ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ Α΄ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΗ 2017

Το παρόν ενημερωτικό που ακολουθεί το έλαβε η εκπομπή ” Κραυγές απ΄τα Κελιά” από την Πόλα Ρούπα μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εφετείου της Α΄δίκης του Ε.Α, ΣΤΙς 30 Ιούνη 2017.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του εφετείου της Α΄δίκης  του Επαναστατικού Αγώνα, την Παρασκευή 30 Ιούνη 2017 και ενώ ξεκινούσε να μιλήσει ο Νίκος Μαζιώτης, ο Κώστας Γουρνάς, ο οποίος κάθονταν πίσω του, του επιτέθηκε να τον κτυπήσει. Μπήκαν στην μέση μπάτσοι και απομάκρυναν τον Νίκο Μαζιώτη. Η συνεδρίαση διακόπηκε και ο Κώστας Γουρνάς αποχώρησε για την πτέρυγα του υπογείου όπου κρατούνται τόσο ο Νίκος Μαζιώτης όσο και ο Κώστας Γουρνάς. Εν τω μεταξύ σε πλήρη συντονισμό με την όλη παράσταση του Κώστα Γουρνά αλληλέγγυοι δικοί του είχαν έρθει να παρακολουθήσουν.

Το γεγονός ότι ο Κώστας Γουρνάς επιτέθηκε στον Νίκο Μαζιώτη είναι γραμμένο στα πρακτικά του δικαστηρίου.

Ο Νίκος Μαζιώτης κρατήθηκε για 8 ώρες σε απομόνωση στα κρατητήρια των δικαστηρίων και ο Κώστας Γουρνάς πήγε με το έτσι θέλω στο κελί του Νίκου Μαζιώτη και πέταξε τα πράγματά του.

Ενώ ο Νίκος Μαζιώτης ζητούσε να μην κρατείται στην απομόνωση και να γυρίσει στην πτέρυγά του, ο Κώστας Γουρνάς ζήτησε προστασία απ΄την υπηρεσία και να πάρει τον Ν.Μαζιώτη απ΄την πτέρυγα.

Η διεύθυνση της φυλακής ικανοποίησε τις απαιτήσεις του Κώστα Γουρνά, άφησε τον ίδιο – ο οποίος ήταν και αυτός που έκανε την επίθεση – στην θέση του, ενώ ο Ν. Μαζιώτης κρατείται τώρα στην β’ θέση του υπογείου, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, σε απομόνωση. 

 

* Εδώ μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε το ηχητικό της παρούσης συνεδρίασης: http://radio98fm.org/audio/efeteio-ea-iouniou30/

Υ.Γ Αυτό το ηχητικό κατέβηκε από τις Ρ.Α.Ε, 93,8 FM αυθέρετα χωρίς καν να ερωτηθεί η εκπομπή “Κραυγές Απ΄τα κελιά”.


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *