Κείμενο αλληλεγγύης στην Φαντίκ Αντιγιαμάν και τον Ισμαήλ Ακόλ

1555190
από Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων 08/02/2016 11:55 μμ.,

________________________________________
Στις 4 Φεβρουαρίου ενημερωθήκαμε από τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. ότι δύο μέρες πριν, η τουρκική αντιτρομοκρατική συνέλαβε μετά από επιχείρηση τον Ισμαήλ Ακόλ και την Φαντίκ Αντιγιαμάν, δύο αγωνιστές από την Τουρκία που τα τελευταία χρόνια ζούσαν στην Ελλάδα.
Εμείς τον Ισμαήλ τον γνωρίσαμε στις φυλακές του Κορυδαλλού μαζί με τους υπόλοιπους αγωνιστές συντρόφους απ την Τουρκία που είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της ελληνικής αντιτρομοκρατικής στο Γκύζη με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής και της υποστήριξης στην ε.ο. DHKP-C. Παράλληλα είχαμε γνωρίσει και την Φαντίκ στα επισκεπτήρια που ερχόταν στις φυλακές αλλά και στα δικαστήρια μας καθώς είχε και σταθερή παρουσία στο κίνημα αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας που ειχαμε κάνει αναρχικοί και κομμουνιστές κρατούμενοι τον περασμένο Μάρτη. Στην απεργία αυτή είχαν συμμετάσχει και όλοι οι επαναστάτες κρατούμενοι απ την Τουρκία, όπου στάθηκαν αλληλέγγυοι με κυκλική απεργία πείνας μέχρι το τέλος μαζί μας.
Τα λόγια είναι περιττά όμως, παρά τις διάφορες μας σε επίπεδο ανάλυσης και αντίληψης γύρω απ το ζήτημα της επανάστασης, αυτοι οι άνθρωποι μας υπενθυμίζουν διαρκώς ότι ο αγώνας είναι παντού, σε κάθε γωνία της γής που η στυγνή καταπίεση δεν αφήνει χώρο ανάσας σε όσους βρίσκονται κάτω απ την κυρίαρχη τάξη. Μας θυμίζουν ότι ο αγώνας είναι ζωντανός όσο σε πείσμα των καιρών οργανωνόμαστε απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Ο Ισμαήλ και η Φαντίκ επέλεξαν να φύγουν απ την Ελλάδα που θα μπορούσαν να έχουν μια σχετικά “ήρεμη” ζωή και να πάνε στην Τουρκία όπου το φασιστικό καθεστώς του σουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν έχει εξαπολύσει ανοιχτό πόλεμο απέναντι στους κομμουνιστές επαναστάτες και τους Κούρδους της Τουρκίας. Επέλεξαν να μπουν μόνοι τους στο στόμα του λύκου με μοναδικό στόχο να συνεχίσουν τον αγώνα εκεί, μέσα στη δίνη των γεγονότων.
Εμείς από τις φυλακές του Κορυδαλλού το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε δύναμη, την σκέψη μας και ένα μεγάλο χαμόγελο στον Ισμαήλ και την Φαντίκ. Το ίδιο χαμόγελο που είχε διαρκώς και ο Ισμαήλ στον λίγο χρόνο που περάσαμε μαζί στη φυλακή.
Ένα χαμόγελο που προκύπτει απ την σιγουριά για το δίκαιο του κοινού μας αγώνα.
Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *