Ενημέρωση για τους προφυλακισθέντες της 6/12

https://athens.indymedia.org/post/1581684/

από Άγνωστος

18/12/2017 3:36 μμ.

 

Τη νύχτα της 6/12/2017, έπειτα από την επετειακή διαδήλωση για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές, εκ των οποίων 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αφού οι συλληφθείσες/συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν, αναγκάστηκαν να περάσουν 4 μέρες στη ΓΑΔΑ, πρωτούπροτού οδηγηθούν στον ανακριτή το πρωί της Δευτέρας 11/12. Μετά την απολογία τους οι 9 εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι, άλλοι με περιοριστικούς όρους και άλλοι με εγγυήσεις 3000 ευρώ με προθεσμία καταβολής την Τετάρτη 20/12. Οι άλλοι δύο, ένας 21χρονος κι ένας 36χρονος κρίθηκαν προφυλακιστέοι. O 21χονος έχει μεταφερθεί στη Δ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού ενώ ο 36χρονος βρίστεκαι ακόμη στη ΓΑΔΑ σε αναμονή της μεταγωγής του στις φυλακές του Ναυπλίου.

Να σημειωθεί ότι οι προφυλακισθέντες συνελήφθησαν εκτός Εξαρχείων, μετά το πέρας της διαδήλωσης. Ο 36χρονος μάλιστα συνελήφθη στην περιοχή του Γκύζη, με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ότι κουβαλούσε μια τσάντα με μάσκα και ποδηλατικό κράνος. Τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τα κατα κατά περίπτωση αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, εμπρησμού, έκρηξης και παραβίασης του νόμου περι περί όπλων εκρηκτικών, παρόλο που για κανέναν από τους δύο δεν υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία που να υποστηρίζει τις κατηγορίες ούτε και αναγνώριση από αστυνομικό.

Η αυθαιρεσία και η σκληρότητα της απόφασης δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη.
Έχουμε συνηθίσει το κράτος να δείχνει όλο και συχνότερα το πραγματικό του πρόσωπο.
Όσοι περίμεναν ότι με μια αριστερή κυβέρνηση η καταστολή θα υποχωρούσε, έχουν επανειλημμένα διαψευστεί.
Απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς δεν πρόκειται να μας προφυλάξει καμία “αριστερά” ούτε καμία οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα, παρά μόνο η μαζική αντίσταση και αλληλεγγύη.

Άμεση απελευθέρωση των δύο προφυλακισθέντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *