ΔΙΚΗ ΣΠΦ για σχεδιο αποδρασης 1500 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ!!

https://athens.indymedia.org/post/1561046/

από αντιπληροφορηση 08/07/2016 4:22 μμ.

Συντομη ενημερωση..

Συνολικες καταδικες κοντα στα  1500 χρονια  μοιρασε απλοχερα το δικαστηριο για το σχεδιο αποδρασης της ΣΠΦ..

Συγκεκριμμενα τα μελη της ΣΠΦ

Τσακαλος Γερασιμος

Τσακαλος Χρηστος

Πολυδωρος Γιωργος

Οικονομιδου Ολγα

Μαυροπουλος Θεοφιλος

Αργυρου Παναγιωτης

Νικολοπουλος Γιωργος

Μπολανο Δαμιανος

Χατζημιχελακης Χαρης

Νικολοπουλος Μιχαλης

καταδικαστηκαν σε 115 χρονια καθειρξης ο καθενας για ολες τις κατηγοριες ( διευθυνση οργανωσης, ηθικη αυτουργια σε 4 αποπειρες ανθρωποκτονιας,κατοχη εκρηκτικων, οπλων κ.α)

Η συντροφισσα Αγγελικη Σπυροπουλου καταδικαστηκε σε 28 χρονια

Ο  Ροδοπουλος Χρηστος σε 75 χρονια

Ο Ξηρος  Χριστοδουλος σε 65 χρονια

Τεσσερις ακομα κατηγορουμενοι καταδικαστηκαν σε ποινες 27-28 χρονια ο καθενας για ενταξη στην οργανωση,προμηθεια κ κατοχη οπλων κ εκρηκτικων κ.α

Ο Ντουσκο Φαμπιο σε 8 χρονια 

 Ακομα τεσσερις κατηγορουμενοι που απαλλαχτηκαν απο την ενταξη στην ΣΠΦ  καταδικαστηκαν σε ποινες 6 ετων ο καθενας με αναστολη

Η Αθηνα Τσακαλου και η Ευη Στατηρη κριθηκαν αθωες κατα πλειοψηφια

Ο Χρηστος Πολυδωρος καταδικαστηκε σε 6 χρονια για ενταξη στην ΣΠΦ με αναστολη

Αλλοι  δυο κατηγορουμενοι κριθηκαν αθωοι

Ενω τελος δυο  κατηγορουμενοι κριθηκαν ενοχοι σε βαθμο πλυμμεληματος για κατοχη κραμπινας κ ποσοτητας εκρηκτικων

Για οσους απο τους κατηγορουμενους δεν γινεται ονομαστικη αναφορα ειναι κατοπιν δικης τους επιθυμιας..

Στην δικη υπηρξε εντονη παρουσια αλληλεγγυων συντροφων, παρα την αρχικη παρεμποδιση των μπατσων που δεν ηθελαν να τους επιτρεψουν να μπουν στην αιθουσα..ενω σε καποια στιγμη εμφανιστηκε και διμοιρια στον διαδρομο των δικαστηριων..Στο τελος της δικης πεταχτηκαν τρικακια κ φωναχτηκαν συνθηματα..

Θα υπαρξει αναλυτικη ενημερωση

Tags: ΣΠΦ 

Περαιτέρω ενημέρωση

από @#@ 08/07/2016 7:58 μμ.

Για την  παρεμπόδιση: To δικαστήριο είχε προαποφασίσει να περάσουν λίγοι αλληλέγυοι μόνο και μόνο για να κρατήσει “τα προσχήματα”. Έτσι όταν, λίγο μετά τις 9:00 π.μ. μαζεύτηκαν έξω από τις φυλακές αρκετός κόσμος, οι μπάτσοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τους αλληλέγγυους να περάσουν μέσα. Οι περισσότεροι τους αγνόησαν και μπήκαν στον προθάλαμο. Οι μπάτσοι σταμάτησαν και κλείδωσαν τα μηχανήματα φωνάζοντας την υπεύθυνη αξιωματικό η οποία, για δεύτερη φορά προσπάθησε  και αυτή να διώξει τους συντρόφους λέγοντας ψέματα ότι στην αίθουσα δεν υπάρχει χώρος για άλλο κόσμο. Η απάντηση ήταν: διώξτε τους ασφαλίτες και θα βρεθεί χώρος. Η υπεύθυνη φώναζε, οι αλληλέγγυοι δεν υποχωρούσαν και οι μπάτσοι αναγκάστηκαν να φωνάξουν τον διευθυντή, ο οποίος ήρθε περικυκλωμένος από ασφαλίτες. Δεν τόλμησε να βγει στον προθάλαμο με τους αλληλέγγυους, είδε την κατάσταση, τις φωνές, και τελικά έδωσε την άδεια. 

Εμφάνιση διμοιρίας: Τους έφεραν λίγο πριν η πρόεδρος Ασ. Υφαντή ανακοινώσει τις τελικές ποινές. Από την στιγμή που εμφανίστηκαν, ο διάδρομος απ΄έξω γέμισε και μ΄άλλους ασφαλίτες, όλοι έτοιμοι να εισβάλουν μέσα στην αίθουσα, ανά πάσα στιγμή. Η πόρτα παρέμεινε ανοιχτή καθ΄ όλη την διάρκεια  της διαδικασίας και της ανακοίνωσης των ποινών. Ματάδες και ασφαλίτες παρακολουθούσαν από την πόρτα και η έδρα συνέχιζε ακάθεκτη “το έργο της”.

Υ.Γ.: και να μην ξεχάσουμε και όλους όσους μέσα στην αίθουσα…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *