Φυλακές Κορυδαλλού: Στάση προαυλισμού για την νέα εισβολή των ΕΚΑΜ και τις μεταγωγές

http://mpalothia.net/fylakes-korydallou-stasi-proavlismou-gia-tin-nea-isvoli-ton-ekam-ke-tis-metagoes/

6 Φεβρουαρίου 2016 in mpalothia
Σήμερα Σάββατο 06/02, στις 6:30 το πρωί τα ΕΚΑΜ εισέβαλαν στη Δ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ώστε να μεταφέρουν τον συγκρατούμενο μας Φάμπιο Ντούσκο, ο οποίος είχε μεταχθεί απ’ τις φυλακές Τρικάλων μόλις την προηγούμενη μέρα, μιας και είναι κατηγορούμενος στη δίκη των μελών της ΣΠΦ για την απόπειρα απόδρασης, η οποία ξεκινάει στις 15/02.
Μετά την απαγωγή του από τα ΕΚΑΜ μεταφέρθηκε στο τμήμα Μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη όπου και αναμένεται να κρατηθεί για όσο διαρκεί η δίκη, κάτι που ίσως πάρει μήνες. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχουν κινητοποιήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού απέναντι στον αυταρχισμό της διευθύντριας Κουτσομιχάλη και τις άθλιες συνθήκες κράτησης που επικρατούν.
Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι ότι συμβαίνουν στη θητεία μιας αριστερής κυβέρνησης που όπως και σε όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά θέματα δείχνει μια πλήρης ασυνέπεια.
Είναι οι ίδιοι που υπόσχονταν μεταρρυθμίσεις στις φυλακές και καλύτερες συνθήκες κράτησης.
Είναι οι ίδιοι που υπόσχονταν κατάργηση των ειδικών συνθηκών εγκλεισμού.
Τελικά φαίνεται πως ακόμα και αυτή η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ (που ήταν και η μόνη υπόσχεση που φαινομενικά τήρησε η κυβέρνηση) έγινε μόνο στα χαρτιά. Γιατί αν δεν έχει του Υπουργείο Δικαιοσύνης την ευθύνη για την απαγωγή του συγκρατούμενου μας, τότε ποιος την έχει;
Η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική που έχουν κάνει τσιφλίκι τους, τις φυλακές μπαίνοντας οποιαδήποτε στιγμή για έρευνες ή η ίδια φυλακή Κορυδαλλού που διώχνει ανεπιθύμητους κρατούμενους;
Ή μήπως θα δούμε ξανά τους εκπροσώπους των δυο υπουργείων να πετάνε ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών ώστε να ξεχαστεί το θέμα;
Εμείς όλοι στο πρόσωπο του συγκρατούμενου μας βλέπουμε τον εαυτό μας, γιατί σήμερα μπορεί να ήταν αυτός, αύριο όμως ίσως είναι οποιοδήποτε άλλος χαρακτηριστεί αυθαίρετα επικίνδυνος και ανεπιθύμητος.
Γι αυτό πραγματοποιήσαμε σήμερα διαμαρτυρία στην Α’ και Δ’ πτέρυγα παραμένοντας στο προαύλιο μια ώρα μετά το προβλεπόμενο κλείσιμο … (17:10 – 18:10). Απαιτούμε την κατάργηση στην πράξη κάθε ειδικής συνθήκης κράτησης και την επιστροφή του συγκρατούμενου μας πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.
Υ.Γ. Και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαμαρτυρία μας, ήρθε η πραγματικότητα να επιβεβαιώσει με το χειρότερο τρόπο τις προβλέψεις μας..
Ο συγκρατούμενος μας Παναγιώτης Ασπιώτης επρόκειτο να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού από το Ναύπλιο προκειμένου να περάσει από ανακριτή τη Δευτέρα 08/02.
Αντ’ αυτού όμως μεταφέρθηκε και αυτός στο μεταγωγών, όπου αφού απομονώθηκε από τους υπόλοιπους κρατούμενους και οδηγήθηκε οδηγήθηκε σε χώρο που δεν υπήρχαν κάμερες, δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους της αντιτρομοκρατικής με σκοπό να του αποσπάσουν βίαια (και παράνομα πλέον) δείγμα DNA.
Ο συγκρατούμενος μας αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να δεχθεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και σε όλου του το σώμα. Μέχρι και αυτή τη στιγμή παραμένει σοβαρά τραυματισμένος στο μεταγωγών.
Απαιτούμε και την δική του μεταφορά και μάλιστα αμέσως στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς και μια δημόσια εξήγηση από τον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης για όσα συμβαίνουν σε συγκρατούμενους μας τις τελευταίες μέρες.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *