ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΑΡΝΗΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ- ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν.Κ.Κ.- ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

 

https://athens.indymedia.org/post/1585339/

 

από Προβοκάτορας της κοινής γνώμης

14/03/2018 7:51 μμ.

 

Σήμερα Τετάρτη 14/03/18,   32 οροθετικοί κρατούμενοι προβήκαμε σε άρνηση του απογευματινού συσσιτίου ως έμπρακτη διαμαρτυρία στην πρωτοφανή απόφαση της σωφρονιστικής υπηρεσίας να μας ανακοινώσει 5 λεπτά πριν την έναρξη του επισκεπτηρίου πως δεν θα γίνει δεκτό κανενός είδους τρόφιμο απο τους συγγενεις προς τους κρατούμενους. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως πλέον το ποτήρι εχει ξεχειλήσει εδώ και καιρό και γνωστοποιούμε την επιφύλαξη μας για την κλιμάκωση αυτής της κινητοποίησης απο αυριο 15/03/18.  

Παράκατω παραθέτουμε το κείμενο που στάλθηκε στην Διευθύντρια του Ν.Κ.Κ. και στην Εισαγγελέα:

 « Κυρία Στέφη και Κυρία Εισαγγελέα,
Είμαστε οι κάτωθι υπογεγραμμένοι κρατούμενοι του παραρτήματος του Ν.Ν.Κορυδαλλού και αναγκαζόμαστε από την σωφρονιστική υπηρεσία να προβούμε στην δίκαιη κατ εμάς διαμαρτυρία της άρνησης του συσσιτίου το απόγευμα της Τετάρτης 14/03/2018 για τους εξής λόγους:
Α) Όπως όλοι γνωρίζουμε, τόσο εσείς αλλά τόσο και εμείς, το συσσίτιο του Ν.Κ.Κορυδαλλού είναι επιεικώς άθλιο και όσο περνά ο καιρός γίνεται ολοένα και αθλιότερο. Βάση αυτής της συγκεκριμένης συνθήκης, δηλαδή της ποιότητας και της ποσότητας του συσσιτίου, την οποία η ίδια η σωφρονιστική υπηρεσία παραδέχεται εμμέσως μεν, σαφώς δε, το λογικό θα ήταν να βρίσκεται η υπηρεσία και η διεύθυνση του Ν.Κ.Κ. στο πλευρό των κρατούμενων, δεδομένου οτι οι νοσηλευόμενοι κρατούμενοι έχουν ανάγκη από φαγητό για να αντέξουν την βαριά αντιρετροική φαρμακευτική αγωγή.
Αντ΄ αυτού, σήμερα, Τετάρτη 14/03/2018, ημέρα επισκεπτηρίου των συγγενών των κρατούμενων και ώρα 14:55, δηλαδή πέντε λεπτά πριν αρχίσουν τα επισκεπτήρια, ανακοινώνεται αυθαίρετα από την σωφρονιστική υπηρεσία πως δεν θα επιτραπεί κανενός είδους τρόφιμο από τους συγγενείς προς τους κρατούμενους του παραρτήματος.
Β) To λογικό και το τυπικό της όλης κωμικοτραγικής αυτής ιστορίας θα ήταν να ανακοινωθεί αυτή η πρόθεση εκ μέρους της υπηρεσίας τουλάχιστον 24 ώρες πριν, ώστε να ειδοποιηθούν εγκαίρως οι συγγενείς μας και να αποφύγουν αυτό το έξοδο της αγοράς των τροφίμων που μέχρι τις 14:55 της Τετάρτης 14/03/18 επιτρέπονταν και ξαφνικά απαγορεύονται, με αποτέλεσμα να πάρουν πίσω οι συγγενείς τα αγορασμένα από το υστέρημα τους τρόφιμα τα οποία για να αγοράσουν μόνο οι ίδιοι ξέρουν από ποιες προσωπικές τους ανάγκες έκοψαν τα βασικά αναγκαία για την διαβίωση τους αγαθά.
Θα έπρεπε να γνωρίζετε και να σέβεστε πως αρκετοί συγγενείς  για να μεταβούν στη φυλακή και να συναντήσουν τους φυλακισμένους ανθρώπους τους στερούνται βασικά αγαθά , από τα εισιτήρια μέχρι την βενζίνη και από τα μεροκάματα ως το φαγητό. ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ να γίνει σεβαστή αυτή η θυσία των συγγενών και αν μη τι άλλο να μας ενημερώνεται τουλάχιστον 24 ώρες πριν για τις προθέσεις σας , ώστε να ενημερώνουμε με την σειρά μας τους συγγενείς. Αποφασίσαμε λοιπόν οι κάτωθι υπογεγραμμένοι  να μην παραλάβουμε το απογευματινό συσσίτιο και να δηλώσουμε την επιφύλαξη μας για την κλιμάκωση αυτής της κινητοποίησης από αύριο 15/04/18.

Υπογράφουμε 32 κρατούμενοι  από τους 52.»

 

Κλείνοντας δηλώνουμε πως μπορεί να έχουμε καταπιεί πολλές φορές τον εμπαιγμό της υπηρεσίας απέναντι στους συγγενείς μας και την αυθαίρετη κρίση στο τι περνά η δεν περνά μέσα από τα επισκεπτήρια, μπορεί να τρώμε τα σκατά που μας ταίζουν αλλα δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση!

ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ – AΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΠΑΤΣΟΥ.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν.Κ.Κ 

14/03/18

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *