ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΕΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ

 

https://athens.indymedia.org/post/1568280/

 

από Μαύρο-πολύχρωμο

20/01/2017 3:57 μμ.

 

Θεωρούμε πως παρά την απουσία της κοινωνικής μάζας οι αγώνες μας βρίσκονται σε έξαρση και παρά την ‘δημοκρατικότητα’ της κυβέρνησης ο πόλεμος για τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου συντρίβει τους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες ακατάπαυστα. Οι αλλεπάλληλοι αγώνες και η τεράστια κινηματική παρακαταθήκη έχει δείξει πως ο κατακερματισμός των αγώνων, ο διαχωρισμός και η ιεράρχηση των πρακτικών και των τακτικών φτωχαίνει το πολιτικό μας οπλοστάσιο, μας διαιρεί και βγάζει ως μόνο κερδισμένο το κράτος. Είναι καιρός, εμείς αναρχικοί/ες, αντιεξουσιαστές/τριες να αποκτήσουμε συνολική οπτική του πολέμου που διεξάγεται και κάθε φορά που το κράτος θα οπισθοχωρεί να διεκδικούμε κι άλλο έδαφος, να εργαζόμαστε για την διατήρηση του μέχρι την επόμενη ρήξη.

 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΕΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ

Η καταστολή και ο αγώνας

Στις 5/1/2017,μετα από οργανωμένη κατασταλτική επιχείρηση, μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής εισβάλουν σε σπίτι στην περιοχή της Ηλιούπολης και συλλαμβάνουν  την επικηρυγμένη και μέλος του επαναστατικού αγώνα Πόλα Ρούπα καθώς και σε σπίτι στον άγιο Δημήτριο την Κωνσταντίνα Αθανασόπουλου. Η Κωνσταντίνα ανέλαβε το τεράστιο κόστος της ευθύνης για την συμμετοχή της στην οργάνωση από την πρώτη στιγμή γνωρίζοντας τις συνέπειες και ιεραρχώντας την περαιτέρω πολιτική προώθηση του αγώνα πάνω από μια σύντομη αποφυλάκιση. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης των μελών του Ε.Α οι εκτελεστές της αντιτρομοκρατικής απομακρύνουν το παιδί του Μαζιώτη και της Πόλας και  αρνούνται να το παραδώσουν σε συγγενικά πρόσωπα. Ως αντανακλαστική κίνηση ο Νίκος Μαζιώτης, η Πόλα Ρούπα  και η Κωνσταντίνα Αθανασόπουλου  ξεκινάν απεργία πεινάς και δίψας. Αν και έληξε με νίκη, η  άσκηση ψυχολογικού πολέμου τόσο στα συντρόφια του Ε.Α. όσο και στο παιδί, έρχονται να αναζωπυρώσουν μνήμες κρατικής εκδικητικότητας, όπως τότε με την ποινικοποίηση των δεσμών συγγένειας με τα μέλη της ΣΠΦ, τις διώξεις και ποινές. Ο στόχος όμως του κράτους δεν ήταν μόνο τα αντίποινα για την επαναστατική δράση των μελών του Ε.Α. αλλά και επίσης η ιατρική στοχοποίηση ενός παιδιού επειδή είναι παιδί αντάρτισσας και όχι παιδί κάποιας φιλήσυχης μικροαστικής οικογένειας. Ο στόχος του προερχόταν καθαρά από τις πατριαρχικές αντιλήψεις που θέλαν να κατηγορήσουν ηθικά μια μάνα, μια γυναίκα που δεν επέλεξε να κάτσει σπίτι της και  μεγάλωνε κανονικά ένα παιδί με την βοήθεια της αντάρτικής της ομάδας. Η στάση της καταρρίπτει έτσι και τις τελευταίες δικαιολογίες μη συμμετοχής στους αγώνες με πρόφαση  την οικογένεια και γι’ αυτό οι κρατικοί μηχανισμοί αποφάσισαν να την χτυπήσουν ως μητέρα.   
Οι συντρόφισσες αποτελούν πλέον αιχμάλωτες της αστικής δημοκρατίας διότι επέλεξαν να ταχθούν στον αγώνα και να ανταποδώσουν μονάχα λίγη από την βία που προσφέρει καθημερινά το καπιταλιστικό και κρατικό σύμπλεγμα. Ένοπλες ληστείες  σε τράπεζες  βομβιστικές επιθέσεις και απόπειρα απελευθέρωσης έγκλειστων συντρόφων και συντροφισσών έφεραν πλήγμα σε ισχυρές κρατικές και καπιταλιστικές δομές, απέδειξαν τις δυνατότητες των επαναστατημένων και κατέδειξαν τους κεντρικούς μηχανισμούς μαζικής  διαχείρισης, καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Εδώ και 2 χρόνια διεξάγεται ένας αγώνας ενάντια στο κέντρο κράτησης μεταναστριών του ελληνικού. Ο αγώνας στο ελληνικό έχει σηματοδοτηθεί από απεργίες πείνας των μεταναστριών και διαφόρων άλλων ειδών αντίστασης με αποκορύφωμα τον αγώνα της Σάννα Ταλέμπ. Οι αγώνες πυροδοτήθηκαν από ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης το οποίο φρόντισε να κρατήσει επικοινωνία με τις μέσα, να κοινωνικοποιήσει τις φωνές τους και να πιέσει τον κρατικό μηχανισμό για την απελευθέρωση τους με συνεχείς και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και πορείες. Κατά την διάρκεια των αγώνων πολλές μετανάστριες αφέθηκαν ελεύθερες και ζουν τώρα ανάμεσα μας, κάποιες αγωνιζόμενες μαζί μας. Η εκδικητικότητα του κρατικού μηχανισμού όμως φρόντισε να ανταποδώσει κόβοντας την επικοινωνία των μέσα με τους αλληλέγγυους με κύριο εντολέα την διοίκηση της Πέτρου Ράλλη. Η τελευταία μαζική και δυναμική πορεία με αίτημα την επανάκτηση των επισκεπτηρίων προκάλεσε την εκδικητικότητα του κρατικού μηχανισμού αφού βρέθηκε ανίκανος να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη σύγκρουση που απειλούσε να ασκήσει το σώμα της πορείας. Η εκδικητικότητα αυτή αποτυπώθηκε στην φράση της αστυνομικού που είπε στις μετανάστριες πως « τώρα θα δείτε  πραγματική φυλακή»  και εξασκήθηκε πάνω στα σώματα τους διότι  αγωνίστηκαν με αξιοπρέπεια και δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να φωνάζουν για την ελευθερία τους και να εντείνουν το κλίμα παράλληλα με εμάς που είχαμε μαζευτεί απ’ έξω. Όλες οι κοπέλες μεταφέρθηκαν την ίδια μέρα στην μαφιόζικη φυλακή της Πέτρου Ράλλη, γνωστή για την εμπλοκή της σε σωματεμπορία  μεταναστών/τριων και τώρα μένουν στοιβαγμένες σε κελιά με συνέχιση του καθεστώτος απαγόρευσης επισκεπτηρίων από τους αλληλέγγυους.

 Σπάζοντας την βιτρίνα της δημοκρατίας 

Όποιος και όποια θέλει να έχει συνολική άποψη για του τι ακριβώς σημαίνει δημοκρατία πρέπει να κοιτάξει κατάματα την θέση των μεταναστριών/ων οι οποίες/οι αποτελούν για το κράτος φύσει παράνομες/οι και καταλήγουν σε φυλακές με αδίκημα την ίδια την ύπαρξη τους αφού γίνουν αντικείμενα εκμετάλλευσης από μια ολόκληρη κοινωνία που αναπτύσσεται  πάνω στο αόρατο υπόστρωμα εργασίας που προσφέρουν. Παράλληλα, παρά τους πολέμους που προκαλούνται στους τόπους τους και τους αναγκάζουν σε φυγή, παρά τους θανάτους στα σύνορα και στις θάλασσες, παρά τις αυτοκτονίες και τις εξεγέρσεις στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, παρά τις εκατοντάδες αρπαγές  παιδιών από το κράτος και τις μκο, την εξαναγκαστική εκπόρνευση,  η διεκδίκηση δικαιωμάτων όπως η ελευθερία της κίνησης θεωρείται αδιανόητη,   ποινικοποιείται και καταστέλλεται βίαια.

 Όποιος και όποια θέλει να έχει πραγματική συνείδηση τι εστί δημοκρατία πρέπει να δει τους πολιτικούς κρατούμενους και κρατούμενες, τον τρόπο που ο κατασταλτικός μηχανισμός εκδικείται φτιάχνοντας δικογραφίες για την ποινική τους εξόντωση, αποσπώντας τους δικαιώματα μέσω τρομο-νόμων, τοποθετώντας τους σε καθεστώς εξαίρεσης, οδηγώντας τους στον θάνατο για τα ήδη κερδισμένα από το κίνημα αλληλεγγύης και τους ίδιους/ίδιες.  Ποινικοποίηση των συγγενικών κύκλων τους, διαχωρισμός από τα παιδιά τους, ξυλοδαρμοί, λευκά κελιά, απομόνωση και συνεχείς προσπάθειες αποκοπής τους από το δημόσιο λόγο. Ενώ όσοι και όσες συντρόφισσες/οι καταφέρνουν να σπάσουν τους περιοριστικούς όρους και να βγουν στην παρανομία ζουν ένα ανελέητο κυνηγητό, διπλές και τριπλές ζωές μέχρι την τελική τους αντιπαράθεση που μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση ή ακόμα και στον θάνατο.

Οι προοπτικές του κινήματος

Παρόλο που κάποιος μπορεί να πει ότι οι πρώτοι μάχονται από ανάγκη και οι δεύτεροι από επιλογή και από συνείδηση, εμείς πιστεύουμε ότι σ’ αυτή την δυστοπία είναι δυσδιάκριτα τα όρια. Οι αγωνιστικές ψυχές κλιμακώνουν πάντα το κατά δυνάμει και γίνονται παράδειγμα διάχυσης του αγώνα για ελευθερία ενώ παράλληλα η κρατική πολεμική μηχανή βλέπει ενιαία τα στοιχεία που προκαλούν αποσταθεροποίηση και απαντά με την εξόντωσή ή την αφομοίωσή τους.  

Γι αυτό το λόγο το κράτος οι ακαδημαϊκοί του, ο εθνικός και αστικός στρατός δουλεύουν πυρετωδώς για την συνολική εξόντωση των αντιστεκόμενων μέχρι την συνολική καθυπόταξη του κοινωνικού σώματος.

Ο αγώνας του Ε.Α. και των επαναστατικών/εξεγερτικών οργανώσεων δείχνουν την αναγκαιότητα και την δυνατότητα του ένοπλου αγώνα αφού καμία δύναμη δεν είναι υπολογίσιμη αν δεν απειλεί την σωματική και υλική ακεραιότητα των εξουσιαστών και των δομών τους. Καμία ελευθερία δεν μπορεί να είναι αδιαμεσολάβητη και πραγματικά δική μας δίχως την ικανότητα της αυτοάμυνας μας, δίχως την δυνατότητα να πάρουμε πίσω κομμάτι του παραγόμενου πλούτου από την μαζική εκμετάλλευση, που συσσωρεύετε ψηλά στις κλίμακες της ιεραρχίας. Η εξουσία έχει περάσει αλώβητη από σύντομες εξεγέρσεις, από πολυπληθής μαζικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες που δεν διεκδίκησαν το έδαφος τους και με κάθε ευκαιρία έχει συντρίψει και αφομοιώσει κινήματα που αποδέχτηκαν τον αφοπλισμό τους. Ο αγώνας είναι πολύμορφος και το ένοπλο κομμάτι του έχει καταλυτικό ρόλο σε σχέση με οποιαδήποτε προοπτική απελευθέρωσης εδαφών για την δημιουργία των ελευθεριακών κοινοτήτων, για την ολική απελευθέρωση.

Ο αγώνας των αλληλέγγυων για την απελευθέρωση των μεταναστριών και το κλείσιμο του κέντρου κράτησης του ελληνικού έδειξε πως η συνεχής αλληλεγγύη και επικοινωνία με τις έγκλειστες προκάλεσε αγώνα από τις ίδιες και όχι από κάποιους που θα συγκρούονταν με το κράτος για κάποιον τρίτο. Η επιμονή που έδειξαν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες δημιούργησαν ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης και στήριξης των μεταναστριών, τους μετέφεραν ότι είναι εφικτό σε κατάσταση εγκλεισμού χωρίς κανένα δικαίωμα να αγωνιστούν για την ελευθερία τους, στηρίζοντας τους σε κάθε στιγμή ακόμα και μετά την απελευθέρωση τους. Κοινωνικοποίησαν τον λόγο τους και την κατάστασή που βρίσκονταν κάθε φορά, έκαναν κάθε στιγμή ηχηρή την παρουσία τους απέναντι στην κρατική απειλή προς τις μετανάστριες.   

Συνολικός πολύμορφος αγώνας

Θεωρούμε πως παρά την απουσία της κοινωνικής μάζας οι αγώνες μας βρίσκονται σε έξαρση και παρά την ‘δημοκρατικότητα’ της κυβέρνησης ο πόλεμος για τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου συντρίβει τους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες ακατάπαυστα.

Οι αλλεπάλληλοι αγώνες και η τεράστια κινηματική παρακαταθήκη έχει δείξει πως ο κατακερματισμός των αγώνων, ο διαχωρισμός και η ιεράρχηση των πρακτικών και των τακτικών φτωχαίνει το πολιτικό μας οπλοστάσιο, μας διαιρεί και βγάζει ως μόνο κερδισμένο το κράτος. Είναι καιρός, εμείς αναρχικοί/ες, αντιεξουσιαστές/τριες να αποκτήσουμε συνολική οπτική του πολέμου που διεξάγεται και κάθε φορά που το κράτος θα οπισθοχωρεί να διεκδικούμε κι άλλο έδαφος, να εργαζόμαστε για την διατήρηση του μέχρι την επόμενη ρήξη.

Καλούμε τους πολιτικά κρατούμενους και κρατούμενες συντρόφους και συντρόφισσες να προωθήσουν το αίτημα για την απελευθέρωση των μεταναστριών. Καλούμε κάθε σύντροφο και συντρόφισσα να δράσει για την σύλληψη της Πόλας και της Κωνσταντίνας.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία 21/1, 12:00 στο μοναστηράκι για τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και κάλεσμα για συμμετοχή στις δράσεις που θα λάβουν μέρος τις επόμενες μέρες για τις 26 μετανάστριες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 26  ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΑ , ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ

Μαύρο-Πολύχρωμο
εγχείρημα από τον πολύμορφο χώρο αναρχικών, Ζαΐμη 11

 

mauropoluxrwmo@riseup.net

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *