Ενημέρωση για την παρουσίαση στον ειδίκο εφέτη ανακριτή των Σ.Χριστοδούλου και Γ.Τσιρώνη

 

https://athens.indymedia.org/post/1558460/

από αλληλέγγυοι-ες 26/04/2016 9:42 μμ.

Σήμερα το πρωί 26 Απριλίου  παρουσιάστηκαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ε.Νικόπουλο ο σύντροφος Γ.Τσιρώνης και ο Σ.Χριστοδούλου, προκειμένου να απολογηθούν συμπληρωματικά για τις ίδιες υποθέσεις που τους είχε ήδη ασκηθεί δίωξη λιγές μέρες μετά τη σύλληψή τους τον Ιούνη του 2015, ενώ το ίδιο έγινε εχθές και για τους Γ.Πετρακάκο και Μ.Θεοφίλου. Η διαδικασία αναβλήθηκε για τους μεν πρώτους για τις 12 Μαΐου, ενώ για τους δεύτερους για τις 11 Μαΐου, καθώς όλοι τους ζήτησαν προθεσμία ώστε να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

 Η αρχική πρόχειρη και διάτρητη δικογραφία περιέγραφε τις ληστείες τραπεζών, που φέρονται οτι διέπραξαν  οι τέσσερις συγκατηγορούμενοι και ο θανών Σ.Δραβίλας, στα πλαίσια κοινής ομάδας με την πλημμεληματική κατηγορία της σύστασης συμμορίας. Οι διωκτικές αρχές σχεδόν ένα χρόνο μετά αποφάσισαν  πως το κατηγορητήριο πρέπει να αναβαθμιστεί και να ενταχθεί στα πλαίσια του αντιτρομοκρατικού άρθρου 187Α. Η απόδοση ενός τέτοιου βαρύτατου κακουργήματος επιχειρεί να μετακινήσει τη δίκη αυτών των υποθέσεων σε διαφορετική κατεύθυνση απ’ ό,τι φαινομενικά δρομολογούταν.

Η κίνηση των διωκτικών αρχών προσπαθεί με την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου να κατασκευάσει, εκδικητικά και αυθαίρετα, μια ακόμη υπόθεση «τρομοκρατίας» που θα μπορούσε να αναφέρεται είτε σε νέα και άγνωστη ομάδα ένοπλης πάλης είτε σε μια απόπειρα να συγκολληθεί με την δράση της επαναστατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας με λογικές ακροβασίες του τύπου: ο Γ.Πετρακάκος καταδικάστηκε πρόσφατα ως μέλος του Επαναστατικού αγώνα, άρα και όσοι-με βάση τις αρχές-διαπλέκονται  μαζί του, με οποιονδήποτε τρόπο, εντάσσονται όλοι και δρούν στα πλαίσια της ίδιας οργάνωσης!

Είναι ξεκάθαρη και διαχρονική η αιμοσταγής δίψα των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους να εξοντώνουν με διογκωμένες και υπερφουσκωμένες κατηγορίες όσους επιλέγουν στο στοχαστρό τους. Η αναβάθμιση της υπόθεσης διαμέσου του αντιτρομοκρατικού άρθρου 187Α (αναβάθμιση θα μπορούσε να επιτευχθεί και με το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης) εξυπηρετεί ένα διπλό στόχο. Αφενός επιδιώκει τη δικαστική δικαίωση της εμμονής των διωκτικών αρχών να συνδέσουν ληστείες τραπέζων με τη χρηματοδότηση ομάδων ένοπλης επαναστατικής δράσης και αφετέρου να διαφανεί πώς όποια αστυνομική υποψία επαφής ή οποιασδήποτε άλλης σχέσης με μέλη επαναστατικών οργανώσεων θα τιμωρείται με τσουβάλιασμα υποθέσεων, διόγκωση κατηγοριών και βαρύτατες ποινές. Η ίδια λογική έφερε, σε πρώτη φάση, 22 αναρχικούς κρατούμενους σε ένα κοινό υπερεφετείο την προηγούμενη βδομάδα στην  ειδική αίθουσα δικαστηρίου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου τον ρόλο της αντίστοιχης οργανωσής-ομπρέλας τον έχει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Εμείς που στεκόμαστε στους δρόμους, στα δικαστήρια και στις φυλακές αυτης της χώρας απέναντι στον κόσμο της εξουσίας και του κεφαλαίου για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε: Δεν αναγνωρίζουμε καμία κρατική-μιντιακή κολυμπήθρα, που βαφτίζει με αυθαίρετους όρους συντρόφους ή άλλα άτομα, εξυπηρετώντας   στρατηγικές εξόντωσής τους  με βαρύτατες ποινές ή κενού περιεχομένου προσπάθειες απονοηματοδότησης αγώνων.

                                           Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

           ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟ, Μ.ΘΕΟΦΙΛΟΥ, Σ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Γ.ΤΣΙΡΩΝΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *