ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ-ΒΡΑΔΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

https://athens.indymedia.org/post/1584557/

 

από Επιτροπή Αγώνα γυναικείων -ανδρικών φυλακών > Κορυδαλλού (Α.Β.Γ.Δ.Ε και Α θέση υπογείου παραρτήματος

28/02/2018 1:37 μμ.

 

Από τις 27/2/2018 παρατείνουμε την ώρα του βραδινού κλεισίματος  (αντί για 20:00 στις 21:00) μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες για την επαναλειτουργία της κουζίνας μας ,ως πρώτο βήμα επίλυσης του ζητήματος μας. Πρόταση που άλλωστε έγινε αποδεκτή από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Π.Δουλαμη ως δίκαιο και λογικό αίτημά μας.  

 

Την Δευτέρα 26/2/2018 , μέσα στο μεσημεριανό συσσίτιο που μοιράστηκε στην φυλακή,  κρατούμενη βρήκε δύο άσπρα σκουλήκια,  απόδειξη της «καλής και ελεγμένης» ποιότητα του φαγητού των φυλακών Κορυδαλλού. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που εξακριβώνουμε με τέτοιο τρόπο την άθλια ποιότητα του φαγητού που παρέχει το κράτος στους κρατούμενους. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνουμε ότι ο κρατικός μηχανισμός όχι μόνο δεν νοιάζεται αλλά δεν διστάζει να δηλητηριάσει ή ακόμα να σκοτώσει με την αδιαφορία του. Τους τελευταίους 2 μήνες,  6 κρατούμενοι οδηγήθηκαν στον θάνατο μέσα στα κελιά της δικαιοσύνης τους, είτε από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  (περίπτωση 26χρονου στην φυλακή του Μαλανδρινου που ένα απλό απόστημα στο δόντι έγινε η αιτία να καταλήξει στο Θάνατο και περίπτωση αδελφής συγκρατούμενης μας, η οποία πριν μερικές μέρες πέθανε από ανακοπή καρδιάς στα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος στην Αθήνα,  γεγονός που δεν πήρε δημοσιότητα), είτε από την απόγνωση και τα αδιέξοδα που επιφέρει ο εγκλεισμός  (4 αυτοκτονίες,  ένας από αυτούς λίγους μήνες πριν αποφυλακιστεί! )

Ο σωφρονιστικός θεσμός εξοντώνει με κάθε τρόπο τους κρατούμενους. 

Η Επιτροπή Αγώνα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού έθεσε το ζήτημα της ποιότητας του φαγητού και στις τελευταίες συναντήσεις που έγιναν με το υπουργείο,  με απαίτηση να βρεθεί άμεσα λύση. 

Μάλιστα υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση από εμάς να επαναλειτουργήσει αυτόνομη κουζίνα στις γυναικείες φυλακές και οι ίδιες οι κρατούμενες να μαγειρεύουν μόνες τους το συσσίτιο,  ώστε να παύσει η μεταφορά του φαγητού από τις ανδρικές και να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος να εισχωρήσουν ζωύφια  (κατσαρίδες, έντομα,  κλπ) όπως επανειλημμένα έχει συμβεί στο παρελθόν,  δεύτερον θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις μεροκαμάτων και τρίτον θα μπορούν να ελέγχουν οι ίδιες τυχόν ληγμένα ωμά προϊόντα ή μαγειρεμένα φαγητά ημερών που ξαναδιανέμονται ενώ έχουν πια χαλάσει. 

Ενημερώνουμε ότι όταν και εφόσον διαπιστώνεται το τελευταίο,  το  φαγητό θα πετάγεται στα σκουπίδια με αποτέλεσμα οι κρατούμενες να χάνουν το συσσίτιο τους.

Γιατί δεν θα ανεχθούμε να μας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. 

Από τις 27/2/2018 παρατείνουμε την ώρα του βραδινού κλεισίματος  (αντί για 20:00 στις 21:00) μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες για την επαναλειτουργία της κουζίνας μας ,ως πρώτο βήμα επίλυσης του ζητήματος μας.

Πρόταση που άλλωστε έγινε αποδεκτή από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Π.Δουλαμη ως δίκαιο και λογικό αίτημά μας.

 

ΥΓ.την Δευτέρα 26/2 το βράδυ πριν το κλείσιμο της φυλακής και ενώ υπήρξε συλλογική απόφαση συμφωνίας πάνω στην πρόταση της Επιτροπής για βραδινή διαμαρτυρία με αίτημα την επαναλειτουργία της κουζίνας εντός των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, κυκλοφόρησε κείμενο με την συγκεκριμένη πρόταση και με το οποίο ζητήθηκαν υπογραφές ΜΟΝΟ από το 1/3 των κρατούμενων , αποκλείοντας τις υπόλοιπες,  για λόγο που δεν ήταν γνωστό σε εμάς και επιχειρήθηκε να παραδοθεί στην υπηρεσία ως συλλογικό. 

Όταν το αντιληφθήκαμε το γεγονός υπήρξε αντίδραση άμεσα με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν οι προθέσεις μεμονωμένων ατόμων τα οποία για ακόμα μια φορά προσπάθησαν να διασπάσουν την συνοχή των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, κάτι όμως που τελικά δεν κατάφεραν. 

Το γεγονός επιβεβαιώνεται καθώς το παραπάνω κείμενο υπογράφτηκε την επόμενη ημέρα από την συντριπτική πλειοψηφία των κρατούμενων  (125 κρατούμενες από τις 131) με αριθμό  πρωτόκολλου 12292 (28/2/2018)

ΓΥΝΑΊΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΌΥ 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *