Άλλη μια θαμμένη “αυτοκτονία” μετανάστη σε Α.Τ

https://athens.indymedia.org/post/1562162/

26cbbf7576ac6c5357c21ea12c75c7b9

από από τα κάτω 15/08/2016 7:02 μμ.

Άλλη μια θαμμένη “αυτοκτονία” μετανάστη σε Α.Τ

Στις 3 Αυγούστου ο 29χρονος αλβανός Pëllumbin Marnikollaj, πρώην κρατούμενος ο οποίος βρισκόταν έξω με περιοριστικούς όρους, εμφανίζεται σε Α.Τ για να υπογράψει την παρουσία του. Έκτοτε η οικογένειά του χάνει τα ίχνη του…Στις 12 Αυγούστου ο αδερφός του θύματος, με νομική βοήθεια, μαθαίνει ότι ο αδερφός του είναι νεκρός και έχει θαφτεί άρον άρον (από τους μπάτσους;) στους Αγ. Ανάργυρος. Το σώμα του τελικά μεταφέρεται από την οικογένεια στην Αλβανία όπου το εξετάζουν ιατροδικαστές οι οποίοι βρίσκουν στο σώμα του σημάδια βασανισμών (καμμένα τσιγάρα και μώλωπες). Η είδηση αυτή παίζεται στην γειτονική χώρα ως κύρια αυτή την στιγμή και οι αλβανικές αρχές μαζί με τον εκεί συνήγορο του πολίτη έχουν ζητήσει από το ελληνικό κράτος οπτικό υλικό (το οποίο ισχυρίζονται ότι υπάρχει) από κάμερες αλλά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση παρά μόνο σιωπή… μέχρι το μαγείρεμα.

 

«Αυτοκτονία» μέσα σε αστυνομικό τμήμα?

από απο μπαλοθια 15/08/2016 7:40 μμ.

Στις 3 Αυγούστου ο αλβανικής καταγωγής, πρώην κρατούμενος, Pëllumb Marnikollaj πηγαίνει να δώσει το παρών – αφού είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους και την υποχρέωση να δίνει το παρών στο οικείο Α.Τ..

Από τότε τα ίχνη του χάνονται.

Όταν στις 13 Αυγούστου οι συγγενείς του τον αναζητούν, οι αρμόδιοι του Α.Τ. τους ενημερώνουν ότι αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 4ο όροφο μόλις έμαθε πως θα κρατηθεί εκ νέου καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί καινούριο ένταλμα. Έτσι απλά. Και πως τελικά δεν έκριναν σκόπιμο να ενημερώσουν κάποιον συγγενή παρότι ως υπό όρους αποφυλακισμένος είχε δηλώσει μόνιμη κατοικία στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Ωστόσο τους ενημέρωσαν τελικά ότι μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Από τον Ερυθρό Σταυρό τους έστειλαν στο νεκροτομείο.

Οι συγγενείς παρέλαβαν την σορό λίγη ώρα πριν θαφτεί ως ανώνυμος και την μετέφεραν στην Αλβανία όπου σύμφωνα με τον εκεί ιατροδικαστή έχει σημάδια κακοποίησης…

Το θέμα έχει κινητοποιήσει τόσο την αλβανική Πρεσβεία όσο και τα αλβανικά ΜΜΕ. Εδώ πάλι ούτε μισή αναφορά.

πηγή Οτάσσιος Θεοφίλου

Σχόλιο mpalothia: Η πρακτική της «εκπαραθύρωσης» που παρουσιάζεται ως αυτοκτονία, ήταν μια συνηθισμένη τακτική από όλες σχεδόν τις αστυνομίες καθ όλη την διάρκεια του 20ου αιώνα και έχουν καταγραφεί πάμπολλες τέτοιες περιπτώσεις και ακόμα περισσότερες που έμειναν ως υποψίες καθώς δεν μπόρεσαν να αποδειχτούν.

Αυτή η υπόθεση έχει όλα τα χαρακτηριστικά της τακτικής της «εκπαραθύρωσης», όσο και να το αρνηθούν οι μπάτσοι και όσες ΕΔΕ να κάνουν για να το καλύψουν.

περισσότερα

από @ιαν 15/08/2016 8:23 μμ.

Ένα σημαντικότατο γεγονός που αφορά στον θάνατο του Αλβανού πρώην κρατούμενου Pellumb Marnikollaj στο Α.Τ. Πατησίων έχει γίνει το βασικό θέμα στα ΜΜΕ της Αλβανίας ενώ στην Ελλάδα έχει εντελώς αποσιωπηθεί. Η Αλβανική Πρεσβεία στην Ελλάδα ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Στις 3 Αυγούστου 2016, ο Pellumb Marnikollaj πήγε στο ΑΤ Πατησίων να δηλώσει την παρουσία του – αφού είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους και την υποχρέωση να δίνει το παρών στο κοντινό Α.Τ. –   κι από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Οι συγγενείς του τον έψαξαν και πήραν την απάντηση από την αστυνομία, πως όταν ανακοίνωσαν στον Marnikollaj ότι είχε βγει ένταλμα σύλληψής του για νέα υπόθεση,  αυτός πήδηξε από το παράθυρο και αυτοκτόνησε. Δεν έγινε καμιά άλλη ενημέρωση, ούτε από τον ιατροδικαστή, ενώ οι συγγενείς πρόλαβαν και πήραν τη σορό του θύματος λίγο πριν τον θάψουν στο νεκροταφείο, στις 12 Αυγούστου.


Στην Αλβανία

Η αυτοψία στη σορό του Pellumb Marnikollaj στην Αλβανία επιβεβαίωσε τις υποψίες  που υπήρχαν για δολοφονία του νεαρού από την Ελληνική Αστυνομία. Πηγές των αλβανικών “Realiteti Shkoder News” λένε ότι η οικογένεια του  Marnikollaj έστειλε τη σορό του νεαρού άνδρα στην πρωτεύουσα για ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη. Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι και  στις 11 το πρωί της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε αυτοψία  και κάθε άλλη αναγκαία εξέταση στο νεκρό σώμα του 28χρονου από τη Λέζα, για την επίτευξη σαφών συμπερασμάτων για τα αίτια του θανάτου του. Η αυτοψία επιβεβαιώνει  βιαιοπραγία σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα το θάνατο του νεαρού. Οι αλβανοί εγκληματολόγοι  απέρριψαν τον ισχυρισμό της ελληνικής αστυνομίας ότι ο νεαρός έπεσε από το 4ο όροφο Α.Τ. στην Αθήνα. Η αυτοψία αποκάλυψε σημάδια βίας και βαρβαρότητας.

Η Αλβανική Πρεσβεία στην Ελλάδα ευχαρίστησε τα “Realiteti Shkoder News” για τη  δημοσιοποίηση ενός τέτοιου σοβαρού γεγονότος, το οποίο ήταν κρυμμένο από το ελληνικό κράτος. Εκπρόσωποι της πρεσβείας είπαν ότι, σε αντίθεση με οποιαδήποτε νομοθεσία, δεν είχαν πληροφορηθεί για τα γεγονότα που σχετίζονται με τη ζωή ενός Αλβανού υπηκόου στην Ελλάδα, όπως θα έπρεπε να είχε συμβεί. Επίσης, σύμφωνα με την πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, ακόμη και αν υποτεθεί ότι ο νεαρός έπεσε από το παράθυρο για να αυτοκτονήσει, η Πρεσβεία και τα ΜΜΕ θα έπρεπε να  είχαν ενημερωθεί για ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Επίσης δήλωσαν στα “Realiteti Shkoder News” ότι ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές τον  λόγο  για τον οποίο  δεν  ενημερώθηκε η  οικογένεια  ή η δικηγόρος του, και το σημαντικότερο, γιατί αποφασίστηκε να τον θάψουν μυστικά ως έναν άνθρωπο χωρίς ταυτότητα και μάλιστα 9 ημέρες μετά τον θάνατό του.

 Τα “Realiteti Shkoder News” έχουν πληροφορηθεί ότι η Αλβανική Πρεσβεία  στην Ελλάδα έχει θέσει ερώτημα προς την ελληνική πολιτεία για την εν λόγω υπόθεση και απαιτεί πλήρεις εξηγήσεις..

Από την άλλη πλευρά, η δικηγόρος Μαρία Κωνσταντοπούλου που βοήθησε στον εντοπισμό του Pellumb Marnikollaj, σημείωσε  ότι εκτός από τα βασανιστήρια από την ελληνική αστυνομία, το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε έδειξε πλήρη αμέλεια για το θύμα. Σύμφωνα με την έρευνά της, για περισσότερο από 5 ώρες κανένας από τους γιατρούς ή το προσωπικό του νοσοκομείου δεν ενημέρωσε αν ο  Marnikollaj είχε πεθάνει ή αν ήταν σε κώμα.

Αν και η οικογένεια του νεαρού  από τη Λέζα έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για αυτό το συγκλονιστικό συμβάν, οι αρχές διατηρούν τη σιωπή τους.

Πηγή: omniatv

 

 

 

 

https://athens.indymedia.org/post/1562194/

Συν.Τύπου του πατέρα του Pellumb Marnikollaj

από @A.I. 18/08/2016 10:08 πμ.

Θεματικές:  Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος, 

Στη συνέντευξη τύπου που ακολουθεί, ο πατέρας του Pellumb Marnikollaj, μιλάει για τον γιο του, για την άψογη διαγωγή που είχε δείξει απέναντι στην υποχρέωσή του απέναντι στην αστυνομία, και για τους λόγους που έχει για να αμφιβάλλει για τους ισχυρισμούς της αστυνομίας σχετικά με τον θάνατό του. Τέλος καλεί τις ελληνικές αρχές να διαλευκάνουν την υπόθεση και να πουν την αλήθεια χωρίς να κρύψουν κάτι. Ελληνικοί υπότιτλοι

 

Η συνέντευξη τύπου (με ελλην. υπότιτλους) που έγινε στην Αλβανία με τον πατέρα του νεαρού Pellumb Marnikollaj, ο οποίος πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο Α.Τ. Πατησίων.
https://www.youtube.com/watch?v=n3m3nsHwWaM

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *