Αλληλεγγύη στους συντρόφους Μ.Σεϊσίδη και Κ.Σακκά

https://athens.indymedia.org/post/1562156/

από αλληλέγγυοι-ες 15/08/2016 12:08 μμ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Μ.ΣΕΪΣΙΔΗ ΚΑΙ Κ.ΣΑΚΚΑ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Συγκέντρωση 17/8 11:30 μμ Δικαστήρια Ευελπίδων
________________________________________

Στις 4/8/2016 συλλαμβάνονται στην περιοχή της Σπάρτης, ύστερα από αστυνομική καταδίωξη με πυροβολισμούς που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους, οι αγωνιστές του αντιεξουσιαστικού-αντικαπιταλιστικού κινήματος Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς. Οι δύο σύντροφοι βρίσκονταν σε καθεστώς πολύχρονης φυγοδικίας∙ ο πρώτος από το Γενάρη του 2006 με βάση το αστυνομικοδικαστικό κατασκεύασμα περί «ληστών με τα μαύρα» και ο δεύτερος από το Φλεβάρη του 2014 όταν και παραβιάζει τους περιοριστικούς όρους ομηρίας που του είχαν επιβληθεί μετά την νικηφόρα απεργία πείνας που είχε πραγματοποιήσει ενάντια στην παράταση της κράτησης του για υπόθεση οπλισμού, την πολιτική ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει.
Η σύλληψη των δύο αγωνιστών και όσα τη συνοδεύουν συνιστούν μια ακόμα πράξη στη σφοδρή αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Μια αναμέτρηση που περνάει δια πυρός και σιδήρου, μέσα από επικηρύξεις, διαπομπεύσεις, πυροβολισμούς∙ μέσα από ανθρωποκυνηγητά, δικαστικές μάχες, φυλακίσεις, βασανισμούς, ακρωτηριασμούς. Μια αναμέτρηση που σε τελική ανάλυση βρίσκει αντιμέτωπους από τη μια τους επικυρίαρχους αυτού του κόσμου, το κεφάλαιο, το κράτος και τους υπηρέτες τους, και από την άλλη τον κόσμο της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης, τον κόσμο του αγώνα και της εξέγερσης, τον κόσμο της αναρχίας και του κομμουνισμού.
Υπό αυτήν την έννοια, δεν μας εκπλήσσει η «ειδική» μεταχείριση που επιφύλαξαν απέναντι στους συντρόφους μας οι διωκτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ∙ ως έκφραση της γενικότερης κρατικής στρατηγικής για την καθυπόταξη των ατομικών και συλλογικών αντιστάσεων, των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, η μεταχείριση αυτή δεν θα μπορούσε –παρά τoν ανθρωπιστικό λόγο που την περιβάλλει – να μην είναι σκληρή, βίαιη, απάνθρωπη.
Αντιθέτως, μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλλουν οι καιροί μας, να σταθούμε αλληλέγγυοι με κάθε μέσο, να μετατρέψουμε το κατασταλτικό χτύπημα σε εφαλτήριο για την περαιτέρω συλλογικοποίηση και όξυνση της δράσης μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Μ.ΣΕΪΣΙΔΗ ΚΑΙ Κ.ΣΑΚΚΑ
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Συγκέντρωση 17/8 11:30 μμ Δικαστήρια Ευελπίδων
Αλληλέγγυοι-Αλληλέγγυες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *