηριοτήτων.
Το μήνυμα για την άρνηση του Αντνάν, σύμφωνα με τη δήλωση, ήταν ότι εάν το Ισραήλ στερεί από οργανώσεις όπως οι Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο Ερυθρός Σταυρός, τις αρμοδιότητές τους, οποιαδήποτε αντιπροσωπεία δεν θα λειτουργήσει παρά ως κάλυψη για την ισραηλινή υπηρεσία φυλακών.
Η οικογένεια ζήτησε από διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Γιατρών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Ερυθρού Σταυρού και της Αμνηστίας, να παίξουν το ρόλο τους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων και να πιέσουν τις ισραηλινές αρχές να τους μεταχειριστούν ανθρώπινα και να αφαιρέσουν τις αλυσίδες από τα χέρια και τα πόδια του.
Πρόσθεσαν ότι καμιά επίσκεψη από οποιαδήποτε οργάνωση δε θα γίνει αποδεκτή εκτός αν είναι τελείως νόμιμη και σέβεται τις συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αφότου η απεργία πείνας του Αντνάν μπήκε στο δεύτερο μήνα, πριν δυο εβδομάδες, η κατάστασή του έγινε κρίσιμη και άρχισε να υποφέρει από πτώσεις σε κώμα, οξεία απώλεια βάρους και πτώση στους σφυγμούς.
Ο Αντνάν απήχθη στις 8 Ιουλίου 2014, και από τότε βρίσκεται υπό διοικητική κράτηση χωρίς απαγγελία κατηγοριών ή δίκη. Είχε κάνει απεργία πείνας για μια εβδομάδα, τον Ιανουάριο, όταν το Ισραήλ ανανέωσε τις διαταγές διοικητικής κράτησής του, για τρίτη συνεχόμενη φορά.
Η απεργία γίνεται ως διαμαρτυρία για τις διαταγές διοικητικής κράτησης, αφού το Ισραήλ έχει θέσει σε διοικητική κράτηση χιλιάδες Παλαιστίνιους όλα αυτά τα χρόνια, για περιόδους που ποικίλουν από αρκετούς μήνες έως αρκετά χρόνια. Ο μεγαλύτερος αριθμός διοικητικά κρατουμένων ήταν κατά την πρώτη Ιντιφάντα, το 1989, όταν ο αριθμός τους έφτασε τους 2.000 κρατούμενους.
Πριν από δύο χρόνια, ο Αντνάν έκανε απεργία πείνας 66 ημερών, και πάλι διαμαρτυρόμενος για τη διοικητική κράτησή του, και τερμάτισε την απεργία μόνο όταν το Ισραήλ δέχθηκε να τον απελευθερώσει το 2012.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα, και από τον Απρίλιο του 2002, ο αριθμός των κρατουμένων υπό διοικητική κράτηση μειώθηκε σταδιακά έως το 2014, όταν το Ισραήλ ενέτεινε τις διοικητικές συλλήψεις. Ο αριθμός των κρατουμένων υπό αυτές τις διαταγές, ανέρχεται τώρα σε 480.

Άρθρο μεταφρασμένο από το PNN
* ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ:
https://intifadagr.wordpress.com/2014/07/08/%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *