Δήλωση αποχώρησης του Γιώργου Πετρακάκου από το δικαστήριο

https://athens.indymedia.org/post/1559324/

από G.p. 23/05/2016 7:12 μμ.

 

Η δήλωση αποχώρησης του Γ. Πετρακάκου, την ανάγνωση της οποίας απαγόρευσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Υφαντή:

Στις 15/02/2016 ξεκίνησε το δεύτερο δικαστήριό μου, που αφορά ληστείες για τις οποίες κατηγορούμαι από το 2002. Το δικαστήριο αυτό διεξάγεται σε διαφορετικές ώρες, όμως τις ίδιες ημέρες, στην ίδια αίθουσα και από την ίδια σύνθεση με αυτήν που δικάζει την υπόθεση του σχεδίου απόδρασης των μελών της ΣΠΦ.

Όπως και στην περίπτωση της ΣΠΦ έτσι και στη δική μου έγιναν από την έδρα επανειλημμένες απόπειρες να παρακαμφθεί με προκλητικό τρόπο η αποχή που έχει κηρύξει ο ΔΣΑ.  Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της έδρας κα Υφαντή μου πρότεινε αρχικά να δικαστώ χωρίς συνήγορο, γιατί κατά τη γνώμη της η νομική μου εκπροσώπηση δε θα μου προσφέρει τίποτα, αφού αποδέχομαι τις κατηγορίες και είμαι ήδη καταδικασμένος για άλλη υπόθεση με ποινή 36 χρόνων κάθειρξης. Οπότε σε κάθε περίπτωση η τελική ποινή μου θα συγχωνευθεί στα 25 χρόνια! Έτσι, μου απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται τη δίκη μου ως μια μαθηματική εξίσωση που απλά θα μου προσθέσει χρόνια, χωρίς καν να εξετάσει τα πραγματικά περιστατικά.

Αρνήθηκα την πρότασή της και επέμεινα στην αρχική μου επιλογή να εκπροσωπηθώ από δικηγόρο. Στην επόμενη συνεδρίαση η κα Υφαντή επανήλθε με νέα πρόταση, προτείνοντας στον διορισμένο συνήγορό μου Αθανάσιο Β. Στάμου, να παρακάμψει την απόφαση του ΔΣΑ και να τελειώνουμε, όπως χαρακτηριστικά είπε, «ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ», για να εισπράξει τόσο τη δική μου άρνηση όσο και του δικηγόρου μου.

Την Τρίτη φορά επανήλθε δριμύτερη, προτείνοντας εκ νέου στον συνήγορό μου «να κάνουμε μια μικρή παρανομία για να τελειώνουμε…», συναντώντας ξανά την έκπληξη και άρνησή μας. Δεν θέλησα να δώσω έκταση στα παραπάνω, βασισμένος στη σκέψη ότι το να μην τηρούνται οι τύποι δεν είναι τόσο σημαντικό σε σχέση με την παράβαση της ουσίας.

Είχα ήδη καταδικαστεί λίγες ημέρες πριν από φορείς της ίδιας εξουσίας για μία ληστεία στην οποία πράγματι συμμετείχα, αλλά και για άλλες δυο και συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, χωρίς την ύπαρξη κανενός απολύτως στοιχείου. Επίσης, είχα βιώσει από την αρχή της υπόθεσής μου τις παρατυπίες των εκπροσώπων της δικαιοσύνης, όταν προφυλάκισαν τη σύντροφό μου, όπως και τον παιδικό μου φίλο Θ.Α., που δεν είχαν καμιά σχέση με την υπόθεση.

Όμως, τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σε βάρος των κατηγορουμένων για το σχέδιο απόδρασης μελών της ΣΠΦ στις 18/05/2016 και των οποίων υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας, με την πρόεδρο Υφαντή ν ανταλλάσσει με τους κατηγορουμένους ύβρεις όπως «σκάσε εσύ», «άντε γαμήσου εσύ… Αυτά να τα πεις στη φιλενάδα σου», με οδηγούν στην απόφαση να μην παραστώ στη διαδικασία της δίκης μου, αφενός σε ένδειξη συμπαράστασης στους συγκρατούμενούς μου και αφετέρου επειδή δεν καταδέχομαι να δικαστώ από μια τέτοια έδρα, νομιμοποιώντας την με την παρουσία μου.

Γιώργος Πετρακάκος 23/05/2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *