ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

https://athens.indymedia.org/post/1582462/

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

12/01/2018 1:11 μμ.

 

Την Τετάρτη, 17 Γενάρη 2017 στις 9π.μ, συνεχίζεται το εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα σε δικaστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού και αφορά την βομβιστική επίθεση της οργάνωσης εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας* (στις 10/4/2014), του παραρτήματος της ΕΚΤ και του γραφείου του τότε αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ούες Μακ Γκρόου. 

Για την υπόθεση αυτή είχαν πρωτόδικα καταδικαστει:

Ο Νίκος Μαζιώτης σε ισόβεια κάθειρξη για την επίθεση στην ΤτΕ και 129 χρόνια για την ”διεύθυνση” της οργάνωσης, για τις 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Μέθανα και Κλειτορία, για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά 4 αστυνομικών στο Μοναστηράκι και 1 στην Κλειτορία, προμήθεια, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών,παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Η Πόλα Ρούπα σε 11 χρόνια για πλημμεληματικές μόνο πράξεις και ενώ βρισκόταν στην παρανομία κατά την διάρκεια της δίκης.
Ας σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με το εφετείο διεξάγεται παράλληλα  δίκη εναντίον της για την ίδια υπόθεση και αφορά στις υπόλοιπες κακουργηματικές πράξεις.
Ο Γιώργος Πετρακάκος ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 36 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή και ένταξη στον Ε.Α. και 3 απαλλοτριώσεις τραπεζών.
Ο Αντώνης Σταμπούλος  σε 13 χρόνια κάθειρξη για ένταξη και συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και πλαστογραφία.

* Κάθε Τρίτη 7-9 μμ, στο Πολυτεχνείο, θα διατίθεται το βιβλίο του Ε.Α που αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση για όσους/ες ενδιαφέρονται.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *