«Δεν θα ξεπουλήσω τίποτα για μια άδεια»

http://www.efsyn.gr/arthro/den-tha-xepoyliso-tipota-gia-mia-adeia

 

02.02.2017, 06:00

Συντάκτης: 

Νόρα Ράλλη

Με βασικό σύνθημα «15 χρόνια αιχμάλωτος – 7 χρόνια όμηρος» και με τηλεφωνική σύνδεση από το κελί Νο8 των φυλακών Κορυδαλλού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η «Φωνή Λευτεριάς για τους πολιτικούς κρατούμενους» στην ΑΣΟΕΕ με αίτημα να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Εκδήλωση με το αίτημα να δοθεί άδεια στον Δ. Κουφοντίνα διοργάνωσε η συλλογικότητα «Φωνή Λευτεριάς για τους πολιτικούς κρατούμενους», χθες στην ΑΣΟΕΕ.

Με βασικό σύνθημα «15 χρόνια αιχμάλωτος – 7 χρόνια όμηρος», ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στον κάτω όροφο του Οικονομικού Πανεπιστημίου άκουσε σε τηλεφωνική σύνδεση τον Δ. Κουφοντίνα να μιλά για ακριβώς 11 λεπτά από το κελί Νο8 των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο ίδιος δεν έχει λάβει καμία άδεια, «παρανόμως» όπως δήλωσαν μέλη της συλλογικότητας της διοργάνωσης:

«Ενώ ο Δ. Κουφοντίνας δικαιούται από το 2010 άδειες εξόδου από τη φυλακή, χωρίς να συντρέχει κανένας απολύτως τυπικός λόγος (πειθαρχικές ποινές κ.λπ.), δεν έχει πάρει ούτε μία. Ολες απορρίπτονται επειδή “είναι ύποπτος για την τέλεση νέων εγκλημάτων”. Και γιατί είναι ύποπτος; Γιατί παραμένει κομμουνιστής και συνεχίζει να πιστεύει ότι ο καπιταλισμός δεν ανατρέπεται με ειρηνικό τρόπο – και το υποστηρίζει δημόσια. Αν αυτό δεν είναι δίωξη φρονημάτων, τότε τι είναι; Δικαστική αυθαιρεσία; Προφανώς. Βούληση των Αμερικανών; Εννοείται. Μνησικακία της οικογένειας Μητσοτάκη; Αναμφίβολα. Πάνω απ’ όλα, όμως, απροσμέτρητη δειλία και υποταγή στην “αντιτρομοκρατική τρομολαγνεία” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Η παρέμβαση

Θυμίζουμε ότι αυτή η εκδήλωση, με αντίστοιχη παρέμβαση από τις φυλακές, είχε προγραμματιστεί για τις 14 Δεκέμβρη 2016, ωστόσο τότε απαγορεύθηκε.

«Σήμερα, όμως, μπορώ να χαιρετίσω αυτή τη συνάντηση», ξεκίνησε την παρέμβασή του ο Δ. Κουφοντίνας, «μένει να δούμε αν θα έχουμε κυρώσεις εκ των υστέρων».

«Με το να μην επιτρέπουν τη χορήγηση άδειας, παρότι τη δικαιούμαι, μας γυρνάν πολλά χρόνια πίσω, όταν κυριαρχούσαν οι διώξεις πολιτικών φρονημάτων», συνέχισε. «Πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται μια καθαρά αντικομμουνιστική διάθεση. Δεν είναι παρά προσχήματα, νομικοί τσαρλατανισμοί και φιοριτούρες. Πλέον, ακόμη και τα προσχήματα έπεσαν. Το είπαν ξεκάθαρα: κέντρο της απόφασης μη χορήγησης άδειας είναι να αποκηρύξω τις ιδέες μου, την κοινωνική επανάσταση, να αποκηρύξει το κίνημα το δικαίωμα επιλογής των μέσων πάλης. Εχουμε μια κυβέρνηση διαχείρισης, η οποία, προτού λαλήσει ο μνημονιακός αλέκτωρ, έχει ενώσει τον παλιό αντικομμουνισμό με τον σύγχρονο αυταρχισμό», δήλωσε.

«Αφού δεν δέχονται ότι υπάρχουν πια πολιτικοί κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές, γιατί ζητούν πολιτικές δηλώσεις αποκήρυξης;», αναρωτήθηκε και κατέληξε:

«Δεν θα ξεπουλήσω τίποτα για μια άδεια. Ωστόσο ας το καταλάβουν καλά: το ζήτημα της άδειας είναι πέρα από μένα. Η άδεια των κρατουμένων έχει κατακτηθεί μέσα από αγώνες – δεν έχει παραχωρηθεί. Είναι ζήτημα αγώνων της κοινωνίας και των κινημάτων. Σε αυτά εναπόκειται η συνέχιση του αγώνα, παρά τις δυσκολίες, με την πίστη ότι χαμένες υποθέσεις και χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δόθηκαν».

Με τα λόγια του αυτά, πως η υπόθεση χορήγησης της άδειας στον ίδιο αποτελεί τον πυρήνα της υπεράσπισης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, συντάχθηκαν όλοι οι ομιλητές (Ιωάννα Κούρτοβικ, Σάββας Μιχαήλ, Δημήτρης Σαραφιανός και Τάκης Πολίτης), η Φωνή Λευτεριάς καθώς φυσικά και η οικογένειά του (η σύντροφος και ο 26χρονος γιος του) που ήταν παρόντες και δήλωσαν μάχιμοι και δυνατοί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *