EΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΡΙΒΑ – ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Λάβαμε από εντός των τειχών σήμερα 14-2-2018

Είμαι υπόδικη κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού τους τελευταίους 5 μήνες. Έχω έναν γιό κρατούμενο στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού ο οποίος ήταν χρήστης. Επειδή ήταν τοξικοεξαρτημένος και λόγω της πίεσης  που υφίσταται μέσα στη φυλακή απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει. Κάνω επισκεπτήρια με τον γιό μου κάθε Κυριακή τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την ψυχολογία του.

Σήμερα 14/2 στις 6π.μ. μου γνωστοποίησαν απ΄την υπηρεσία ότι σε μισή ώρα πρέπει να είμαι έτοιμη γιατί θα μεταχθώ στις φυλακές Ελαιώνα της Θήβας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορώ να κάνω επισκεπτήρια με τον γιό μου γεγονός που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογική κατάστασή του. Επίσης το τελευταίο διάστημα έχω υποστεί και εγώ ιδιαίτερη πίεση λόγω γεγονότων στη φυλακή εκπορευόμενων απ΄την υπηρεσία. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης είναι η εκδήλωση προβλημάτων στην υγεία μου. Αποκορύφωμα αυτού του συνδυασμού ψυχολογικής πίεσης και σωματικών προβλημάτων ήταν ένα – μικρό ευτυχώς – εγκεφαλικό επεισόδιο που εκδήλωσα σήμερα αφού ενημερώθηκα για την μεταγωγή μου την οποία αρνήθηκα. Ο λόγος που αρνούμαι την μεταγωγή μου στη Θήβα είναι ο γιός μου τον οποίο δεν μπορώ να βλέπω και που με έχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο με πήγαν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και στην συνέχεια οι γιατροί εξέδωσαν παραπεμπτικό για την εισαγωγή μου σε εξωτερικό νοσοκομείο.

Θέλω να καταγγείλω τον απαράδεχτο τρόπο που αποφασίζονται και γίνονται μεταγωγές καθώς υπάρχει πλήρης αδιαφορία για τον κάθε κρατούμενο, τις ανάγκες και τα προβλήματά του. Αποτέλεσμα αυτής της μεταχείρισης και του άδικου που βιώνω είναι το πρόβλημα υγείας που μου δημιουργήθηκε μέσα στη φυλακή.  Είμαι 54 χρονών, δεν είχα κανένα πρόβλημα υγείας πριν μπω στη φυλακή, όμως μέσα σε 5 μόλις μήνες η υγεία μου υπέστη ήδη ζημιά.

Είναι απαράδεχτο να μας αντιμετωπίζουν ως αντικείμενα που τα πετάν απ΄την μία φυλακή στην άλλη χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους καμιά ανάγκη μας. Εξάλλου στη Θήβα λόγω της έλλειψης γιατρών και της μη δυνατότητας άμεσης μεταφοράς ασθενών κρατούμενων σε νοσοκομείο, ο κίνδυνος για όσους είναι άρρωστοι είναι μεγάλος. Αν εξαναγκαστώ να μεταφερθώ στη Θήβα είναι μεγάλη πιθανότητα να μην επιβιώσω ούτε εγώ – ούτε ο γιός μου. Γι αυτό θα είναι υπεύθυνοι η υπηρεσία και το υπουργείο δικαιοσύνης.

Αναστασία Γρίβα – κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.    

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *