5η συνεδρίαση του εφετείου για τη ΣΠΦ και άλλες υποθέσεις

https://athens.indymedia.org/post/1563132/

από Κόντρα 21/09/2016 11:01 πμ.

Συνεχίζεται σήμερα (21 Σεπτέμβρη) στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων η τρομοδίκη για τρεις υποθέσεις της ΣΠΦ, στις οποίες εκτός από τα δέκα  φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης δικάζονται και άλλοι αναρχικοί αγωνιστές, που δεν υπήρξαν ποτέ μέλη της. Αυτό το ξεκαθάρισαν και οι ίδιοι αλλά και τα μέλη της ΣΠΦ με συνεχείς πολιτικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια όλων των πρωτόδικων τρομοδικείων. Δικάζεται επίσης ο αναρχικός αγωνιστής Γ. Μιχαηλίδης για την υπόθεση στην Πεύκη.

Στην 4η συνεδρίαση, που έγινε στις 16 Σεπτέμβρη, υποβλήθηκαν οι εξής ενστάσεις:
– Αναρμοδιότητας του δικαστηρίου και παραπομπής των δικαζόμενων υποθέσεων στο ΜΟΔ (Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο).
 – Απόλυτης ακυρότητας της πρωτόδικης απόφασης του τρομοδικείου με πρόεδρο την Μ. Βαρελά, που πολιτογραφήθηκε ως «πρώτη δίκη Χαλανδρίου».
– Αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος και κατ’ επέκταση του βουλεύματος

Επίσης υποβλήθηκαν τα εξής αιτήματα:
– Για φωνοληψία των πρακτικών της δίκης
– Για μη κατακράτηση των αστυνομικών ταυτοτήτων και των προσωπικών στοιχείων των εισερχόμενων στο δικαστήριο.

Για τις ενστάσεις και τα αιτήματα τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων.

Τοποθετήθηκε επίσης ο Χρ. Τσάκαλος, κάνοντας μια εμπεριστατωμένη πολιτική δήλωση, στην οποία ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε: Λένε – ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Παρασκευόπουλος – ότι στην περίοδο της δημοκρατίας δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Ομως στην περίοδο της δημοκρατίας έγιναν ο Αι-Στράτης και η Μακρόνησος.

Αναφέρθηκε στις υποθέσεις Πόλε, Φολίνι και Μπιάνκι. Ο Πόλε αρχικά δεν εκδόθηκε, αλλά εκδόθηκε στη συνέχεια, μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου. Οι δύο άλλοι αγωνιστές δεν εκδόθηκαν γιατί θεωρήθηκαν πολιτικά τα αδικήματα.

Λέτε, συνέχισε, ότι οι ιδέες δεν διώκονται, αλλά ιδέες χωρίς πράξη είναι κολοβές. Αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα, που ενώ έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πάρει άδεια, οι αιτήσεις του απορρίπτονται, γιατί κάνει πολιτικές δηλώσεις για τις ιδέες του και για τη ΣΠΦ. Η δίκη αυτή είναι πολιτική κατέληξε ο Χρ. Τσάκαλος.

Η δίκη θα συνεχιστεί με αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης και με την πρόταση της εισαγγελέα. Κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί και η απόφαση του τρομοδικείου, που αναμένεται να είναι απορριπτική τόσο επί των ενστάσεων όσο και επί των αιτημάτων. Οσον αφορά το αίτημα της φωνοληψίας θα επικαλεστούν την οικονομική δυσπραγία, ενώ στις φυλακές Κορυδαλλού υπάρχει όλος ο τεχνικός εξοπλισμός και θα μπορούσε άνετα να γίνει η φωνοληψία των πρακτικών και να δίνονται αυτά χωρίς να γίνεται απομαγνητοφώνηση.

ΥΓ. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 16 Σεπτέμβρη, είχαμε νέα αστυνομική αυθαιρεσία, αυτή τη φορά με εντολή άλλου αστυνομικού διευθυντή. Εδωσε εντολή στους υφισταμένους του να ελέγχουν τις τσάντες των προσερχόμενων, πριν περάσουν από το μηχάνημα (σκάνερ) που ελέγχει τα πάντα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δημιουργεί τέτοια γεγονότα. Προκαλεί και οι προϊστάμενοί του θα πρέπει να τον απομακρύνουν, γιατί με τις ενέργειές του θα δημιουργηθούν «γεγονότα».

 

ΠΗΓΗ: Κόντρα

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/26912.5η-συνεδρίαση-του-εφετείου-για-τη-ΣΠΦ-και-άλλες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *