KEIMENO TΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

 

https://athens.indymedia.org/post/1584173/

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

21/02/2018 μεσημέρι

 

Ανακοίνωση των μελών του Επαναστατικού Αγώνα Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη

21 Φλεβάρη 2018

Η ανακοίνωση που ανήρτησε το indymedia με την υπογραφή ‘’αναρχικοί σύντροφοι από τα Εξάρχεια’’ βρίθει τέτοιας χυδαιότητας και εκπνέει τέτοιο μένος εναντίον μας που δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε πως ορισμένοι έχουν βρεθεί πλέον σε κατάσταση πραγματικής απελπισίας έχοντας χάσει κάθε μέτρο.

Είναι ένα ακόμα λιβελογράφημα στην ουσία ανυπόγραφο αφού καμία ομάδα και φυσικά κανένας προσωπικά δεν θα υπέγραφε με το όνομά του μια τέτοια χυδαιότητα. Η αναφορά όμως σε ”Α΄ περίοδο του Επαναστατικού Αγώνα’’ είναι η γνωστή γραμμή αυτού που φέρεται να υπερασπίζεται η ανακοίνωση.

Κανένας άλλος δεν έχει βγει επώνυμα να υποστηρίξει με έμφαση μια τέτοια θέση, καθώς έχει καταγραφεί πως ο κατακερματισμός της ιστορίας του Επαναστατικού Αγώνα προσβάλει την οργάνωση, την υπονομεύει και υποστηρίζει το κατασταλτικό σχέδιο εναντίον της και εναντίον εμάς των δύο. Μόνο κάποιος που υπονομεύει συνειδητά τον Ε.Α. και την ενιαία ιστορία του θα χρησιμοποιούσε αυτή την αναφορά. Μια τέτοια αναφορά είτε θα την έκανε ο ίδιος ο μετανοημένος και αν δεν είναι ο ίδιος προσωπικά, θα την έκαναν κάποιοι που χρησιμοποιούν και εκθέτουν την επιχειρηματολογία του ως αιχμή πολέμου για τους δικούς τους σκοπούς εναντίον μας. Από το καλοκαίρι του 2017 ο ίδιος προσφέρθηκε και με παραδειγματικό τρόπο μπήκε μπροστά στην υλοποίηση μιας επίθεσης και ενός βρώμικου πολέμου εναντίον μας που περιείχε τα πάντα: επίθεση στα δικαστήρια, πολιτική παράδοσή μας στον εχθρό ως ‘‘τελειωμένους πολιτικά ‘’, ανώνυμη λάσπη και ύβρεις, συντονισμένες προσπάθειες υπονόμευσης και απαξίωσής μας, δημόσιες δηλώσεις μετάνοιας και αποκήρυξης της ένοπλης δράσης μόνο με καλυμμένο μεν, σαφή δε τρόπο εντός και εκτός δικαστηρίων, την κατάληξη του Μαζιώτη στην απομόνωση για μήνες, τον πόλεμο εναντίον της απεργίας πείνας που κάναμε, την επίθεση στον Μαζιώτη. Και μέσα σε όλα αυτά το ‘‘πρόβλημα στον αγώνα’’ είμαστε εμείς;

Είναι πλέον σαφές – το ίδιο διαφαίνεται και σε αυτό το κείμενο – ότι  το όποιο πολιτικό ή άλλο πρόβλημα έχει κάποιος με εμάς, χρησιμοποιεί το ίδιο πρόσωπο – ως όπλο εναντίον μας. Προφανώς και οι συγγράφοντες αυτό το λιβελογράφημα θέλουν – πάλι για δικούς τους λόγους – να φουντώσει ξανά ο πόλεμος εναντίον μας επανερχόμενοι στην αφετηρία απ’ όπου ξεκίνησε και με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Μας είναι κατανοητή η ‘‘πίκρα’’  όσων προανήγγειλαν,  έστρωσαν τον δρόμο, υποκίνησαν και οργάνωσαν την επίθεση ενάντια στον Νίκο Μαζιώτη μετά τις ενυπόγραφες καταγγελίες ενάντια σε αυτήν. Και μάλλον θέλουν να γυρίσουν πάλι απ’ την αρχή. Από εκεί που ξεκίνησαν όλα, στο καλοκαίρι του ’17.

Και ως ‘‘λάβαρο’’ αυτής της πολεμικής επανεκκίνησης σηκώνουν ξανά αυτόν που τα ξεκίνησε όλα , τον αρχικό πρωταγωνιστή εναντίον μας και εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα προφανώς γιατί σε αυτόν εκτιμούν ότι θα βρουν το σημείο επανασυσπείρωσης του ‘‘αγωνιστικού μετώπου’’ εναντίον μας.  Το κρύψιμο πίσω από άλλα πρόσωπα και οι ανώνυμες λασπολογίες και συκοφαντίες είναι χαρακτηριστικά της μικρότητας αυτών που μας πολεμούν. Και επειδή είναι σύνηθες πλέον να ζούμε την αντιστροφή της πραγματικότητας, οι δικές μας ενυπόγραφες ανακοινώσεις παρουσιάζονται ως κινήσεις ‘‘αυτοπροβολής μας’’.

Μήπως τελικά και οι ανώνυμες ύβρεις και λασπολογίες εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο της ‘‘σεμνότητας’’ όσων δεν θέλουν να ‘‘αυτοπροβάλλονται’’ όπως εμείς;

Και ποιά είναι εντέλει η ‘‘σεμνότητα’’ των αγωνιστών’’; Είναι αυτή που επιδεικνύουν ορισμένοι μέσα στα δικαστήρια και μπροστά στον εχθρό με τον οποίο δεν έχουν πλέον καμία διάθεση σύγκρουσης;

Στον αντίποδα αυτού του είδους της ‘‘σεμνότητας’’ είναι η ‘‘αλαζονεία’’ που μας καταλογίζουν. Την ίδια κατηγορία – της ‘’αλαζονείας” – είχε καταλογίσει και το δικαστήριο που επέβαλε ισόβια στον Νίκο Μαζιώτη για τον τρόπο που υπερασπιζόταν την επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας, για τον τρόπο που υπερασπιζόταν τον Επαναστατικό Αγώνα και τον εαυτό του ( λεπτομέρειες στα πρακτικά και στο βιβλίο της 2ης δίκης).

Δυστυχώς δεν γνωρίζαμε ότι στο όνομα της ‘‘ενότητας’’ του αγώνα θα έπρεπε να κάνουμε και εμείς κάποιες ‘‘ταπεινές’’ και ‘‘σεμνές’’ πολιτικές κωλοτούμπες στα δικαστήρια και δημόσια, να αποδεχτούμε επίσης, ως ‘‘σεμνή’’ στάση την αποδοχή μας μπροστά στον εχθρό ότι ο Επαναστατικός Αγώνας ηττήθηκε το 2010, να μιλήσουμε για την ‘‘ήττα της ανάθεσης’’ που περιέπεσε ο ένοπλος αγώνας, να κάνουμε πολιτική αυτοκριτική μπροστά στους δικαστές, να το ‘’γυρίσουμε’’ στην επανάσταση της καθημερινής ζωής, να μιλήσουμε για το ‘’πόσο μας κοστίζει ο εγκλεισμός στις φυλακές’’ και άλλα ‘‘σεμνά’’ όπως έκανε αυτός που η ανακοίνωση υπερασπίζεται. Και να ‘‘αγκαλιάσουμε’’ αυτά τα φαινόμενα ‘’όλοι μαζί συλλογικά’’ στο όνομα του ‘‘κοινού αγώνα’’ της ‘‘σεμνότητας’’ μπροστά στον εχθρό. Αυτός ο ‘’συλλογικός αγώνας’’ που  προασπίζεται  της ήττας του Επαναστατικού Αγώνα, την αποκήρυξη της ένοπλης δράσης τις άμεσες ή έμμεσες δηλώσεις μετανοίας που στρέφεται ενάντια στην ‘’αλαζονεία‘’ αυτών που επιμένουν, των αμετανόητων οι οποίοι πρέπει να περιθωριοποιούνται, να τους ‘’ξεγράφει  η ιστορία’’ και να εξοντώνονται πολιτικά ακόμα και με μαφιόζικες βίαιες επιθέσεις, είναι για κάποιους ‘η ‘‘πραγματική συμβολή ‘’ στην Επανάσταση. Η ‘’σεμνή’’ συμβολή.

Πόλα Ρούπα – Νίκος Μαζιώτης μέλη του Επαναστατικού Αγώνα


Υ.Γ. Το κείμενο που κάνουν αναφορά η Πόλα Ρούπα – Νίκος Μαζιώτης μέλη του Επαναστατικού Αγώνα είναι αυτό:

https://athens.indymedia.org/post/1583904/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *