Η απεργία ενάντια στη σκλαβιά των κρατούμενων στις φυλακές της Η.Π.Α.κλείνει ένα μήνα

Η απεργία ενάντια στη σκλαβιά των κρατούμενων στις φυλακές της Η.Π.Α. κλείνει ένα μήνα. Η ενημέρωση που φτάνει σε εμάς οφείλεται αποκλειστικά στην αδιάκοπη και δύσκολη προσπάθεια των αλληλέγγυων οργανώσεων και των κινηματικών μέσων που κρατούν επαφή με τους κρατούμενους μέσω παράνομων κινητών. Πολλοί κρατούμενοι επίσης χρησιμοποιούν λογαριασμούς τουίτερ. Η πιο διαδεδομένη κατασταλτική τακτική του κράτους εξακολουθεί να είναι το “κλείδωμα” των φυλακών, κόβοντας έτσι κάθε επικοινωνία με έξω.

 

Από τις 21/9 έχουν αναφέρει κάποια μορφή ταραχής ή κινητοποίησης 46 φυλακές σε όλη τη χώρα. Αυτό συμπεριλαμβάνει είτε κλειδώματα που αναφέρουν οι σωφρονιστικοί (συχνά αρνούνται τις κινητοποιήσεις ως αιτία), είτε διαμαρτυρίες που μας μεταφέρουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι και αλληλέγγυοι. Πιθανόν να συμβαίνουν πολλά εντός των τειχών που δεν βγαίνουν προς τα έξω. Σε κάποια μέρη η απεργία διήρκησε μια ή δύο μέρες και σε κάποια άλλα συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

 

Η απεργία ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες των οργανωτών καθώς έχει εξαπλωθεί και σε γυναικείες φυλακές, σε φυλακές μεταγωγών και έχει πάρει και άλλες μορφές διαμαρτυρίας όπως απεργίες πείνας, πορείες και εξεγέρσεις.

 

Στις 15 Σεπτέμβρη ο Keith “Malik” Washington (New Afrikan Black Panther Party – Prison Chapter), μπήκε σε απομόνωση επ’αόριστον ως τιμωρία για τον ρόλο του στην οργάνωση της κινητοποίησης για τις 9 Σεπτέμβρη.

 

Στις 18 Σεπτέμβρη η διανομή της ριζοσπαστικής εφημερίδας του Μαύρου Απελευθερωτικού κινήματος Bay View Newspaper, απαγορεύτηκε  αρχικά στις φυλακές Νιου Φόλσομ της Καλιφόρνια και εν συνεχεία σε όλη την πολιτεία της Πενσυλβάνια, λόγω άρθρου που δημοσίευσε σχετικά με την απεργία ενάντια στην σκλαβιά.

 

21 Σεπτέμβρη:

Ενημέρωση από τις φυλακές Merced County Jail ότι η 1η και 3η πτέρυγα που είχε ξεκινήσει απεργία πείνας, ευελπιστεί σε κάποια διαπραγμάτευση με τη διοίκηση. Η 4η πτέρυγα όμως ξεκίνησε απεργία πείνας στις 16/9 και συνεχίζει καθώς δεν περιμένουν ότι οι σωφρονιστικοί θα εφαρμόσουν τα δίκαια αιτήματά τους.  Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στις 15 Οκτώβρη έξω από τις φυλακές  Merced. (https://www.facebook.com/LiveFreeMerced/)

Εξέγερση και πάλι στις φυλακές Χόλμαν. Η διοίκηση μαζί με ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Γ’ πτέρυγα και επιχείρησαν να κατασχέσουν κάποια κινητά τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί ολόκληρη η πτέρυγα και να τους πετάξει έξω. (https://itsgoingdown.org/holman-prison-c-dorm-rises/)

 

23 Σεπτέμβρη:

Ενημέρωση από κρατούμενους στην Ν. Καρολίνα ότι πολλά από τα αιτήματά τους έχουν ικανοποιηθεί λόγω των παρεμβάσεων από αλληλέγγυους.

 

24 Σεπτέμβρη:

Το Free Alabama Movement (FAM) αναφέρει ότι στις φυλακές Χόλμαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν ξεκινήσει απεργία διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες μες στη φυλακή. Η διοίκηση έφερε υπαλλήλους από άλλη φυλακή για να μοιράσει το συσσίτιο. Οι απεργοί σωφρονιστικοί λένε ότι συμμερίζονται τα αιτήματα των απεργών κρατουμένων για πιο ανθρώπινες συνθήκες. Ωστόσο η απεργία των σωφρονιστικών που συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί από την διοίκηση ώστε να υποκινήσει βία ανάμεσα στους κρατούμενους αναμειγνύοντας κρατούμενους με ιστορικό συγκρούσεων μεταξύ τους χωρίς φύλαξη. Στις 25 Σεπτέμβρη κρατούμενοι στην φυλακή Χόλμαν κάλεσαν εκεχειρία ανάμεσα στις συμμορίες σε αντίδραση για αυτή την κατασταλτική μέθοδο.

(https://freealabamamovement.wordpress.com/2016/09/26/press-release-inhumane-conditions-in-alabama-prisons-leads-to-strikes-by-incarcerated-men-and-now-guards/)

 

26 Σεπτέμβρη:

Κρατούμενοι στην Santa Clara County Jail ανακοίνωσαν λίστα αιτημάτων δηλώνοντας ότι σε

περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν θα ξεκινήσουν απεργία πείνας τον Οκτώβρη.

Εξέγερση στις φυλακές  Turbeville, CI στην Ν. Καρολίνα μετά τον θάνατο κρατούμενου , του Michael Jones, σε άλλη φυλακή, την McCormick Corr Inst.

Ο πολιτικός κρατούμενος  στις φυλακές Άττικα Jalil Muntaqim (Black Panther) στοχοποιείται από την διοίκηση και του επιβάλλονται πειθαρχικά μέτρα για “μη εγκεκκριμένη οργάνωση και υποκίνηση σε κινητοποίηση” για την πορεία αλληλεγγύης στους κρατούμενους τον Αύγουστο του 2017 (  August 2017 Million Prisoner March)

 

 

28 Σεπτέμβρη:

Στις φυλακές Turbeville, SC σωφρονιστικός υπάλληλος δέχεται επίθεση από κρατούμενους και παραιτείται.

Επανεκίννηση της απεργίας πείνας στις φυλακές  Merced αναφέρει το παράρτημα του IWOC στο Όκλαντ μετά από επιχείρηση της διοίκησης να διαιρέσει την συλλογική δράση των κρατούμενων μέσω ψευδών διαπραγματεύσεων.

Οι αναρχικοί πολιτικοί κρατούμενοι σε φυλακές του Μεξικού, Fernando Bárcenas, Abraham Cortés, Luis Fernando Sotelo και Miguel Peralta ξεκινούν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την βαρυά ποινή που επιβλήθηκε στον Luis Fernando Sotelo και σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των κρατουμένων στις φυλακές των Η.Π.Α. καθώς και με τους εξεγερμένους που ξεσηκώνονται σε αντίδραση για τις δολοφονίες αφροαμερικάνων από τους μπάτσους στην Αμερική. (https://itsgoingdown.org/mexico-anarchist-prisoners-hunger-strike/)

 

29 Σεπτέμβρη:

Στις φυλακές της Ν. Καρολίνα η απεργία συνεχίζεται με 75% συμμετοχή, με κρατούμενους να στερούνται επισκεπτήρια, ψυχαγωγία και πρόσβαση σε είδη ανάγκης.

 

1η Οκτώβρη:

Ενημέρωση από κρατούμενους στις φυλακές Χόλμαν ότι οι ειδικές δυνάμεις δεν έφτασαν σήμερα όπως αναμενόταν αλλά ότι μες στη βδομάδα πιθανότατα να φτάσουν λόγω σοβαρής έλλειψης σωφρονιστικών καθώς απεργούν. Οι κρατούμενοι εκτιμούν ότι το κράτος θα επιχειρήσει να ισοπεδώσει την αντίσταση. Το F.A.M. βγάζει ανακοίνωση σχετικά με την απεργία των σωφροντιστικών. (https://freealabamamovement.wordpress.com/2016/10/03/they-did-it-all-of-them-didnt-show-up/)

 

2 Οκτώβρη:

Από τις φυλακές Χόλμαν το Free Alabama Movement αναφέρει ότι κανένας σωφρονιστικός δεν παρουσιάστηκε στο πόστο του κι ότι φρουροί των ειδικών δυνάμεων πληρούν αυτά τα πόστα.

 

3 Οκτώβρη:

Οι ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις για τις φυλακές εισέβαλαν με πλήρη εξάρτηση στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών Χόλμαν καταστρέφοντας προσωπικά είδη, κατάσχοντας πολλά αντικέιμενα και κινητά. Στη συνέχεια εισέβαλαν και έκαναν έρευνα και στις άλλες πτέρυγες.

 

4 Οκτώβρη:

Ο  Siddique Abdullah Hasan, κρατούμενος στις φυλακές του Οχάιο και επιζών από την εξέγερση στις φυλακές Luckasville, αντιμετωπίζει πειθαρχικά μέτρα για συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με την απεργία ενάντια στην σκλαβιά (http://www.wbur.org/onpoint/2016/09/28/prisoners-inside-prison-strike). Είναι η δεύτερη φορά στο τελευταίο δίμηνο όπου ο Hasan στοχοποιείται από την διοίκηση για την συμμετοχή του στο Free Ohio Movement και την κινητοποίηση για την απεργία.

Η 4η πτέρυγα στις φυλακές Merced δέχεται επίθεση από τις ειδικές δυνάμεις (C.E.R.T). Άγνωστο το αν υπάρχουν τραυματίες και πόσοι είναι. Η 4η πτέρυγα έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 16/9.

 

Στις 6 Οκτώβρη το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει τα περιστατικά βίας και τις απάνθρωπες συνθήκες στις περιβόητες φυλακές Χόλμαν της Αλαμπάμα. Στις 7 Οκτώβρη κυκλοφόρησε η ταινία “The 13th” που πραγματεύεται το ζήτημα της συνέχισης της δουλείας με την εκμετάλλευση των κρατουμένων στις φυλακές των Η.Π.Α.( https://twitter.com/13THFilm)

 

Στο μεταξύ κινήσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις των Η.Π.Α. αλλά και στην Ευρώπη και δυναμικά στον ελλαδικό χώρο. Αναρχικοί στην Φιλαδέλφια (Η.Π.Α.) καλούν σε εβδομάδα δράσεων αλληλεγγύης για την απεργίσ στις 15 με 22 Οκτώβρη. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι τις πρώτες μερες της απεργίας έγιναν πολλές δράσεις αλληλεγγύης, αλλά ότι αυτή η απεργία και ο αγώνας ενάντια στις φυλακές δεν είναι υπόθεση ούτε μιας μέρας ούτε μιας βδομάδας.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

 

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ!

 

 

Συνέλευση Αληλεγγύης για τον αγώνα των κρατουμένων ενάνιτα στην σκλαβιά.

10/10/16

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *