Ενημέρωση για τον κρατούμενο Μιχάλη Μακρυγιάννη

https://athens.indymedia.org/post/1556543/

Ενημέρωση για τον κρατούμενο Μιχάλη Μακρυγιάννη

από Πρωτοβουλία από τις φυλακές της Λάρισας και του Κορυδαλλού 11/03/2016 8:15 μμ

Ποιό είναι τελικά το ανώτατο όριο χρόνου που μπορεί το ελληνικό κράτος να κρατήσει πίσω από τα σίδερα έναν άνθρωπο? Τυπικά είναι τα 25 χρόνια, μια ζωή θα έλεγε κανείς, όμως φαίνεται ότι ακόμη και αυτό το εξωφρενικό όριο μπορεί να ελαστικοποιηθεί, προς τα πάνω βέβαια, όταν οι μηχανισμοί το κρίνουν αναγκαίο. Όταν η αστυνομία κρίνει ότι κάποιος κρατούμενος αρμόζει ειδικής μεταχείρισης τότε ασκούνται οι αντίστοιχες πιέσεις -εντολές προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να αυξηθεί ακόμη και η ήδη βάναυση εκδίκηση που οι νόμοι ορίζουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο συγκρατούμενος Μ. Μακρυγιάννης εκτίει το 24ο έτος φυλάκισης (συν έξι έτη μεροκάματων) χωρίς να βλέπει καμιά αποφυλάκιση ούτε με όρους στον ορίζοντα. Μετά από επανηλειμένες προσπάθειες να του ειπωθεί από τους υπεύθυνους του Υπουργείου, τους εισαγγελείς της φυλακής, όλους αυτούς που από τη θέση τους αποφασίζουν για τη συνέχιση του μαρτυρίου των εγκλείστων, κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να πει το πιο απλό πράγμα που ισχύει για κάθε κρατούμενο. Πότε δηλαδή λήγει η ποινή του.

Άδω είναι που εισέρχεται η μεταβλητή των μπάτσων που ως τρίτος παράγοντας, αλλά πρώτος στην ουσία, βάζει πρόσκομμα στην ελευθερία του κρατούμενου με πρόδηλο σκοπό. Οι βασανιστές της εξουσίας ξέρουν καλά πως όταν σε στριμώχνουν στη γωνία δεν μπορείς παρά να αντιδράσεις πολλές φορές με όρους καταστροφικούς και για τον ίδιο σου τον εαυτό. Ο σκοπός τους είναι να οδηγήσουν τον συγκρατούμενο μας σε πράξεις που θα νομιμοποιήσουν την παράταση της κράτησης του. Τόσο απλά και τόσο κτηνωδώς σκέπτεται και δρα η εξουσία. Τόσο σωφρονιστικό είναι το σύστημα που τύποι σαν τον Ευτυχή Φυτράκη τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στελεχώνουν. Αυτά τα ανθρωπάκια υπακούουν πρώτα στις εντολές της ΓΙΔΑ, της Αμερικανικής πρεσβείας και των ντόπιων αφεντικών (Μπακογιαννηδων ,Μπόμπολα κτλ) και πολύ μετά στις δήθεν αριστερές γραμμές της ξεφτιλισμένης μνημονιακής κυβέρνησης. Έτσι λειτουργούσε και έτσι λειτουργεί το κρατικό σύστημα τιμωρίας. Ήταν και παραμένει μια βιομηχανία που θρέφει από τη μια εισαγγελείς, δικαστές, δικηγόρους, ανθρωποφύλακες και από την άλλη εκδικείται και εγκληματοποιεί παρά σωφρονίζει τους φυλακισμένους ανθρώπους.

Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση που κάνει τα ίδια με τις προηγούμενες είναι απόδειξη πως δεν μπορούμε να περιμένουνε τίποτε από αυτούς και ότι καταφέρουμε θα το καταφέρουμε με τις δίκες μας δυνάμεις. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε τύπους σαν τον γγ Φυτράκη και τον υπουργό Παρασκευόπουλο. Είναι και οι δύο άξιοι συνεχιστές της δεξιάς αντίληψης για τους φυλακισμένουs.

Πρωτοβουλία από τις φυλακές της Λάρισας και του Κορυδαλλού

Μιχάλη Μακρυγιάννη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *