ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΗ ΚΩΣΤΑΡΗ – 25η μέρα απεργία πείνας

από Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νοέμ. 22, 2014, 3:07 μμ.,

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΗΡΑΚΛΗ ΚΩΣΤΑΡΗ
________________________________________
Ο Ηρακλής Κωστάρης, από χθες βράδυ, μετά από αίτημα γιατρού της φυλακής και τη γνωμάτευση γιατρών που τον επισκέφτηκαν και έκριναν την κατάστασή του ανησυχητική (ακολουθεί η γνωμάτευση), βρίσκεται στον Ευαγγελισμό.
Οι συνθήκες «νοσηλείας», απαράδεκτες: σ’ ένα δωμάτιο-κελί 2χ2 με διαρκή ασφυκτική παρουσία αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής οι οποίοι δυσχεραίνουν την ιατρική παρακολούθηση και παρεμποδίζουν ακόμα και τη σύζυγό του να τον επισκεφτεί.
Ήδη, στο Αττικό νοσοκομείο όπου κατ’ αρχήν εισήχθη, έγινε απόπειρα σίτισης την οποία απέτρεψε η επίμονη άρνησή του.
Πρόκειται για βάρβαρη αντιμετώπιση απεργού πείνας, γεγονός που αναγκάζει τον Ηρακλή Κωστάρη, παρότι έχει επίγνωση ότι θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη ζωή του, να ζητήσει τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η τρομοκρατική συμπεριφορά απέναντι στον Ηρακλή Κωστάρη, η οποία είναι ενάντια σε κάθε ιατρική δεοντολογία, ώστε να σταματήσει η ψυχική και σωματική του επιβάρυνση και να του παρέχονται ανεμπόδιστα όλες οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αυτονόητου δικαιώματος στις εκπαιδευτικές άδειες του Ηρακλή Κωστάρη (απεργός πείνας από 29/10-πλήρης αποχή από φαγητό από 4/11) και του Νίκου Ρωμανού (από 10/11).

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο Ρωμανό

Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης
22.11.2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *