ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ – ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ, ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

https://athens.indymedia.org/post/1575834/

από @ 07/07/2017 6:54 μμ.

 7  Ιουλίου 2017

 Όπως γράψαμε στο κείμενο που δημοσιοποίησαμε μετά τα γεγονότα του Εφετείου της 1ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα το οποίο έγινε στις 30/6, η ουσία όλης της ιστορίας βρίσκεται σε μια σύγκρουση πολιτική που αφορά στην απόφαση ενός κατηγορουμένου να καταθέσει δημόσια ότι ο Επαναστατικός Αγώνας ηττήθηκε το 2010 με το Α΄ κατασταλτικό χτύπημα εναντίον του.

 

Τα κράτος ήθελε την ήττα της οργάνωσης από το ’10  όμως δεν τα κατάφερε.

Αυτό έχει καταγραφεί ιστορικά και με κανένα τρόπο δεν δύναται κανένας, όσο εμπαθής και αν είναι απέναντί μας, να το διαγράψει.

Ο Επαναστατικός Αγώνας πέρασε δια πυρός και σιδήρου μέσα από τρία (3) κατασταλτικά χτυπήματα και όπως έχουμε δηλώσει ούτε το κράτος ούτε η φυλακή ούτε η παρανομία μας άγγιξε στο ελάχιστο.  

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ίδιο το κράτος το επιχειρεί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, επιχειρώντας να κάνει συλλογική τη δικιά του ήττα.

 

Σε αυτή τη προσπάθεια όπως έχουν καταλάβει όλοι, δεν είναι μόνος του.

Μια λυκοσυμμαχία έχει σχηματιστεί από διάφορους που θέλουν διακαώς να μας πλήξουν. Που θέλουν να επιχειρήσουν αυτό που το κράτος δεν κατάφερε: Να σκοτώσουν τον Επαναστατικό Αγώνα.

Το  επιχειρούν  με κινήσεις υπόγειες και με ανώνυμες λασπολογίες που δημοσιεύονται στο Indymedia.

 

Σε αυτή την προσπάθεια ο συγκατηγορούμενος έχει αναλάβει το ρόλο του πολιορκητικού κριού που ο καθένας τον χρησιμοποιεί για τις δικές του σκοπιμότητες.

 

Το δια ταύτα για τον Επαναστατικό Αγώνα, για τον χώρο, για την κοινωνία και τον αγώνα συνολικά είναι ακριβώς το ίδιο δίλημμα: Η υπεράσπιση της ‘‘ήττας του Επαναστατικού Αγώνα’’ ή ο πόλεμος εναντίον της.

Όμως αυτοί που στηρίζουν τη θέση ότι ο Επαναστατικός Αγώνας ηττήθηκε, δεν είναι παιδάκια, καταλαβαίνουν πως η θέση τους αυτή ( ‘‘η διαγραφή μας από την ιστορία’’ όπως χαρακτηριστικά είπε ένας απ’ αυτούς στο δικαστήριο) έχει προεκτάσεις στο σύνολο του αγώνα και την ανατροπή του καθεστώτος καθώς και την ίδια την Επανάσταση.

Γιατί ο Επαναστατικός Αγώνας ως ένοπλη επαναστατική οργάνωση είχε, έχει και θα έχει ως μακροπολιτικό στόχο τα παραπάνω.

 

Έχουμε πει πως ανατροπή του καθεστώτος χωρίς ένοπλο αγώνα δεν νοείται.

Έχουμε πει πως ο ένοπλος αγώνας είναι αναγκαία συνιστώσα ενός επαναστατικού κινήματος.

Έχουμε μιλήσει όσο κανένας άλλος τόσο για το πώς οφείλει να είναι ένα επαναστατικό κίνημα και τι στόχους οφείλει να έχει.

Έχουμε πει ακόμα και πως θα όφειλε ένα επαναστατικό κίνημα να διαρθρωθεί.

Έχουμε μιλήσει όσο κανένας άλλος για το ρόλο που οφείλει να έχει μια ένοπλη οργάνωση στην εποχή μας και το επιχειρήσαμε να το κάνουμε πράξη.

 

Αυτό που διέκοπτε συνεχώς την προσπάθειά μας ήταν η καταστολή, και το σχέδιο υπονόμευσης του καθεστώτος λόγω της καταστολής έβρισκε εμπόδια.

Όχι στη δική μας βούληση που παρέμενε και παραμένει ακλόνητη! Στην ουσία οι προτάσεις και το σχέδιο του Επαναστατικού Αγώνα δεν δοκιμάστηκαν για τον παραπάνω λόγο.

Όσο για την επαναστατική προοπτική της κοινωνίας μετά την καθεστωτική κατάρρευση επίσης έχουμε μιλήσει όσο κανείς άλλος και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Αυτοί που ήθελαν νεκρό τον Επαναστατικό Αγώνα θέλουν να είναι νεκρά όλα τα παραπάνω γιατί είναι αδιαχώριστα με τη δράση, την ιστορία και την ύπαρξη συνολικά της οργάνωσης από το 2003.

Αυτό είναι το πολιτικό διακύβευμα και αυτό έχει ανυπολόγιστες προεκτάσεις στον αγώνα και την ίδια την προοπτική του Επαναστατικού Αγώνα στη κοινωνία.

 

Εμείς πιστεύαμε και πιστεύουμε στην Επανάσταση και στον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή του καθεστώτος και κανένα κράτος, καμία καταστολή και πολύ περισσότερο κανένας ηττημένος μέσα στο χώρο που θέλει να κάνει την ήττα του ανατρεπτικού αγώνα, την ήττα της Επανάστασης κυρίαρχη, δεν θα μας σταματήσει.

Αυτή είναι η αιτία της σύγκρουσης. Στόχος του πολέμου αυτού είμαστε εμείς ως πρόσωπα.

 

Και σε αυτόν τον πόλεμο έχει δημιουργηθεί μια εφήμερη πλην επικίνδυνη πολιτικά λυκοσυμμαχία, η οποία ξεκινάει μέσα από τις φυλακές και συγκεκριμένα από την ειδική πτέρυγα του υπογείου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

 

Ό, τι έγινε και ό, τι ακολούθησε στη δίκη που είχε ως αποτέλεσμα την απομόνωση του Νίκου Μαζιώτη και τη στέρηση προαυλισμού του, ο κατηγορούμενος που σήκωσε το λάβαρο της ήττας στη δίκη, το είχε οργανώσει τον τελευταίο καιρό με τους κρατούμενους του υπογείου και φυσικά με άτομα του χώρου εκτός φυλακής.

 Εξάλλου ο ίδιος δήλωσε στην τελευταία συνεδρίαση του εφετείου στις 5/7 ότι ο Μαζιώτης ‘‘είναι ανεπιθύμητος στην πτέρυγα και σε κάθε πτέρυγα της φυλακής’’.

Ο κατηγορούμενος σημαιοφόρος της ‘‘ήττας του Επαναστατικού Αγώνα’, πριν δηλώσει ότι αποχωρεί από την δίκη δήλωσε δημόσια: ότι ο Μαζιώτης είναι ανεπιθύμητος στην πτέρυγα αλλά και σε κάθε πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού!

 

Με τη δήλωσή του αυτή ομολόγησε την συμμαχία των κρατουμένων του υπογείου της ειδικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού που τελικά κατάφερε μαζί με τους άλλους να βρεθεί ο Μαζιώτης σε απομόνωση και χωρίς προαυλισμό (και εξακολουθεί να βρίσκεται).

 

Αυτό έγινε σε συνεννόηση με την υπηρεσία.

Όπως ομολόγησαν στον Μαζιώτη ο αρχιφύλακας ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ και ο υπαρχιφύλακας ΚΟΣΜΑΣ ΤΣΟΥΚΑΣ ότι όλοι οι κρατούμενοι του υπογείου πέραν από τον ‘‘σημαιοφόρο της ήττας’’, δήλωσαν ότι ο Μαζιώτης είναι ανεπιθύμητος.

 

Αν δεν ισχύει αυτό να βγουν να το διαψεύσουν δημόσια και επώνυμα. Με την υπηρεσία και το Υπουργείο έγινε η συνεργασία των ιδίων και για τις άλλες πτέρυγες όπως δήλωσε ο κατηγορούμενος στη δίκη.

 

Ας θαυμάσουν όλοι τι βρώμικος πόλεμος διεξάγεται εναντίον του Μαζιώτη και του Επαναστατικού Αγώνα!

Πολιτικοί υποτίθεται κρατούμενοι,με βρώμικα μέσα, με συμφωνίες με την υπηρεσία έχουν θέσει σε καθεστώς απομόνωσης τον Μαζιώτη. Και το κάνουν για λογαριασμό κάθε πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού!

Αυτό που δεν θα μπορούσε να κάνει από μόνη της καμία υπηρεσία και κανένα Υπουργείο, να θέσει σε τέτοιες συνθήκες κράτησης τον Μαζιώτη που ούτε οι φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ΄ που ο χώρος πολεμούσε πριν κάποιο καιρό και δεν συγκρίνονται στο ελάχιστο με αυτές τις συνθήκες, το κατάφεραν με τη συνεργασία κάποιων πολιτικών κρατουμένων.

Και αυτό δεν θα το τολμούσαν αν δεν ήταν βέβαιοι ότι έχουν στήριξη απ’ έξω στον πόλεμο εναντίον μας.

Πολιτικοί κρατούμενοι του υπογείου, Υπουργείο και υπηρεσία βρίσκονται σε συνεργασία.

 

Αυτά τα γεγονότα, που ομολόγησε δημόσια στη δίκη ο κατηγορούμενος και πρωταγωνιστής του ανίερου και ανήθικου αυτού πολέμου, αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα την πολιτική υπόσταση του χώρου.

 

Δεν καταλαβαίνουν ότι αντί να πλήξουν τον Επαναστατικό Αγώνα και εμάς, αυτό που τσακίζουν είναι ό, τι πιο αγνό και ειλικρινές υπάρχει στο χώρο;

Όσο για την προβοκάτσια που επιχείρησαν με τη δημοσιοποίηση κειμένου που είχε την υπογραφή ‘‘Πρωτοβουλία Κρατουμένων της Ε΄ πτέρυγας’’ Κορυδαλλού, έχουμε να πούμε τα εξής: Το ότι ήταν προβοκάτσια ήταν καταφανές από την πρώτη στιγμή. Το επιβεβαίωσε η διάψευση που ακολούθησε.

Στον βρώμικο αυτό πόλεμο τέτοια μέσα ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβούν. Όπως και ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Όταν όμως δεν μιλάνε με το όνομά τους, κρύβονται και διεξάγουν έναν λυσσαλέο πόλεμο εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και όταν η ανωνυμία στον πόλεμο αυτό έχει κατοχυρωθεί από τα μέσα ‘‘Αντιπληροφόρησης’’ του χώρου, όταν αυτοί που διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο έχουν στο πλάι τους και άλλους εκτός φυλακής που τους συνδράμουν με ανάλογες, ανώνυμες και υπόγειες μεθόδους, τότε είναι πολύ λογικό να έχουμε τέτοιες μεθοδεύσεις.

 

Αφού κατάφεραν να κάνουν μέτωπο με το Υπουργείο και την υπηρεσία για να καταλήξει ο Μαζιώτης στην απομόνωση, όλα να τα περιμένουμε.

Σε αυτή την προβοκάτσια που έγινε στο όνομα των κρατουμένων της Ε΄ πτέρυγας, στο όνομα και με την κάλυψη του Συντονιστικού και με τις πλάτες της υπηρεσίας, ως επιχειρηματολογία του ‘‘αποκλεισμού’’ του Μαζιώτη από την συγκεκριμένη πτέρυγα χρησιμοποιούν το γεγονός της απόπειρας δολοφονικής επίθεσης εναντίον της Ρούπα και την επίδοξη δράστη την απαλάσσουν θυματοποιώντας την, δηλώνοντας μάλιστα ότι αυτή η συμπάθεια προς την ‘‘τοξικοεξαρτημένη’’ είναι η αιτία του αποκλεισμού του Μαζιώτη απ’ την πτέρυγα, ο οποίος συνυπέγραψε το κείμενο της Ρούπα που κατήγγειλε τα γεγονότα εκείνα. Μόνο που εκείνο το κείμενο το είχε υπογράψει μόνο η Ρούπα και όχι ο Μαζιώτης. Επίσης αγνοούν ότι η ‘‘τοξικοεξαρτημένη’’ απουσιάζει από τις φυλακές Κορυδαλλού εδώ και μήνες.

Χρησιμοποιούν μια ολόκληρη πτέρυγα και το Συντονιστικό για την προβοκάτσια τους, όμως η χρησιμοποίηση του ονόματος του αρχιφύλακα της φυλακής ΛΑΜΠΡΑΚΗ, μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι, αφού μπορεί να είναι ερήμην των κρατουμένων αυτή η ανακοίνωση όμως δεν έγινε εν αγνοία της υπηρεσίας. Έγινε με τις πλάτες της.

Με τις πλάτες της υπηρεσίας επιχειρούν μια ανώτερη ακόμα υπηρεσία προς το κράτος: Να απενοχοποιήσουν τα δύο Υπουργεία κα την υπηρεσία που είχε η Ρούπα καταγγείλει για εκείνα τα γεγονότα από τις ευθύνες τους, να αθωώσουν το κράτος από τις βρωμοδουλειές του.

Ότι δεν μπόρεσε, το ίδιο να κάνει το επιχείρησαν αυτοί που έβγαλαν αυτό το ψεύτικο κείμενο. Και το επιχειρούν θυματοποιώντας άτομο που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στη φυλακή.

 

Μήπως τελικά η χρησιμοποίηση του ονόματος του Λαμπράκη, που αναμφιβόλως επικυρώνει δημόσια μια συμφωνία για τον αποκλεισμό του Μαζιώτη από την Ε΄πτέρυγα, είναι το αντάλλαγμα που της δόθηκε για να ξεπλύνουν οι ίδιοι την υπηρεσία, τα Υπουργεία, το ίδιο το κράτος απ’ τις ευθύνες τους στις βρωμοδουλιές που έλαβαν χώρα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού;

Δειλοί και ανήθικοι που κρύβονται πίσω από όλα αυτά, θα πρέπει να γίνει υποχρέωση όλων, να αποκαλυφθούν. Και να μην νομιμοποιείται η συνέχιση αυτού του βρώμικου πολέμου σε συνεργασία πλέον με το ίδιο το κράτος εναντίον μας και εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα.

Γιατί τελικά αυτό που τσακίζει, βρωμίζει, απαξιώνει, δεν είμαστε εμείς.

Είναι συνολικά ο αγώνας. Αν θέλουν να στείλουν στο σπίτι του αυτόν τον κόσμο του χώρου που έχει διάθεση για να αγωνιστεί και προσεγγίζει τον χώρο, αν θέλουν να μείνουν μόνοι τους με το κράτος στον πόλεμο εναντίον μας, ας συνεχίσουν.

Τελικά , αντί να τσακίσουν τον Επαναστατικό Αγώνα, τσακίζουν ό, τι έχει μείνει όρθιο στο χώρο.   

Θα κάνουν καθολική συνθήκη την ήττα και την συνδιαλλαγή με το κράτος στον κοινό αγώνα να ηττηθεί κάθε δυνατότητα να διεξαχθεί ένας ανατρεπτικός επαναστατικός αγώνας.

 

Και ας σκεφθεί ο καθένας από ’δω και στο εξής τι συνδιαλλαγές θα έχει με όσους συνέβαλαν σε συνεννόηση με την υπηρεσία και το Υπουργείο στο να καταστεί ο Μαζιώτης ‘‘ανεπιθύμητος’’.

Γιατί αυτές οι συνδιαλλαγές θα νομιμοποιούν τις βρώμικες πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν και θα εγγυηθεί ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλες.

 

Πόλα Ρούπα – Νίκος Μαζιώτης

μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

 

*ΥΓ : Όσον αφορά το Indymedia να σταματήσουν να σιγοντάρουν τις βρωμιές, τις προβοκάτσιες μέσω ανώνυμων ανακοινώσεων και τις προσπάθειες του κράτους και της υπηρεσίας, τις προσπάθειες που κάνουν για να μας πλήξουν. Όπως επίσης και τα δημοσιεύματα κάποιων που φέρονται να έχουν άποψη ακόμα και για τον τρόπο που εντοπίστηκε η Ρούπα από τους διωκτικούς μηχανισμούς  και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καταδότης. Γιατί για να κόπτονται κάποιοι και να στέλνουν ανώνυμα δημοσιεύματα για την μη ύπαρξη καταδότη, ο μόνος λόγος για να το κάνουν αυτό είναι να ξέρουν και ότι υπάρχει και ποιος ή ποιοι είναι και να θέλουν να μην αποκαλυφθούν.

Αλλιώς τι τους νοιάζει; Αυτό το θέμα θα έπρεπε να είναι ζήτημα τιμής για το χώρο όλο. Όχι να συσκοτιστεί και να θαφτεί αλλά να αποκαλυφθεί. Εμείς αν ήμασταν έξω, αυτό θα απαιτούσαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *