Έπεσε η αυλαία της δίκης των τεσσάρων ιταλών συντρόφων που δικάζονταν για τις συγκρούσεις της Πρωτομαγιάς 2015 στο Μιλάνο

https://athens.indymedia.org/post/1560341/

από Free5,gr 17/06/2016 6:49 μμ.

2015-05-01_NO_EXPO_17307984436

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Με τρεις καταδίκες και μία αθώωση ολοκληρώθηκε στις 14/6 η δίκη των τεσσάρων συντρόφων που δικάζονταν για τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια της πρωτομαγιάτικης πορείας ενάντια στην διεθνή έκθεση Expo 2015 στο Μιλάνο.

Ένας από τους συντρόφους αθωώθηκε, ενώ η βαρύτερη και σημαντικότερη από πολιτική άποψη κατηγορία, εκείνη της “καταστροφής και λεηλασίας”, κατέρρευσε για δύο από τους τρεις καταδικασθέντες, οι οποίοι καταδικάστηκαν μόνο για το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής.

Στη βαρύτερη ποινή (3 έτη και 8 μήνες) καταδικάστηκε ο Casper (Andrea Casieri), ο οποίος βρίσκεται ακόμα έγκλειστος, για τα αδικήματα της “καταστροφής και λεηλασίας”, της αντίστασης κατά της αρχής και της μεταμφίεσης. Ο Iddu (Edoardo Algardi) και οNicolo (Niccolò Ripani) καταδικάστηκαν σε 2 έτη και 2 μήνες και ένα έτος και 8 μήνες (με αναστολή) αντίστοιχα μόνο για το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής, ενώ κατέπεσε γι’ αυτούς η σημαντικότερη κατηγορία της “καταστροφής και λεηλασίας”. Για τον Nicolo, το δικαστήριο ήρε το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού, ενώ αίτημα για την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού κατέθεσαν και οι δικηγόροι του Iddu. Ο Casper ώς  «αποδιοπομπαίος τράγος» της υπόθεσης θα πρέπει να καταβάλλει αποζημίωση 15.000 ευρώ στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας για “ζημιές στην εικόνα” του, ενώ μένει να καθοριστεί το ύψος της αποζημίωσης στην τράπεζα Unicredit για τις ζημιές που υπέστησαν δύο υποκαταστήματά της.

Τελείως αθώος κηρύχθηκε ο Molestio (Alessio Dall’Acqua), για τον οποίο το δικαστήριο ήρε το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού.

Το παραμύθι που είχαν στήσει εδώ και ένα χρόνο οι ιταλικές διωκτικές αρχές σε συνεργασία με τα μμε πάνω στο μιλανέζικο ανταγωνιστικό κίνημα και τους 4 συντρόφους μας ξεφούσκωσε. Το σαθρό κατηγορητήριο, η τρομουστερία των μμε και η διαπόμπευση των συντρόφων μας, η στοχοποίηση κατειλημμένων κοινωνικών κέντρων και πολιτικών χώρων από μπατσοφυλλάδες τύπου Corierre della sera δεν ήταν αρκετά για να μεταθέσουν την πολιτική ευθύνη της λεηλασίας της εργατικής τάξης στο μιλάνο από τους μαφιόζους της expo και της τοπικής και μη – εξουσίας στους διαδηλωτές.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΡΗΜΩΣΕ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΗΤΑΝ Η EXPO

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *