Η αστική δικαιοσύνη απελευθέρωσε τον σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη και τον «προφυλάκισε» στο σπίτι του…

https://athens.indymedia.org/post/1581143/

από αλληλέγγυοι-ες

07/12/2017 2:52 μμ.

 

Η αστική δικαιοσύνη απελευθέρωσε τον σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη και τον «προφυλάκισε» στο σπίτι του…

Σήμερα το πρωί μετά την παρέλευση της 18μηνης προφυλάκισης, που είχε επιβληθεί στον σύντροφο για την υποτιθέμενη συμμετοχή του στο μιντιακό-αστυνομικό κατασκεύασμα της ομάδας των «ληστών του Διστόμου», απελευθερώθηκε από τα σωφρονιστικά κολαστήρια. Δυστυχώς όμως επι της ουσίας τον προφυλακίζει στο ίδιο του το σπίτι, καθώς του επιβλήθηκε από το συμβούλιο εφετών μόλις δύο μέρες πριν την αποφυλακισή του, ο ακραίος όρος του κατ’ οίκον περιορισμού. Το συμβούλιο(με προεδρεύουσα την πρόεδρο που επέβαλε την ποινή της ισόβιας καθείρξης στον σύντροφο Ν.Μαζιώτη) είτε αυτοβούλως, είτε με πιέσεις της αντιτρομοκρατικής, αναβάθμισε τους όρους που είχε εισηγηθεί ο εισαγγελέας Δράκος(πρόκειται για τον ίδιο εισαγγελέα που άσκησε αντιέφεση στην πρωτόδικη απόφαση του συντρόφου Τ.Θεοφίλου και είναι υπεύθυνος και για τις μεταγωγές των συντρόφων σε απομακρυσμένες φυλακές Χ.Κορτέση και Β.Σταθόπουλου) οι οποίοι προέβλεπαν την αυτοπρόσωπη παρουσία του στο τοπικο α.τ έξι φορές το μήνα και τη δυνατότητα να κινείται εντός και εκτός Αθηνών.

Αυτή η υπερβολική αυστηροποίηση στους όρους αποφυλάκισης, κατέληξε στην εικόνα ο σύντροφος να αποφυλακίζεται και να μεταφέρεται με αστυνομικές δυνάμεις στην οικία του, ενώ εχθές μπάτσοι επισκέφθηκαν τη εν λόγω οικία για έρευνα και μελέτη όλου του κτιρίου για να διαπιστωθούν τυχόν δίοδοι εξόδου! Ο σύντροφος με 24ωρη παρουσία μπάτσων έξω από το σπίτι και τον διαρκή και μόνιμο περιορισμό εντός του, καλείται να παραμείνει σε μία ιδιότυπη φυλακή μέχρι το τέλος πιθανόν της επερχόμενης δίκης, με έναρξη στις 25-5-2018 και διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών. Να θυμίσουμε ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες παρόμιοι όροι έχουν επιβληθεί άλλη μία φορά σε σύντροφο και αυτοί αφορούσαν στην αποφυλάκιση, μετά απο σκληρή απεργία πείνας, του αναρχικού Χ.Μαρίνου με αίτημα να αρθεί η προφυλακισή του για υπόθεση ληστείας για την οποία κατά τις διωκτικές αρχές ήταν συμμέτοχος. Τελικά μετά από αίτηση του εντός 25 ημερών αντικαταστάθηκαν με την πλήρη απελευθερωσή του. Άλλες δύο γνωστές υποθέσεις παρόμοιων περιοριστικών όρων είναι των ανδρείκελων που ακούν στα ονόματα Κορκονέας και Ρουπακιάς.

Ο σύντροφος παρά τα 10 χρόνια σε ακούσια φυγοδικία και ανελέητου κηνυγητού από τις διωκτικές αρχές για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», για την οποία επικηρύχτηκε για 600.000 και τελικά αθωώθηκε, αφού όμως παρέμεινε προφυλακισμένος για 12 μήνες ξαναπροφυλακίστηκε με κατασκευασμένες καταθέσεις για συμμετοχή στους «ληστές του Διστόμου». Η υπόθεση, στο ανακριτικό γραφείο τουΔ.Ασπρογέρακα, άμεσα συνδεδεμένο με τις εντολές της αντιτρομοκρατικής, αναβαθμίστηκε με τραγελαφικές αιτιολογήσεις σε μία νέα υπόθεση «τρομοκρατίας». Με αποτέλεμα τόσο ο ίδιος, όσο και οι σύντροφοι Μ.Σεϊσίδης, Κ.Σακκάς, Π.Ασπιώτης, Ν.Μαζιώτης, αλλά και οι κοινωνικοί κρατούμενοι Σ.Χριστοδούλου και Γ.Πετρακάκος όπως και η Μ.Θεοφίλου σύντροφος του τελευταίου και δύο οικογενειακοί τους φίλοι να παραπέμπονται ως μέλη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και να ενταχθούν στο πλαίσιο δράσης της δεκάδες ανεξιχνίαστες υποθέσεις από το 2012 έως το 2015.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι ο σύντροφος κινδυνεύει και με νέα τρίτη προφυλάκιση για την ίδια υπόθεση, καθως το παραπεμπτικό βούλευμα εισηγείται να του ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μία ακόμη ανυπόστατη κατηγορία που δίνει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να τον προφυλακίσουν εκ νέου! Οι αλχημείες των διωκτικών αρχών αλλά και οι μεθοδεύσεις των δικαστικών αρχών δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες . Θεωρούμε αρκετά σοβαρή και δυσμενή εξέλιξη την επιβολή του κατ’ οίκον περιορισμού στον σύντροφο και δημιουργεί, αν δεν αντιμετωπιστεί, κακή παρακαταθήκη για τους επόμενους. Για αυτούς τους λόγους καλούμε ανοιχτά συντρόφους-ισσες στη συνέλευση έναντια στην νέα αντιτρομοκρατική εκστρατεία: υπόθεση»ληστές του Διστόμου» , την Παρασκεύη, 8 Δεκεμβρίου, στο ΕΜΠ, κτίριο Γκίνη και ώρα 19:00 για τη διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης ενάντια στους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον σύντροφο.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Γ.ΤΣΙΡΩΝΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *