Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης και αναρχικοί σύντροφοι- Δράσεις ενάντια στον τρομονόμο

https://athens.indymedia.org/post/1556651/

Αυτόνομο Στέκι ΞάνθηςΑυτόνομο Στέκι Ξάνθης 3 Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης 2

από Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης και αναρχικοί σύντροφοι 14/03/2016 11:14 μμ.

Στα πλαίσια του καλέσματος συντονισμού δράσεων ενάντια στον τρομονόμο, η κατάληψη αυτόνομο στέκι ξάνθης μαζί με αναρχικούς συντρόφους απο Ξάνθη πραγματοποίησε αφισοκόλληση στο κέντρο της πόλης της αφίσας του στεκιού ενάντια στον τρομονόμο, καθώς επίσης της αφίσας του καλέσματος. Πετάχτηκαν επίσης τρικάκια και κρεμάστηκαν πανό αλληλεγγύης με συνθήματα ενάντια στις φυλακές και τον εγκλεισμό, ενάντια στον τρομονόμο καθώς επίσης και με αίτημα την άρση περιοριστικών όρων της Αθηνας Τσακαλου και της Ευης Στατηρη.

 

Το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης

Δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές με βαριές ποινές βάσει της «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας. Η νομοθεσία αυτή και πιο συγκεκριμένα ο νόμος 187Α (τρομονόμος) ποινικοποιεί την πολιτική δραστηριότητα των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, χαρακτηρίζοντάς τους τρομοκράτες.

Κύριος στόχος είναι η εξάρθρωση των επαναστατικών ένοπλων οργανώσεων, η πολιτική απομόνωσή τους, η ψυχολογική φθορά των κρατουμένων και ο παραδειγματισμός όσων αγωνίζονται και στέκονται αλληλέγγυοι. Ταυτόχρονα τα μεγάλα περιθώρια αυθαιρεσίας στη νομοθεσία επιτρέπουν την υποκειμενική κρίση των εκάστοτε μπάτσων, ανακριτών και δικαστών απέναντι σε όποιον και ό,τι θεωρούν πως δύναται να βλάψει το κράτος.

Κατ’αυτόν τον τρόπο ποινικοποιούνται οι φιλικές και συγγενικές σχέσεις των ανθρώπων που συνδέονται με πολιτικούς κρατούμενους με πρόφαση τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση, δίχως να έχουν προβεί σε καμία (κατα το νόμο) αξιόποινη πράξη.

Τελικός στόχος είναι η παύση κάθε εξεγερτικής πολιτικής δραστηριότητας και η θωράκιση του κράτους απέναντι σε έναν εσωτερικό εχθρό. Είναι η προσπάθεια του κράτους να δημιουργήσει στην κοινωνική συνείδηση την εντύπωση απειλής απο όλα τα παραπάνω αγωνιζόμενα κομμάτια και να τραβήξει τα βλέμματα μακριά απο τον πόλεμο που εξαπολύει το ίδιο.

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡ. 187 Α (ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ)

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *