Ανάληψη Ευθύνης

https://athens.indymedia.org/post/1563473/

από Πυρήνας Προλεταριακής Βίας 02/10/2016 2:24 μμ.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 9ης Σεπτεμβρίου πυρπολήσαμε βαν της πολυεθνικής (φιλανδικών συμφερόντων) εταιρείας KONE στην οδό Ζηνοβίου στην περιοχή της Ηλιούπολης, καθώς και τα ξημερώματα της 20ης Σεπτεμβρίου πυρπολήσαμε ακόμα ένα βαν της ίδιας εταιρείας στην οδό Φιλαδέλφειας στην Καισαριανή, το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η εν λόγω εταιρεία αποτελεί κολοσό στον τομέα της κατασκευής και συντήρησης ανελκυστήρων διεθνώς, με κέρδη αρκετών εκατομυρίων ετησίως. Βέβαια στην Ελλάδα των μνημονίων και της διαρκούς υποτίμησης της εργασίας, οι πολιτικές των πολυεθνικών δεν μπορούν παρά να ευθυγραμμίζονται με τους “νόμους της αγοράς”, έτσι και η KONE ενώ σημειώνει τεράστια κέρδη, στη χώρα μας μειώνει τους μισθούς των εργαζομένων κατά 15%, απολύει και επιβάλει ένα καθεστώς εργασιακής τρομοκρατίας. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν μείνει αναπάντητα από τους εργαζόμενους, που απαντούν με 3ώρες στάσεις εργασίας και 24ώρες απεργίες, δημιουργόντας μικρές εστίες αντίστασης στον εργασιακό μεσαίωνα που όλοι βιώνουμε.

Επίσης, τα ξημερώματα της Τρίτης 13ης και της Τετάρτης 28ης Σεπτέμβρη, πυρπολήσαμε πολυτελές τζιπ (BMW X3) στην οδό Αγ. Πολυκάρπου στη Νέα Σμύρνη και πολυτελές αυτοκίνητο (Porsche Cayman) στην οδό Να Ναϊάδων στο Παλαιό Φάληρο, αντίστοιχα. Ενθυμούμενοι για λίγο τη θρυλική λέσχη των Καψεcayenistas.

Αποτελεί διαρκή πρόκληση την ώρα που εργαζόμενοι απολύονται, που συντάξεις μειώνονται, που κόσμος μένει στο δρόμο λόγω των πλειστηριασμών κατοικίων, άλλοι να κυκλοφορούν (πόσο μάλλον και να κατέχουν) με τέτοια προκλητικά σύμβολα ιδιωτικού πλούτου. Ενώ άλλοι ψάχνουν στα σκουπίδια, τρώνε στα συσσίτια, λυποθυμούν από την πείνα, άλλοι προβάλουν τόσο χυδαία τον πλούτο τους. Έναν πλούτο που δεν αποτελεί κληρονομικό δικαίωμα, αν και αρκετές φορές συμβαίνει και αυτό, αλλά που έχει χτιστεί με την εκμετάλευση και το αίμα της τάξης μας. Έναν πλούτο που αφεντικά και στελέχη εταιρειών σαν την ΚΟΝΕ συγκεντρώνουν με τις επιθετικές πολιτικές τους.

 

Αφενός, στη συγκυρία της διαρκούς επίθεσης του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, των μηχανισμών του (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ), της εξαρτημένης ελληνικής αστικής τάξης και του δουλικού πολιτικού προσωπικού της και αφετέρου της κινηματικής άμπωτης και αναδίπλωσης, τα καθήκοντα της τάξης μας πρέπει να προσδιοριστούν εκ νέου, ώστε να λάβουμε θέσεις μάχης και να ανακόψουμε την επίθεση που βιώνουμε. Να οργανώσουμε ένα πολιτικό-στρατιωτικό μέτωπο ικάνο να απαντήσει τόσο στα σύγχρονα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, όσο και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους αγωνιστές. Ένα μέτωπο που θα προετοιμάσει την τάξη μας για την τελική έφοδο στο βασίλειο της ελευθερίας.

 

Οι ενέργειές μας αφιερώνονται ολόψυχα στον κομμουνιστή επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, όπου και απαιτούμε την άμεση χορήγηση αδειών στον ίδιο και στον αγωνιστή πολιτικό κρατούμενο Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους μας, Κώστα Σακκά, Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη.

Αλληλεγγύη στην αναρχική επαναστάτρια Πόλα Ρούπα, που το πείσμα και η επιμονή της αποτέλουν πρότυπο για κάθε αγωνιστή.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

Πυρήνας Προλεταριακής Βίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *