ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν κι ενάντια στην άδικη σύλληψη 9 αγωνιστών

 

https://athens.indymedia.org/post/1581009/

 

από EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

05/12/2017 1:10 μμ.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στη Βουλή

 Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017 στις 6 μ.μ.

 Ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν κι ενάντια στην άδικη σύλληψη και προσαγωγή 9 αγωνιστών από την Τουρκία

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

 

Σε σύσκεψη που έγινε στο Πολυτεχνείο, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ύστερα από κάλεσμα της “Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν”, με συμμετοχή πολλών ελληνικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, αποφασίσαμε να καλέσουμε όλο το λαό την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017, στις 6 μ.μ., σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στη βουλή. Καταγγέλλουμε την επίσκεψη του Ερντογάν και, επίσης, τις συλλήψεις 9 Τούρκων αγωνιστών πολιτικών προσφύγων, που οι ελληνικές αρχές δίνουν “πεσκέσι” στον Eρντογάν.

 

Η Ελληνική κυβέρνηση, πριν από την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, σε ένδειξη καλής θέλησης προς τον Ερντογάν, συνέλαβε 9 αγωνιστές από την Τουρκία που βρίσκονται στην Ελλάδα με την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα. 

Στις 28 Νοέμβρη 2017, έγινε έφοδος σε 3 σπίτια και συνελήφθησαν με τη βία 9 αγωνιστές. Kατά την διάρκεια των συλλήψεων και προσαγωγών, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν βάρβαρα από την αστυνομία με αποτέλεσμα ορισμένοι να δυσκολεύονται ακόμη και να περπατήσουν.

 

Δεν είναι η πρώτη επίθεση του ελληνικού κράτους στους αγωνιστές από την Τουρκία. Και παλιότερα είχαν οργανωθεί επιθέσεις ενάντια στους αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν από την κυβέρνηση Σαμαρά, σε στενή συνεργασία και πάλι με τον τούρκικο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί τις μεθοδεύσεις που εφάρμοζε η κυβέρνηση Σαμαρά.

 

Με πρόσχημα την τρομοκρατία, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τους αγωνιστές που διώκονται από το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας.

Αυτές οι συλλήψεις και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται τεχνητά, έχει σκοπό να λυγίσει τους αγωνιστές από την Τουρκία και να αποθαρρύνει την αλληλεγγύη των Ελλήνων και Τούρκων εργαζόμενων στον κοινό αγώνα ενάντια στους δυνάστες.

Οι Τούρκοι αγωνιστές, όμως, γνωρίζουμε ότι ο ελληνικός λαός που έχει αντισταθεί στο φασισμό και έχει πληρώσει βαρύ τίμημα, είναι ένας λαός που έχει τιμημένη, αγωνιστική ιστορία και θα είναι δίπλα μας στον αγώνα για πολιτικές ελευθερίες και σοσιαλισμό στην Τουρκία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Ελληνικός λαός είναι ενάντια στις φασιστικές μεθοδεύσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση Ερντογάν.

Οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Αντίθετα, οι ελληνικές αρχές, αστυνομία και κυβέρνηση, διαπράττουν έγκλημα με τις αναίτιες συλλήψεις. Με παράνομες επιχειρήσεις και συλλήψεις, με βασανιστήρια και έκθεση αγωνιστών στους διώκτες τους με τη δημοσίευση φωτογραφιών τους.

 

Καλούμε τον λαό της Ελλάδας να υπερασπιστεί τους αγωνιστές από την Τουρκία και να εκφράσει την διεθνιστική αλληλεγγύη του απέναντι στις διώξεις των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους γιατί ο αγώνας των καταπιεσμένων λαών είναι κοινός.

Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να διακόψει την συνεργασία της με τον τούρκικο φασισμό και να αφήσει άμεσα ελεύθερους τους 9 αγωνιστές που προσήγαγε με βασανιστήρια!

 

  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους
στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

 

Email: epitropi-allileggis@yandex.com

 

4-12-2017

 

Το στην κινητοποίηση στηρίζουν επίσης οι πολιτικές οργανώσεις, τα εργατικά σχήματα και οι συλλογικότητες με αλφαβητική σειρά:

  1. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α |Αριστερή Συσπείρωση, Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα
  2. Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση – Δίκτυο Σπάρτακος
  3. Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
  4. ΔΕΑ | Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
  5. ΕΚΚ|Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
  6. ΕΚΚΕ | Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας
  7. ΚΕΔ | Avantgarde
  8. Κομμουνιστική Ανανέωση
  9. Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα
  10. Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
  11. ΝΑΡ |Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  12. ΟΚΔΕ | Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
  13. ΣΕΚ | Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *