Θέλουν να μετατρέψουν τα κελιά σε μπουντρούμια

https://athens.indymedia.org/post/1559437/

από ΚΟΝΤΡΑ 26/05/2016 11:27 πμ.

Θέλουν να μετατρέψουν τα κελιά σε μπουντρούμια Συνεχίζονται οι προκλήσεις ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενους που κρατούνται στην υπόγεια 6η πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Προκλήσεις που δεν έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την ασφάλεια της φυλακής, αλλά να κάνουν ακόμα πιο αβίωτη τη ζωή των εγκλείστων, μετατρέποντας τα υπόγεια κελιά τους σε μπουντρούμια.

Μετά τις προηγούμενες απόπειρες, που τις ματαίωσαν οι αντιδράσεις και η αποφασιστική στάση των πολιτικών κρατούμενων (δείτε εδώεδώ και εδώ), την περασμένη Τετάρτη άρχισαν έργα για την τοποθέτηση πυκνού πλέγματος πάνω από μια νεκρή ζώνη που υπάρχει ανάμεσα στα κελιά των πολιτικών κρατούμενων και το χώρο που βρίσκονται οι δικαστικές αίθουσες. Το πλέγμα αυτό θα κόψει και τον λίγο ήλιο που μπαίνει για κάποιες ώρες στην υπόγεια πτέρυγα και θα μετατρέψει τα κελιά σε ανήλιαγους τάφους.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι αντέδρασαν άμεσα, τράβηξαν τις μπαλαντέζες από τις πρίζες και τα συνεργεία σταμάτησαν.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τις οποίες επικοινώνησε συνήγορος των πολιτικών κρατούμενων, δήλωσαν άγνοια για τα έργα. Η φυλακή, με την οποία επικοινωνήσαμε εμείς, δήλωσε ότι δεν κάνει τίποτα χωρίς εντολή. Το γραφείο του αρμόδιου γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη, με τον οποίο ζητήσαμε επικοινωνία, μας είπε πως είναι σε σύσκεψη. Ζητήσαμε να επικοινωνήσει μαζί μας (ελπίζουμε η σύσκεψη να μην είναι από τις γνωστές «συσκέψεις» που επικαλούνται οι άνθρωποι των πολιτικών για ν’ αποφύγουν την επικοινωνία).

Να σταματήσει επιτέλους αυτό το παιχνίδι. Πολιτικός προϊστάμενος και κατά συνέπεια πολιτικά υπεύθυνος είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος. Δικό του καθήκον είναι να βάλει ένα τέλος σ’ αυτό το αισχρό σίριαλ αντεκδίκησης.  

ΚΟΝΤΡΑ   http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/26211.Θέλουν-να-μετατρέψουν-τα-κελιά-σε-μπουντρούμια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *