Η.Π.Α: Ο Trump καταργεί το διαχωρισμό φυλακίζοντας ολόκληρες οικογένειες για απεριόριστο χρόνο

 

https://www.athens.indymedia.org/post/1589267/

από ελευθεριακή κοινότητα

21/06/2018 8:31 μμ.

 

Διαδηλωτές κρατούν πικέτες συμμετέχοντας σε μια διαδήλωση εναντίον της απόφασης των αρχών ελέγχου της μετανάστευσης που χωρίζει τις οικογένειες χωρίς έγγραφα στους χώρους κράτησης Otay Mesa στο Otay Mesa της Καλιφόρνια στις 10 Ιουνίου 2018.

Αμέσως μετά το μεσημέρι  σήμερα, στην Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων , ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών  βγήκε από την τρύπα του και μίλησε για την κακή  πολιτική διαχωρισμού των παιδιών από τις οικογένειές τους στα σύνορα ΗΠΑ / Μεξικού. Εμφανισμένος  στους ρεπόρτερ, ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι θα “υπογράψει κάτι” αργότερα το απόγευμα για να τερματίσει αποτελεσματικά την πρακτική του χωρισμού. Λίγες ώρες αργότερα, υπογράφηκε η εκτελεστική εντολή που τερματίζει τους οικογενειακούς διαχωρισμούς .

Η εκτελεστική εντολή, είναι σημαντικό να σημειωθεί, δεν τερματίζει την πολιτική της “μηδενικής ανοχής”. Οι μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα θα εξακολουθήσουν να συλλαμβάνονται, αλλά δεν θα τους αφαιρούνται τα παιδιά τους. Πιο επιπόλαια, η μέθοδος της εντολής για τη διατήρηση της συνοχής των οικογενειών συνεπάγεται την κατάργηση της απαγόρευσης φυλάκισης παιδιών για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τις 20 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά θα υπόκεινται σε απεριόριστη κράτηση μαζί με τους γονείς τους.

“Η εντολή, σύμφωνα με τους The New York Times, θα κρατάει ενωμένες  τις οικογένειες, αν και δεν είναι σαφές το πώς ο . Trump σκοπεύει να διεκδικήσει τη νομική εξουσία να παραβιάσει τους νομικούς περιορισμούς σχετικά με την ορθή μεταχείριση των παιδιών υπό κρατική επιμέλεια  που εμπόδισε τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να φυλακίζει ολόκληρες  οικογένειες  κατά τη διάρκεια μιας παρόμοιας πλημμύρας «παράνομης» μετανάστευσης πριν από δύο χρόνια “.

Με τον τρόπο αυτό, Trump επιχειρεί ένα ισχυρό straddle: Προσπαθεί να εκτονώσει εκείνο που έχει αποτελέσει μια  πολιτική κρίση μέσα από  τον τερματισμό του διαχωρισμού της οικογένειας, αλλά την ίδια στιγμή προσπαθεί να διατηρήσει την επίφαση της ανθεκτικότητας που λατρεύτηκε από τους υποστηρικτές του, κρατώντας την πολιτική της μηδενικής  ανοχής  που εξακολουθεί να ισχύει. Όλοι αυτοί οι μετανάστες παραμένουν φυλακισμένοι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, επ ‘αόριστον. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα είναι μαζί όταν κλείσουν οι πόρτες του κλουβιού. Είναι ο ζωντανός ορισμός της «κρύας άνεσης».

Όσον αφορά τα χιλιάδες παιδιά που έχουν ήδη διαχωριστεί από τους γονείς τους, δεν έχει υπάρξει άμεση λύση . Η διοίκηση Trump δεν έχει κανένα σχέδιο γι ‘αυτούς. “Δεν έχουν δημιουργηθεί πρωτόκολλα για την παρακολούθηση των γονέων και των παιδιών ταυτόχρονα”, γράφει ο Jonathan Blitzer για το The New Yorker, “για τη διατήρηση των γονέων και των παιδιών σε επαφή μεταξύ τους ενώ είναι χωρισμένα ή για την τελική τους επανένωση. Οι δικηγόροι μετανάστευσης, οι δημόσιοι υπερασπιστές και οι υποστηρικτές στα σύνορα προσπαθούν να γεμίσουν το κενό. “

Οποιαδήποτε πραγματική λύση στη συνολική κρίση θα πρέπει να προέρχεται από το Κογκρέσο, γεγονός που καθιστά την επίτευξη μιας λύσης πολύ αβέβαιη. 

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ο Τράμπ είναι σε υποχώρηση . Οι μετανάστες στα νότια σύνορα δεν έχουν ακόμα ιδέα τι θα τους φέρει το αύριο, αλλά τα παιδιά τους θα είναι μαζί τους όταν αυτό θα έρθει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *