(Μυτιλήνη) Ανακοίνωση Συνέλευσης αλληλεγγύης στον Mohamed A. για την εκδικητική μεταχείρηση του απεργού πείνας

 

https://athens.indymedia.org/post/1568409/

 

από Συνέλευση αλληλεγγύης στον Mohamed A. (Μυτιλήνη)

23/01/2017 4:41 μμ.

 

Γίνεται ξεκάθαρο ότι διάφοροι-ες επιλέγουν να σταθούν απέναντι στον αγώνα του. Στην στάση τους αυτή μπορεί κάποιοι να αναγνωρίζουν ακόμα και διάφορες διοικητικές, μπορεί και ποινικές ευθύνες, αλλά οι ευθύνες αυτές είναι κυρίως πολιτικές. Και αυτό γιατί οι προσωπικές επιλογές που κάνουν δεν στρέφονται απλώς προσωπικά εναντίον ενός αγωνιζόμενου μετανάστη και του αγώνα του, αλλά εναντίον όλου του κόσμου που διεξάγει τον αγώνα αυτό στον πλευρό. Εναντίον του κόσμου που έρχεται σε ρήξη με τον κόσμο των διακρίσεων, του ρατσισμού και της εκμετάλλευσης. Ενός κόσμου που είναι αποφασισμένος να διεξάγει αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους.

Αλληλεγγύη   Μετανάστες/τριες – Πρόσφυγες – Μειονότητες  

 

    Ο Mohamed A. διανύει πλέον τη 42η ημέρα απεργίας πείνας και ο αγώνας του συνεχίζει να διεξάγεται σε πολλαπλά επίπεδα. Μόλις από τη δεύτερη μέρα νοσηλείας του, ακολουθώντας τις ασφυκτικές πιέσεις των αστυνομικών αρχών προς τους γιατρούς να του χορηγήσουν εξιτήριο για να προχωρήσουν στην απέλασή του (βλ. καταγγελίες ιατρικού συλλόγου κλπ), η υπεύθυνη γιατρός Μαρία Κουρόγλου, διευθύντρια της Α’ Παθολογικής Κλινικής, έχει ξεκινήσει έναν επίμονο ψυχολογικό πόλεμο εναντίον του, απειλώντας τον καθημερινά με χορήγηση εξιτηρίου. Πατώντας πάνω σε μία υποκειμενική ερμηνεία του νόμου που προβλέπει ιατρική παρακολούθηση των απεργών πείνας χωρίς να προσδιορίζει αν αυτό πρέπει να γίνεται εν νοσηλεία ή όχι, και δεδομένου ότι οι τιμές των εξετάσεων του παρέμεναν εντός ή κοντά σε φυσιολογικά επίπεδα του ανακοίνωνε καθημερινά ότι θα υπογράψει το εξιτήριό του που θα τον οδηγούσε πίσω στα κρατητήρια της Γ.Α.Δ Λέσβου. Πέρα από τους προφανείς κινδύνους που αυτό εμπεριείχε για την κατάσταση της υγείας του Mohamed, έδινε τη δυνατότητα στις αστυνομικές αρχές να προχωρήσουν στην απέλασή του, έτσι όπως είχαν μάλιστα προσπαθήσει στις 13/01, αδιαφορώντας για την κατάσταση στην οποία  βρισκόταν. Η συνεχής επιδείνωση, όμως, της υγείας του Mohamed και οι πιέσεις από αλληλέγγυους-ες και συλλογικούς φορείς την οδήγησαν την Πέμπτη 19/01 να του ανακοινώσει ότι έχει ληφθεί απόφαση για τη συνέχιση της νοσηλείας του καθ’ όλη της διάρκεια της απεργίας πείνας.

    Ενώ αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να προσφέρει κάποια ανακούφιση, η ίδια επέλεξε να στραφεί άλλη μία φορά εναντίον του. Στο αίτημα του δικηγόρου του για να του χορηγηθούν αντίγραφα των ιατρικών εξετάσεων του Mohamed που κατατέθηκε τη Δευτέρα 16/01, και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την διευθύντρια το μεσημέρι της 18ης Ιανουαρίου, η ίδια υποστήριξε ότι δεν θα του τα επιδώσει απευθείας αφού θα τα έδινε στον ίδιο τον Μοχάμεντ μαζί με το εξιτήριό του εκείνη την ημέρα. Τα έγγραφα αυτά είναι απαραίτητα καθώς στοιχειοθετούν την αίτησης αντίρρησης κατά της κράτησης που θα κατατίθεντο την Πέμπτη 19/01 στο διοικητικό δικαστήριο. Σε επικοινωνία που είχε μαζί της ο δικηγόρος το πρωί της Πέμπτης, για να του επιδοθούν αφού ο Μοχάμεντ δεν πήρε τελικά εξιτήριο, η ίδια τον παρέπεμψε στη διοίκηση του νοσοκομείου, καλώντας τον να της επιδείξει εισαγγελική παραγγελία αν ήθελε να τα λάβει απευθείας από αυτήν. Η διοίκηση του νοσοκομείου παράλληλα αρνήθηκε να τον κάνει δεκτό. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην μπορέσει να κατατεθεί η αίτηση, και να παραταθεί η κράτηση  του Mohamed τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη 24/01 όταν και είναι η επόμενη ημερομηνία που εξετάζονται αιτήματα τέτοιου τύπου από το διοικητικό δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι αντίγραφα των εξετάσεων δεν δόθηκαν ούτε στον ίδιο τον Mohamed, όταν και τα ζήτησε το πρωί της Παρασκευής 20/01 στους γιατρούς που τον επισκέφθηκαν. 

    Γίνεται ξεκάθαρο ότι διάφοροι-ες επιλέγουν  να σταθούν απέναντι στον αγώνα του. Στην στάση τους αυτή μπορεί κάποιοι να αναγνωρίζουν ακόμα και διάφορες διοικητικές, μπορεί και ποινικές ευθύνες, αλλά οι ευθύνες αυτές είναι κυρίως πολιτικές. Και αυτό γιατί οι προσωπικές επιλογές που κάνουν δεν στρέφονται απλώς προσωπικά εναντίον ενός αγωνιζόμενου μετανάστη και του αγώνα του, αλλά εναντίον όλου του κόσμου που διεξάγει τον αγώνα αυτό στον πλευρό. Εναντίον του κόσμου που έρχεται σε ρήξη με τον κόσμο των διακρίσεων, του ρατσισμού και της εκμετάλλευσης. Ενός κόσμου που είναι αποφασισμένος να διεξάγει αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους. 

 

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και καμία να παίξει με την υγεία και τον αγώνα του Μοχάμεντ Α.

 

Άμεση άρση της κράτησής του και ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του

Παύση όλων των απελάσεων

 

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Mohamed A. (Μυτιλήνη)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *