ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

https://athens.indymedia.org/post/1547977/

από Πρωτοβουλία ενάντια στις φυλακές 15/08/2015 4:30 μμ.,
________________________________________

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στους κρατούμενους που κρατούνται στο υπόγειο της ΣΤ πτέρυγας και στους 4 πολιτικούς κρατούμενους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που βρίσκονται στο ειδικό υπόγειο παράρτημα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε παρουσία της εισαγγελέως Μαρσιώτη Βικτωρίας χωρίς κάποια επίσημη αιτιολογία. Βέβαια ο πραγματικός λόγος ήταν, ότι η έρευνα έγινε κατά παραγγελία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Δημόσιας Τάξης) και συγκεκριμένα μετά από εντολή των κύκλων του υπουργού Πανούση.
Είναι η πολλοστή φορά που ο Πανούσης προσπαθεί να εμφανιστεί ως υπερυπουργός Δημόσιας τάξης και Δικαιοσύνης. Μέσω συνεντεύξεων και ωμών παρεμβάσεών του δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του. Οι στενοί του συνεργάτες διαρρέουν στον τύπο και στα μπλοκ ανώνυμες πληροφορίες για δήθεν «αναταραχή στις φυλακές» «σχεδιαζόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα από κρατούμενους» με σκοπό να δημιουργήσουν ένα τεχνητό κλίμα έντασης που ανοίγει το δρόμο στην αστυνομία να διοικεί ουσιαστικά τις φυλακές.
Παράλληλα ο Πανούσης , βρίσκει άξιους συνοδοιπόρους στο αστυνομικό του έργο, τους θιασώτες της αριστερής καταστολής , όπως τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη. Ο Φυτράκης ήταν ο ενορχηστρωτής της φαρσοκωμωδίας που στήθηκε εναντίον του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα με την οδύσσεια αλλεπάλληλων μεταγωγών του (Δομοκός- Αυλώνα- Κορυδαλλός) χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το αστυνομικό ευφυολόγημα της δήθεν προβοκάτσιας εναντίον του συντρόφου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος κρατάει φυσικά σιγήν ιχθύος και ουσιαστικά παραχωρεί τη διοίκηση των φυλακών στην αστυνομία και στον υπερυπουργό Πανούση.
Δεν μας εκπλήσσει η τακτική του Πόντιου Πιλάτου που εφαρμόζει. Είναι ο υπουργός που με την αδιαφορία και τα ψέματά του σχεδόν ώθησε τους απεργούς πείνας- πολιτικούς κρατούμενους ένα βήμα πριν το θάνατο.
Είναι ο ίδιος υπουργός που έφτιαξε μια ανενεργή τροπολογία-κουρελόχαρτο για την παύση των εκδικητικών διώξεων εναντίον των συγγενών των πολιτικών κρατουμένων, τη στιγμή που η Εύη Στατήρη (σύντροφος του πολιτικού κρατούμενου Γεράσιμου Τσάκαλου) κρατείται χωρίς στοιχεία εδώ και έξι μήνες στη φυλακή…

Να μην αφήσουμε τους πολιτικούς κρατούμενους και τους φυλακισμένους μόνους τους απέναντι στον αστυνομικό εκφασισμό που επιχειρείται μέσα στις φυλακές.
Να πάψει η δίωξη των συγγενών των πολιτικών κρατουμένων.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑΞΙΚΗ.

Πρωτοβουλία ενάντια στις φυλακές.

15 Αυγούστου 2015 Αθήνα

Υ.Γ. Δεν θεωρούμε τυχαίο ότι ο Πανούσης και οι αστυνομικοί κύκλοι, βρήκαν το ιδεολογικό τους άλλοθι στις θλιβερές «προσωπικότητες» των Α. Γιωτόπουλου και Χ. Ξηρού που μέσα από τα τελευταία δημόσια κείμενά τους φωτογράφισαν και κατέδωσαν άλλους κρατούμενους (συμπτωματικά τους κρατούμενους που πραγματοποιήθηκε η έρευνα) ως «επικίνδυνους» ή «προνομιούχους».Όπως φαίνεται τα «προνόμια» αυτών των κρατουμένων ξεκινάνε τρία μέτρα κάτω από τη γη που βρίσκονται τα υπόγεια παραρτήματα των κελιών που ζουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *