Ελλαδα: Αντι-φασιστας ραπερ και εργατης μεταλλου μαχαιρωθηκε μεχρι θανατου

https://athens.indymedia.org/post/1491501/

από libcom

18/09/2013 6:22 μμ.

 

απο 25 νεοναζι την νυχτα της Τριτης 17 Σεπτεμβριου στην περιοχη του Κερατσινιου του Πειραια.

Ο Παυλος Φυσσας, 34χρονος αντιφασιστας και καλλιτεχνης του hip hop (Killah P), δολοφονηθηκε απο νεοναζι μελη της Χρυσης Αυγης στο Κερατσινι, μια γειτονια της εργατικης ταξης στον Πειραια.

Απο μαρτυριες αυτοπτων: «Γυρω στις 24:00 μια ομαδα 15-20 φασιστων που φορουσαν μαυρα t-shirt και στρατιωτικα παντελονια και μποτες, αναπτυχθηκε στην οδο Π. Τσαλδαρη. Την στιγμη εκεινη ο Παυλος βαδιζε με την κοπελα του και ενα ακομη ζευγαρι οταν εντοπιστηκε απο φασιστες που του φωναξαν «τι κανεις εδω, ξερεις οτι δεν εχεις καμια θεση σε αυτη την γειτονια». Οι φασιστες κυνηγησαν τα δυο ζευγαρια κατα μηκος της οδου Π. Τσαλδαρη ως την λεωφορο Γρ. Λαμπρακη, οπου απο εναν αλλο δρομο, μια δευτερη ομαδα περιπου 10 φασιστων εμφανιστηκε και περικυκλωσε την παρεα. Ταυτοχρονα, ενα αυτοκινητο που ερχονταν σε αντιθετη κατευθυνση σε μονοδρομο, σταματησε, ο οδηγος του βγηκε εξω και μαχαιρωσε τον Παυλο μια φορα στην καρδια και μια στην κοιλια (το μαχαιρωμα στην κοιλια ειχε ενα απο πανω προς τα κατω σχημα «L»).

Ολοκληρη η σκηνη συνεβει παρουσια ομαδας αστυνομικων της ομαδας ΔΙΑΣ, οι οποιοι μονο μετα και αφοτου η ομαδα των φασιστων διαλυθηκε στα γυρω στενα, συνελαβαν τον δολοφονο (συμφωνα με καποιους μαρτυρες ο Παυλος αν και ακομη σε κατασταση σοκ επεμενε να δειχνει τον δολοφονο και ετσι συνεληφθη απο την αστυνομια – ενας 55χρονος που κρατουσε μαχαιρι, και περιγραφηκε απο αυτοπτες μαρτυρες ως μελος της Χρυσης Αυγης). Tο ασθενοφορο εκανε 35 λεπτα για να φθασει και ο θανατος του Παυλου ανακοινωθηκε στο γενικο νοσοκομειο της Νικαιας.

Καλεσμα για συγκεντρωση στο σημειο της δολοφονιας πραγματοποιηθηκε για σημερα, Τεταρτη, στις 17:00, στην οδο Π. Τσαλδαρη, 60, (απο την Αθηνα με το λεωφορειου B18 απο την οδο Ραλλη-Σαλαμινας, ή το Γ18 απο την Γρ. Λαμπρακη, απο τον Πειραια με τα λεωφορεια 824 ή 826). Εχουν γινει καλεσματα για διαδηλωσεις και στην Θεσσαλονικη: στις 10:00 στην διαδηλωση των εκπαιδευτικων, στις 16:00 στο τμημα Φυσικου στο Αριστοτελειο πανεπιστημιο, στις 18:00 διαδηλωση απο την «Καμαρα» στην οδο Εγνατια. Στην Μυτιληνη στις 18:00 στην πλατεια Σαπφους, στην Πατρα, στις 10:00 στην πλατεια Ολγας, στην Λαρισα στις 10:00 στο Πρωτο Λυκειο και στις 10:30 στην διαδηλωση των εκπαιδευτικων, στην Κομοτηνη καθως και σε πολλες αλλες πολεις εχουν γινει καλεσματα σε διαδηλωσεις για τις 18:00.

Δεν προκαλει καμια εκπληξη οτι η Ελληνικη αστυνομια για μια ακομη φορα δεν εκανε τιποτα για να αποτρεψει την βια των ναζιστων της Χρυσης Αυγης (η Χρυση Αυγη υποστηριζεται σε μεγαλο βαθμο απο τους Ελληνες καπιταλιστες, την κυβερνηση και την εκκλησια, ως προθυμοι τραμπουκοι εναντιον αγωνιστων, εργαζομενων και φτωχων, και περισσοτεροι απο τις μισες ψηφους της αστυνομιας υποστηριζουν το ανοικτα αυτο νεοναζιστικο κομμα) ειτε με την δημοσια συμμετοχη τους σε αυτο ειτε με την συγκαλυψη της οργανωσης σε αυτο που μοιαζε με παγιδα θανατου για εναν γνωστο ριζοσπαστη, μελος του σωματειου μεταλλεργατων και αντιφασιστα καλλιτεχνη σε μια συνοικια της εργατικης ταξης, κοντα στο σημειο οπου πριν λιγες μονο ημερες 9 μελη του κομμουνιστικου κομματος (KKE) δεχθηκαν την κτηνωδη επιθεση των ναζι της Χρυσης Αυγης.

Δεν προκαλει επισης καμια εκπληξη η σιωπη των μαζικων μεσων ενημερωσης, τα οποια παραμενουν ζωντανα χαρη στα μεγαλα κυβερνητικα δανεις και προνομια, και τα οποια ειτε αποφασισαν να αναφερουν την δολοφονια ως «συγκρουση μετα απο μια διαφωνια σχετικα με το ποδοσφαιρο» ή να μην την αναφερουν καν. Ειναι τα ιδια μαζικα μεσα ενημερωσης που προωθουν καθε μισανθρωπικη δραστηριοτητα της Χρυσης Αυγης ως «αντιθεση στα συστημικα ελαττωματα», και πιο προσφατα ως μια ρεαλιστικη κυβερνητικη συμμετοχο για το μελλον. Αποτελουν σαφως την φωνη των ιδιοκτητων τους, τις ιδιες ελαχιστες οικογενειες καπιταλιστων, ιδιοκτητων αμετρητων τανκερ, τραπεζων και ξενοδοχειων που υποστηριζουν την ακροδεξια κυβερνηση και την μικρονο τραμπουκικη συνεργατη της στους δρομους, η Χρυση Αυγη, σε μια συγκυρια που θεωρει Χρυση ευκαιρια για να απαλλαχθει απο τα εργατικα δικαιωματα και να μετατρεψει την Ελλαδα σε κανονικο στρατοπεδο εργασιας κατω απο το εθνικιστικο και θρησκοληπτο κιτς.

Αξιζει να σημειωθει οτι αν και αυτη δεν ειναι καν η πρωτη φορα που η κυβερνηση και οι ναζι συνεργατες της, ακομη και μετα την γενικη επιθεση της σε αναρχικους, σε καταληψιες και σε αγωνες εργαζομενων, το κινημα δειχνει πως ανακτα την δυναμικη του, με τους αγωνες των δασκαλων, των εργαζομενων στα νοσοκομεια και ολων των απολυμενων και ανεργων.

http://www.libcom.org/news/greece-antifascist-rapper-stabbed-death-25-neonazis-18092013

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *