ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΙΩΡΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ

https://athens.indymedia.org/post/1584042/

 

 

από ΠΤΕΡΥΓΕΣ Δ ΚΑΙ Α

17/02/2018 11:06 πμ.

 

Αλληλεγγυη

 

Τα επισκεπτηρια των κρατουμενων  είναι  μια  γέφυρα  επικοινωνίας για εμάς με τα αγαπημένα  μας προσωπα. Η υπενθύμιση οτι δεν είμαστε μονοι μας ξεχασμενοι μεσα στα κελια. 
Ομως ο τροπος με τον οποίο  γίνονται τα επισκεπτηρια, αντι να μας προσφέρει  εστω καποιες λιγοστες στιγμές  με τα αγαπημένα  μας προσωπα, ουσιαστικά  μας υπενθυμιζει οτι φυλακη δεν σημαινει μονο στερηση ελευθεριας, αλλα και στερηση επικοινωνίας. 
Βρωμικα τζαμια που μας χωρίζουν, χαλασμενα τηλεφωνα που δεν μπορουμε να μιλησουμε, στριμωγμα ανθρωπων, ασφυκτικο ωραριο. 
Ιδιαιτερα οι κρατουμενοι  που εχουν συγγενικα τους προσωπα στις γυναικειες φυλακες  βγαζουν διπλη φυλακη. Το μοναδικο κυριακατικο επισκεπτηριο που εχουν διαρκει λιγοτερο απο μια ωρα με μια βιασυνη που δεν προλαβαινεις ουτε να καν να πεις τα βασικα. 
Ηδη οι κρατουμενοι /ες που κανουν τα κυριακατικα επισκεπτηρια με την συμπαρασταση της ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΑΓΩΝΑ  που βρίσκεται  διπλα στους κρατουμενους μακρια απο διχαστικες λογικες και προνομιακες μεταχειρισεις, εχουν απαιτησει να αυξηθει το επισκεπτηριο απο μια σε δυο ωρες και να βελτιωθουν οι συνθηκες του για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ. Να επισημανουμε εδω πως η αρχιφυλακας  των γυναικειων φυλακων Κωνσταντινα Κατη, ηδη γνωστη για τις προβοκατορικες  πρακτικες της εναντια στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, με προσχημα οτι λειπει ο εισαγγελεας δεν εδωσε τον αριθμο πρωτοκολλου του κειμενου διαμαρτυριας για το επισκεπτηριο. Φυσικα ο αριθμος βρεθηκε μετα την αποφασιστικοτητα των κρατουμενων και ειναι ο 7601/06-02/18.
Η άρνηση  ικανοποιησης του αυτονοητου αιτηματος για ανθρωπινα επισκεπτηρια θα αποτελεσει μια συγκρουσιακη συνθηκη εις βαρος των κρατουμενων  που δεν θα μεινει αναπαντητη. 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ  ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΩΝ. 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΚΩΔΙΚΑ. 

ΠΤΕΡΥΓΕΣ  Δ και Α ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *