ΜΑΦΙΟΖΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΔΙΚΟ Π. ΑΣΠΙΩΤΗ

1555142
από δικαιώματα κρατουμένων 07/02/2016 5:50 μμ.,

http://www.tokeli.gr/2016/02/blog-post_96.html?spref=fb
ώτη
Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2016

Tο Σάββατο 6/2 η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων δέχτηκε τηλεφωνικά μία ακόμη καταγγελία που αφορά στο πρόσωπο του Παναγιώτη Ασπιώτη. Πρόκειται για υπόδικο, ο οποίος έπειτα από παράδοσή του στις ανακριτικές αρχές κρατήθηκε στις Φυλακές Γρεβενών κι εν συνεχεία μετήχθη στο Ναύπλιο, παρότι η αίτησή του, συνοδευόμενη από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καταδείκνυε ότι η συνεχής και παντελώς αδικαιολόγητη άρνηση του Συμβουλίου Μεταγωγών και του γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευγένιου Φυτράκη να τον οδηγήσουν στις Φυλακές Κορυδαλλού ισοδυναμεί με στέρηση επισκεπτηρίου.
Στο παζλ της εκδικητικής αυτής μεταχείρισης του Π. Ασπιώτη ήρθε, λοιπόν, το Σάββατο να προστεθεί και ο βασανισμός του από κουκουλοφόρους κάποιας υπηρεσίας, εικάζουμε της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι αφού τον έσυραν σε τυφλό σημείο των εγκαταστάσεων της Πέτρου Ράλλη, προκειμένου να μην είναι ορατή η βαρβαρότητά τους από κάμερες και άλλους κρατούμενους, τον γρονθοκόπησαν, του απέσπασαν δείγμα DNA και τον έριξαν στο πάτωμα, όπου άρχισαν να τον κλωτσούν.
Ρωτάμε τους αρμόδιους υπουργούς Τόσκα και Παρασκευόπουλο: Γιατί ο κρατούμενος Παναγιώτης Ασπιώτης, έπειτα από κλήση του για κατάθεση από τον διαβόητο ανακριτή Νικόπουλο, δεν μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό, όπως τον είχαν ενημερώσει και όπως ορίζει ο νόμος σε περίπτωση μεταγωγής φυλακισμένου, αλλά στο Μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη; Είναι η παρακρατικού τύπου επίθεση που δέχτηκε αποδεκτή αστυνομική πρακτική; Ρωτάμε επίσης το εξής: να αναμένουμε πως η μήνυση που θα καταθέσει ο υπόδικος Π. Ασπιώτης για τη σωματική βία που του ασκήθηκε θα έχει την τύχη των μηνύσεων που κατατέθηκαν το 2012 εναντίον των αστυνομικών της ΓΑΔΑ και της ομάδας Δέλτα από τους αντιφασίστες της μοτοπορείας του Αγίου Παντελεήμονα;

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *