Ανταπόκριση από την 1η συνεδρίαση της δίκης για τους «ληστές του Διστόμου»

 

https://athens.indymedia.org/post/1588207/

 

από Άπατρις

25/05/2018 9:55 μμ.

 

https://apatris.info/antapokrisi-apo-tin-1i-synedriasi-tis-dikis-gia-tous-listes-tou-distomou

 

Σήμερα, Παρασκευή 25/5 ξεκίνησε στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη που αφορά απαλλοτριώσεις τραπεζών στην Ελλάδα από το 2006 και μετά.

Στη συγκεκριμένη δίκη δικάζονται μια σειρά από ληστείες τραπεζών από το 2006 και μετά οι οποίες παρέμεναν ανεξιχνίαστες. Το αστυνομο-δικαστικο σύμπλεγμα χρεώνει αυτές τις ληστείες τραπεζών σε μια σειρά αναρχικών και κοινωνικών κρατουμένων. Μάλιστα, από το 2012 και μετά τις εντάσσει στη δράση της ΕΟ Επαναστατικός Αγώνας και «βαφτίζει» μέλη της οργάνωσης μερικούς από τους κατηγορουμένους.

Κατηγορούμενοι είναι οι: Ν. Μαζιώτης, Γρ. Τσιρώνης, Κ. Σακκάς, Μ. Σεϊσίδης, Γ. Πετρακάκος, Μαρία Θεοφίλου, Σπ. Χριστοδούλου και δύο οικογενειακοί φίλοι του Γ. Πετρακάκου.

Στη σημερινή συνεδρίαση διαβάστηκε ο κατάλογος με τους μάρτυρες κατηγορίας και κατατέθηκαν αιτήσεις των δικηγόρων για διακοπή της δίκης, για διάφορους λόγους. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει πολιτική αγωγή από μεριάς των τραπεζών εναντίον των συντρόφων και των κοινωνικών κρατουμένων. Η δίκη διεκόπη για τη 2η Ιουλίου 2018.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *