ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΕΦΕΤΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΙ Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ, Γ. ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ, Σ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

https://athens.indymedia.org/post/1558396/

από .. 25/04/2016 4:01 μμ.

Τους Γρηγόρη Τσιρώνη, Γιώργο Πετρακάκο, Σπύρο Χριστοδούλου, καθώς και την προσφάτως αποφυλακισθείσα Μαρία Θεοφίλου καλεί την Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Απριλίου, ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος για να τους ασκήσει συμπληρωματική δίωξη. Οι νέες κατηγορίες συνοπτικά, είναι η συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, η τρομοκρατική πράξη της προμήθειας και της κατοχής όπλων με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, η ληστεία από κοινού κατά συρροή από δράστες που έφεραν πολεμικό τυφέκιο και πυροβόλα όπλα, η διακεκριμένη κλοπή, η πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου, η παράνομη οπλοφορία και η οπλοχρησία. Επιπλέον για τον Γιώργο Πετρακάκο είναι και η ανθρωποκτονία από πρόθεση στα πλαίσια τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η συμπληρωματική δίωξη αφορά σε εννιά ένοπλες ληστείες οι οποίες διαπράχθηκαν σε τραπεζικά υποκαταστήματα ανά την ελληνική επικράτεια από τις 14.08.2013 μέχρι τις 30.05.2015.

Ο Γιώργος Πετρακάκος προβλέπεται σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αντιτρομοκρατικής να κατηγορηθεί επιπλέον για δυο ληστείες. Πρόκειται για την ληστεία στην Alpha Bank Χολαργού όπου ακολούθησε συμπλοκή με αστυνομικό εκτός υπηρεσίας και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του (στην οποία ο Πετρακάκος, με δημόσιο κείμενο του, αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε συμμετοχή) και για την ληστεία στην Alpha Bank στο Πορτοχέλι Αργολίδας.

Το αρχικό κατηγορητήριο και για τους τέσσερεις κατηγορούμενους δείχνει να είναι αρκετά αίολο τόσο σε σχέση με το ζήτημα της συμμετοχής και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση όσο και στο ζήτημα της συμμετοχής στις περισσότερες από τις συγκεκριμένες ληστείες.

Σε πρώτο χρόνο, οι ληστείες που αποδίδονται στους κατηγορούμενους βασίζονται σε καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δηλώνουν επιφυλακτικοί ως προς το αν πράγματι τους αναγνωρίζουν ως δράστες, ενώ σε κάποιες η δίωξη βασίζεται σε «μείγματα» DNA τα οποία βρέθηκαν σε κινητά αντικείμενα χιλιόμετρα μακριά από τις ληστείες.

Σε σχέση με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση τα μόνα δεδομένα είναι ότι οι Τσιρώνης, Χριστοδούλου καθώς και ο αυτόχειρας Δραβίλας βρισκόταν στο ίδιο σπίτι την στιγμή της επιχείρησης για την σύλληψη τους ενώ αποτυπώματα και DNA των Χριστοδούλου και Δραβίλα, φέρεται να έχουν εντοπισθεί σε καταλύματα του Πετρακάκου.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια υπόθεση κατηγορουμένων εναντίον των οποίων φαίνεται να έχουν επενδύσει τόσο στελέχη της αντιτρομοκρατικής όσο και συγκεκριμένοι δικαστικοί κύκλοι προσπαθώντας να κατασκευάσουν εκ του μη όντως μια τρομοκρατική οργάνωση ποτπουρί.

Να σημειωθεί ότι με βάση DNA που βρέθηκε σε λαβή πυροβόλου όπλου σε κατάλυμα του Πετρακάκου και το οποίο ενδεχομένως να ταυτίζεται με το γενετικό υλικό του Π. Ασπιώτη γίνεται μια μεθόδευση ώστε να ενταχθεί και ο τελευταίος στα πλαίσια της ίδιας νεφελώδους τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τέλος, φαίνεται να μην είναι απίθανο λόγο της πρωτόδικης καταδίκης του Γ. Πετρακάκου ως μέλους του Επαναστατικού Αγώνα η δίωξη των παραπάνω κατηγορουμένων να γίνει στα πλαίσια της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Νέστωρας Βικέλ

(fb: Outlaw Report)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *