Έκτακτο. Ενημέρωση απο φυλακές Κορυδαλλού

https://athens.indymedia.org/post/1557498/

από Κρατούμενοι 04/04/2016 2:57 μμ.

Πειθαρχική ποινή και απομόνωση για άρνηση μεταγωγής στον Ασπιώτη.

Στις 31 Μαρτίου οχτώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνοδευόμενοι από αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού, εισέβαλαν με ιδιαίτερη βία και κρατώντας χειροπέδες στο κελί όπου κρατούνται οι αναρχικοί Α. Σταμπούλος, Τ. Θεοφίλου και Π. Ασπιώτης προκειμένου να αναγκάσουν τον τελευταίο να μεταχθεί στις φυλακές Ναυπλίου. Αφού ο Ασπιώτης αντιστάθηκε κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν θα υπακούσει σε αυτήν την εκδικητική εντολή μεταγωγής του, δεδομένου ότι πρέπει να παραμείνει στον Κορυδαλλό προκειμένου να μπορεί να πραγματοποιεί επισκεπτήρια με την οικογένεια του και συγκεκριμένα με την τριών μηνών κόρη του, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποχώρησαν.
Σήμερα 4 Μαρτίου η επόπτης εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού κα Βικτωρία Ε. Μαρσιώνη κάλεσε και τους τρεις να απολογηθούν με τις κατηγορίες της απείθειας, της απειλής και άσκησης βίας κατά μελών του προσωπικού του καταστήματος και ύβρεις κατά μελών του προσωπικού του καταστήματος από τις οποίες τελικά απάλλαξε τους δύο ενώ επέβαλε ποινή πέντε ημερών εγκλεισμού στην απομόνωση στον Π. Ασπιώτη για τις κατηγορίες της απείθιας και της απειλής κατά μελών του προσωπικού του καταστήματος.
Σύμφωνα με διαταγή της εισαγγελέως Βικτωρίας Ε. Μαρσιώνη η ποινή θα εκτελεστεί στις φυλακές Ναυπλίου προφανώς για να μην ξεσπάσει εκ νέου σκάνδαλο σχετικά με την απόκοσμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πειθαρχία του Κορυδαλλού και η οποία είχε αποκαλυφθεί πριν δυο χρόνια χωρίς ως τώρα να έχει αλλάξει κάτι.
Ο Παναγιώτης παραμένει ως τώρα στον Κορυδαλλό και δηλώνει αποφασισμένος να μην δεχτεί την μεταγωγή του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *