Στη γιαγιά του παραδίδεται ο γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη

http://tvxs.gr/news/ellada/sti-giagia-toy-paradidetai-o-gios-tis-polas-roypa-kai-toy-nikoy-mazioti

18:14 | 08 Ιαν. 2017 Τελευταία ανανέωση 14:37 | 09 Ιαν. 2017

 

Στη γιαγιά του παραδίδεται ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη με διάταξη της εισαγγελέως Ανηλίκων.

Η εισαγγελέας, αφού μελέτησε τις εκθέσεις των ειδικών, κρίνει ότι την επιμέλεια του 6χρονου πρέπει να αναλάβει μόνο η μητέρας της κρατούμενης και όχι και η αδελφή της, όπως είχε αιτηθεί αρχικά.

Υπενθυμίζεται ότι, οι γνωματεύσεις για το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα, μετά τη θετική γνωμάτευση της κοινωνικής λειτουργού που επισκέφθηκε το οικογενειακό περιβάλλον των συγγενών της στην Καλαμάτα, ήταν στην Εισαγγελία Aνηλίκων.

Οι δύο όροι

Στην απόφασή της πάντως, η εισαγγελέας ανηλίκων θέτει δύο όρους για την ανάθεση επιμέλειας.

Πρώτον, τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα πρέπει να συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του παιδιού στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον.

Επιπλέον, με επιμέλεια της γιαγιάς θα πρέπει να ολοκληρωθεί παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της θα πρέπει να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παιδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το θέμα της τύχης του μικρού αγοριού, το οποίο, μετά τη σύλληψη της μητέρας του βρισκόταν στην παιδοψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων -η διοίκηση του οποίου εξέδωσε χθες, ανακοίνωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες νοσηλεύεται το παιδί- είχε προκαλέσει πλείστες όσες αντιδράσεις.

Η μητέρα της Πόλας Ρούπα θα παραλάβει σήμερα το παιδί από το Παίδων «Αγία Σοφία». 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *