Κείμενο των Α.Νταλιου και Δ.Χαριση για Γ. Τσιρώνη

 

https://athens.indymedia.org/post/1582063/

 

από Α/Α

29/12/2017 6:56 μμ.

 

“Γιατί οι μεθοδεύσεις και οι κατασταλτικές “καινοτομίες” ξεκινούν ως “μεμονωμένες” περιπτώσεις για να φτάσουν να στοχεύουν ολόκληρα κινήματα και ανθρώπους.Διότι αν δεν σπάσουμε το καθεστώς απομόνωσης που έχει επιβληθεί στον Γρηγόρη σήμερα, αύριο θα το δούμε να εφαρμόζεται σε οποιονδήποτε θέτει αναχώματα στην λεηλασία του κράτους και του κεφαλαίου πάνω στις ζωές μας”

 

Αρχές Δεκεμβρίου,μετά τη παρέλευση του 18μηνου της κράτησης του και έχοντας ήδη “χάσει” ως δια μαγείας ένα χρόνο φυλακής τον οποίο και είχε φυσικά εκτίσει, ο αναρχικός Γρηγόρης Τσιρώνης αποφυλακίζεται με τον πρωτοφανή περιοριστικό όρο:κατ’ οίκον κράτηση. Έτσι βρίσκεται εκ νέου κρατούμενος, αυτή τη φορά στο σπίτι του, φρουρούμενος απο αστυνομικές δυνάμεις μην έχοντας απολύτως καμία δυνατότητα ελευθερίας. 

Το καθεστώς της κατ’ οίκον κράτησης είναι ακόμη πιο ασφυκτικό και περιοριστικό από αυτό της φυλακής αφού ακόμη και οι κρατούμενοι στις φυλακές έχουν τη δυνατότητα να προαυλιστούν.

Πρόκειται σαφώς για μια εκδικητική μεθόδευση εισ βάρος του συντρόφου που σκοπό έχει αφενός να “τιμωρήσει” τον Γρηγόρη για τα 10 χρόνια της φυγοδικίας του και αφετέρου να στείλει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται απειλητικό μήνυμα σε όσους δε σκύβουν το κεφάλι μπροστά στη καπιταλιστική βαρβαρότητα και αγωνίζονται. Ας μη ξεχνάμε πως ο Γρηγόρης Τσιρώνης έζησε δέκα ολόκληρα χρόνια “κρυμμένος” για μια υπόθεση που εν τέλει αθωώθηκε πανηγυρικά(υπόθεση ληστών με τα μαύρα).

Γιατί οι μεθοδεύσεις και οι κατασταλτικές “καινοτομίες” ξεκινούν ως “μεμονωμένες” περιπτώσεις για να φτάσουν να στοχεύουν ολόκληρα κινήματα και ανθρώπους.Διότι αν δεν σπάσουμε το καθεστώς απομόνωσης που έχει επιβληθεί στον Γρηγόρη σήμερα, αύριο θα το δούμε να εφαρμόζεται σε οποιονδήποτε θέτει αναχώματα στην λεηλασία του κράτους και του κεφαλαίου πάνω στις ζωές μας. Είτε αυτός είναι συλληφθέντας σε μια πορεία, είτε είναι εργάτες που έχουν καταλάβει το εργοστάσιο τους και συγκρούονται με τα αφεντικά, είτε ειναι οι κάτοικοι μιας περιοχής που εναντιώνονται στην καταστροφή του φυσικού πλούτου του τοπου τους και αντιστέκονται δυναμικά στην υποβάθμιση των ζώων τους(βλ. Σκουριες). Γι’ αυτό η υπόθεση του Γρηγόρη μας αφορά όλους.Πόσο προκλητικό είναι άραγε τη στιγμή που εφοπλιστές, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και βιομήχανοι κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να λεηλατούν τους από τα κάτω, την ίδια στιγμή να επινοούνται τρόποι ώστε αγωνιστές να βρίσκονται όσο περισσότερο χρόνο γίνεται όμηροι της δικαστικής εξουσίας: στημένα κατηγορητήρια, πολλές δικογραφίες,εξοντωτικές καταδίκες, κατ οίκον περιορισμοί.

Είναι στο χέρι όλου του αντιεξουσιαστικού/ανατρεπτικού χώρου να βάλει αναχώματα στις αυθαιρεσίες και τις μεθοδεύσεις του κρατικού μηχανισμού, σπάζοντας στη πράξη την κρατική τρομοκρατία και παίρνοντας ξανά πίσω τους αιχμαλώτους του κοινωνικού-ταξικού πολέμου.

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

Δημήτρης Χαρίσης

Αργύρης Ντάλιος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *