Κείμενο των συντρόφων Β.Σταθόπουλου και Χρ.Κορτέση από το Μεταγωγών

https://athens.indymedia.org/post/1579228/

Κείμενο των συντρόφων Β.Σταθόπουλου και Χρ.Κορτέση από το Μεταγωγών

από Β.Σταθόπουλος & Χρ. Κορτέσης

26/10/2017 9:40 μμ.

Κείμενο από το Μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη των αναρχικών Βαγγέλη Σταθόπουλου και Χριστόφορου Κορτέση λίγες μέρες μετά την εκδικητική επαναφυλάκισή τους για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα και λίγες ώρες πριν την εκδικητική μεταγωγή τους στις φυλακές Αλικαρνασσού και Κέρκυρας αντίστοιχα

ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

Εφτάμιση χρόνια μετά από τη σύλληψή μας τον Απρίλιο του 2010 για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 24/10 η εκδίκαση της υπόθεσης και στο 2ο βαθμό. Και αυτό το δικαστήριο επικύρωσε με την απόφασή του το αυτονόητο: απέναντι του βρέθηκαν δηλωμένοι αντίπαλοι του καθεστώτος οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν από αυτό ως τέτοιοι. Σε ό,τι μας αφορά, η καταδίκη μας σε 6 χρόνια κάθειρξης -με την κατηγορία της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, μια κατηγορία πασπαρτού για καταδίκες- οφειλεται αποκλειστικά σε αυτό που από την πρώτη στιγμή έχουμε διατυπώσει αρνούμενοι την κατηγορία: στην πολιτική μας ταυτότητα και δράση ως αναρχικοί όσο και στην ανυπότακτη στάση μας σε όλες τις ανακριτικές και δικαστικές διαδικασίες.

Η εκδικητικότητα των διωκτικών μηχανισμών διαπερνά όλα τα στάδια της δίωξής μας με αποκορύφωμα τον επανεγκλεισμό μας στις φυλακές με τη τελευταία απόφαση. Για το υπόλοιπο της εκτιτέας ποινής μας (5 μήνες και 8 μήνες αντιστοιχα) ο εισαγγελέας ποινών Δράκος, φρόντισε να μας περιποιηθεί ιδιαιτέρως στέλνοντάς μας για αυτό το διάστημα στις φυλακές Αλικαρνασού και Κέρκυρας αντίστοιχα, απομονόνωντάς μας από τους κοντινούς μας ανθρώπους και το πολιτικό μας περιβάλλον.

Βεβαια είμαστε συνηθισμένοι στα κατασταλτικά παραμύθια με “δράκους” κάθε είδους: όταν ένα χρόνο μετά τη σύλληψή μας το συμβούλιο του 12μήνου μας αποφυλάκισε λόγω έλλειψης στοιχείων, ήταν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες που έκανε αναίρεση σε αυτήν την απόφαση επιβεβαιώνοντας την πολιτικότητα της δίωξής μας. Όταν ένα μήνα πριν από την απόφαση του πρώτου δικαστηρίου ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έστειλε ένα non paper με τους “επικίνδυνους τρομοκράτες” προς την “ανεξάρτητη δημοσιογραφία” στην οποία περιλαμβάνονταν και τα ονόματά μας μεταξύ πολλών άλλων συντρόφων-ισσών, δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να επιβεβαιώσει το σύγχρονο “ιδιώνυμο” για όσους και όσες αντιστέκονται.

Μέχρι και την ημέρα της απόφασης του εφετείου, για 4,5 χρόνια δηλαδή παραμέναμε ελεύθεροι (με περιοριστικούς όρους).

Δεν “σωφρονιστήκαμε” τόσα χρόνια, δεν θα “σωφρονιστούμε” ούτε και τώρα. Συνεχίζουμε πάντα με ορίζοντα τον αγώνα για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου στο πλευρό των καταπιεσμένων και των αγωνιζόμενων για έναν κόσμο ισότητας ελευθερίας και αλληλεγγύης.

26/10/2017

από το Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη λίγες ώρες πριν την μεταγωγή μας

Βαγγέλης Σταθόπουλος

Χριστόφορος Κορτέσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *