Κείμενο αλληλεγγύης για την Εύη Στατήρη

1548373
από @ 31/08/2015 11:47 πμ.,

________________________________________

Στις 3 Σεπτεμβρίου γίνεται το συμβούλιο για την παράταση κράτησης ή την αποφυλάκιση της Εύης Στατήρη. Σε περίπτωση μη αποφυλάκισης της, η ίδια έχει δηλώσει ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας. Είμαι αλληλέγγυος στον αγώνα της Εύης Στατήρη, που με αξιοπρέπεια στέκεται απέναντι στην εκδικητική και επιθετική στάση του κράτους.
Η αντιτρομοκρατική με ύπουλες και απάνθρωπες στρατηγικές προσπαθεί να ασκήσει πίεση σε κάθε σύντροφο/ισσα που με την στάση του δείχνει καθημερινά τον αγώνα μέσα και έξω από τη φυλακή. Πιστοί στο έργο τους λοιπόν, μετά την αποκάλυψη του σχεδίου απόδρασης των φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ και την σύλληψη της καταζητούμενης συντρόφισσας Αγγελικής Σπυροπούλου στις 2/3, προφυλάκισαν συγγενικά πρόσωπα των μελών της οργάνωσης, που δεν είχαν καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν. Τότε, τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ και η αναρχική Αγγελική Σπυροπούλου ξεκίνησαν απεργία πείνας, βάζοντας ανάχωμα τα σώματα τους, με αίτημα την αποφυλάκιση των συγγενικών τους προσώπων. Έως και σήμερα, χωρίς στοιχεία, κρατείται αιχμάλωτη του κράτους η Εύη Στατήρη, ενώ η Αθηνά Τσακαλου αποφυλακίστηκε με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και βαρύτατους περιοριστικούς όρους, όπως η απαγόρευση εξόδου της από το νησί που διαμένει, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να επισκέπτεται τα φυλακισμένα παιδιά της-μέλη της ΣΠΦ, αλλά ούτε να λάβει την απαραίτητη νοσοκομειακή περίθαλψη.
Οι περισσότεροι νόμοι Παρασκευόπουλου και άλλα νεοφασιστικά κόλπα του δικαστικού μηχανισμού δεν θα μπουν εμπόδιο μπροστά στο πάθος για την Ελευθερία.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ
ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Φώτης Τζιώτζης,
Φυλακές Λάρισας
31/8/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *