ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Α., ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

https://athens.indymedia.org/post/1582672/

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

17/01/2018 8:54 μμ.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Στις 10/4/2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά στο κτίριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής 3 στο Σύνταγμα, όπου στεγαζόταν και το γραφείο του τότε μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ουές Μακ Γκρόου.
Η επίθεση αφιερώθηκε στον σύντροφο Λάμπρο Φούντα που σκοτώθηκε στη συμπλοκή της Δάφνης το 2010 και αναλήφθηκε ως ”Κομάντο Λάμπρος Φούντα”. 

Όταν δικαζόταν πρωτόδικα η συγκεκριμένη υπόθεση η Πόλα Ρούπα βρισκόταν στην ”παρανομία” και καταδικάστηκε η ίδια μόνο για  πλημμεληματικές πράξεις – διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας,επικίνδυνες σωματικές βλάβες -, σε 11 χρόνια κάθειρξης.

Έτσι λοιπόν σε αυτό το δικαστήριο που διεξάγεται εναντίον της εξετάζονται κακουργηματικές πράξεις που αφορούν την συγκρότηση και ”διεύθυνση” της οργάνωσης, οπλοκατοχή, οπλοχρησία, προμήθειια, κατοχή εκρηκτικών, εμπρησμός κ.λ.π.

Η δίκη εναντίον της Πόλας Ρούπα συνεχίζεται στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού την Παρασκευή, 19/1, στις 9 π.μ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *