ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

https://athens.indymedia.org/post/1558426/

 

από Αναρχική Συλλογικότητα “Κύκλος της Φωτιάς” 26/04/2016 2:41 μμ.

Τα ξημερώματα της 18ης Απρίλη οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες των ΕΚΑΜ πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού κατά τη διάρκεια της οποίας χτυπήθηκαν και βασανίστηκαν πολιτικοί κρατούμενοι και πραγματοποιήθηκαν δεκάδες βίαιες μεταγωγές. Μία επιχείρηση που ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων και τις κινητοποιήσεις ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης, που αντιμετώπισαν και αυτές την κρατική καταστολή, επιβεβαιώνει την προσήλωση των εκάστοτε πολιτικών διαχειριστών στις σταθερές επιδιώξεις της κρατικής-καπιταλιστικής εξουσίας. Την επιβολή του ελέγχου σε κάθε κοινωνικό πεδίο, την απομόνωση όσων αγωνίζονται, την επίθεση στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

Οι μεταγωγές και η επιχείρηση των ΕΚΑΜ, η οποία επαναλήφθηκε τις επόμενες μέρες, είχαν ως στόχο την παραδειγματική τιμωρία των “απείθαρχων” κρατούμενων, πολιτικών και ποινικών, που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και ενάντια στον αυταρχισμό της διεύθυνσης των φυλακών. Είχαν ως στόχο τον παραδειγματικό εκφοβισμό όλων των κρατούμενων και την αποτροπή τους από τη συμμετοχή σε μελλοντικές κινητοποιήσεις ενάντια στις συνθήκες κράτησης.

Η επιβολή του καθεστώτος  Έκτακτης Ανάγκης  με την εντεινόμενη εξαθλίωση και εκμετάλλευση, με την αναβάθμιση του κατασταλτικού οπλοστασίου και με την ιδεολογική προπαγάνδα για την απομόνωση και συκοφάντηση όσων αντιστέκονται με τελικό σκοπό τη μετατροπή ολόκληρη της κοινωνίας σε φυλακή,  αποτελεί μονόδρομο για το χρεωκοπημένο κρατικό καπιταλιστικό σύστημα. Ένα σύστημα το οποίο δεν έχει να προσφέρει τίποτε άλλο στους πληβείους, στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, παρά φόβο και υποταγή.

Ως αναρχικοί στεκόμαστε απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις ενάντια στους κρατούμενους από το κράτος, το οποίο εν μέσω της γενικευμένης επίθεσής του στην κοινωνία και της κίνησής του προς τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, ρίχνει για μία ακόμα φορά τις μάσκες της “δημοκρατίας και των δικαιωμάτων” για να αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό της  βίαιης καταστολής και της επιβολής. Στεκόμαστε απέναντι στην εξουσιαστική βαρβαρότητα σε κάθε πεδίο όπου αυτή εκφράζεται, με στόχο τη συνολική ανατροπή της και την οικοδόμηση μίας κοινωνίας ισότητας αλληλεγγύης και ελευθερίας.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ!

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

Αναρχική Συλλογικότητα “Κύκλος της Φωτιάς” –       

Μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *