Ανακοίνωση για την επίθεση στον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο Ν. Μαζιώτη

 

https://athens.indymedia.org/post/1582252/

 

από Αναρχική συλλογικότητα “Κύκλος της Φωτιάς” -μέλος της Α.Π.Ο.

06/01/2018 1:26 μμ.

Σε σχέση με την καταγγελλόμενη, από τον ίδιο, επίθεση στον Νίκο Μαζιώτη από μια δεκάδα άσχετων και άγνωστων προς αυτόν ποινικών συγκρατούμενών του, αμέσως μετά την επιστροφή του στη φυλακή από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν κάνοντας απεργία πείνας, θεωρούμε ότι κάθε σιωπή, εξαιτίας είτε αμηχανίας είτε επιφυλακτικότητας οποιουδήποτε συντρόφου μπροστά στην βαρύτητα των όσων καταγγέλλονται, μπορεί να συμβάλει σε ακόμα χειρότερες εξελίξεις μέσα στη φυλακή σε βάρος του ίδιου ή άλλων συντρόφων.

Γι’αυτό, και μολονότι θα προτιμούσαμε μια συνολικότερη τοποθέτηση από μέρους μας για τα καταγγελλόμενα και τις ευθύνες που έχει ο καθένας για το πως έφθασαν τα πράγματα μεχρι αυτού του σημείου, η οποία όμως απαιτεί χρόνο που αυτή τη στιγμή δεν έχουμε, θέλουμε άμεσα και απερίφραστα να καταδικάσουμε την πρωτοφανή επίθεση που υπέστη ένας πολιτικός κρατούμενος μέσα στο κελί του από ποινικούς κρατούμενους σε θέση ενεργούμενων, όπως την εξηγει ο ίδιος, τη στιγμή ακριβώς που έσπασε με τον αγώνα του το καθεστώς απομόνωσης που του έχει επιβληθεί.

Η αντιμετώπιση από το κράτος των πολιτικών κρατούμενων, όπως ο Ν. Μαζιώτης, είναι ήδη εξοντωτική και δεν μπορεί αυτή η αντιμετώπιση να συμπληρώνεται από μια εξοντωτική μεταχείριση από μέρους άλλων κρατούμενων, ποινικών ή πολιτικών επίσης.

Να προσθέσουμε επίσης ότι ο χαρακτηρισμός της πολιτικής καταγγελίας του Ν. Μαζιώτη για την επίθεση που δέχτηκε ως ρουφιανιάς, είναι παντελώς ανεπίτρεπτος, μια ρετσινιά, αστείος και τραγικός ταυτόχρονα όταν απευθύνεται στο πρόσωπο του συγκεκριμένου αγωνιστή.

Οι ευθύνες για όλους όσοι ενέχονται σε αυτή την επίθεση, η οποία οδήγησε τον Ν. Μαζιώτη στο νοσοκομείο χτυπημένο και μαχαιρωμένο, και αύριο ενδεχομένως και πάλι στην απομόνωση, είναι μεγάλες και προοιωνοίζονται τα χειρότερα. Θέλουμε ωστόσο να υπενθυμίσουμε και να προειδοποιήσουμε την παρούσα κυβέρνηση ότι την απόλυτη ευθύνη για τη ζωή και την ακεραιότητα του Ν. Μαζιώτη ως αιχμάλωτο του κράτους και των μηχανισμών του στη φυλακή, την φέρει η ίδια και θα λογοδοτήσει γι’ αυτήν στο αναρχικό και το ευρύτερο κοινωνικό-ταξικό κίνημα.

Αναρχική συλλογικότητα “Κύκλος της Φωτιάς” -μέλος της Α.Π.Ο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *