3η δίκη Χαλανδρίου: Κουρέλιασαν τη νομοθεσία τους!

https://athens.indymedia.org/post/1560712/

από Κόντρα 28/06/2016 12:52 μμ.

Μπορεί η δίωξη για συμμετοχή στη ΣΠΦ να κηρύχτηκε απαράδεκτη, όμως το τρομοδικείο που δίκαζε την υπόθεση του Χαλανδρίου για μια σειρά πολιτικούς κρατούμενους ήταν αποφασισμένο να τους ρίξει τις μεγαλύτερες ποινές, χωρίς να διστάσει να κουρελιάσει και το νόμο και τη νομολογία των ίδιων των τρομοδικείων.

Για τους Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Πολίτη, Νίκο Ρωμανό και Αργύρη Ντάλιο η δίωξη με το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα («συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση») κρίθηκε απαράδεκτη, λόγω δεδικασμένου. Ομως, το 187Α επανήλθε από το παράθυρο, ως επιβαρυντική περίσταση για τον καταλογισμό των ποινών για τα αδικήματα για τα οποία οι πολιτικοί κρατούμενοι κρίθηκαν ένοχοι. Ετσι, αντί ως ποινή βάσης να ληφθούν τα 5 χρόνια, πάρθηκαν τα 10 χρόνια (κρίθηκε ότι το αδίκημα τελέστηκε με την επιβαρυντική περίσταση του 187Α, για το οποίο όμως οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν!).

Εις μάτην διάβασε η συνήγορος υπεράσπισης Αννυ Παπαρρούσου αποφάσεις προηγούμενων τρομοδικείων, που δεν θεώρησαν ότι τα αδικήματα τελέστηκαν υπό την επιβαρυντική περίσταση του 187Α, για το οποίο η δίωξη είχε κριθεί απαράδεκτη. Εις μάτην υπέβαλε ένσταση ο συνήγορος Φραγκίσκος Ραγκούσης. Απορρίφθηκε χωρίς πολλά-πολλά. Το τρομοδικείο ήταν αποφασισμένο να φουσκώσει τις ποινές, για να στείλει το τρομο-μήνυμά του.

ΠΗΓΗ: ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/26452.3η-δίκη-Χαλανδρίου-Κουρέλιασαν-τη-νομοθεσία-τους

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *